Foto weekoverzicht Judith #493

Lenthe afscheidDe weken gaan nu snel. Wat kijk ik uit naar de vakantie! Het is op mijn werk heel druk de laatste weken, moet ook nog best veel doen op mijn niet werkdagen. Ik neem op scholen afscheid, maar ik moet ook op nieuwe scholen afspraken maken voor het nieuwe schooljaar. Dat vraagt een beetje extra deze weken. Maar dat komt goed. Nog twee weken bikkelen en dan zit het erop. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #492

Maandag

Ik fietste maandagochtend met een vaas met twee bloemen in mijn rugzak naar kantoor. Deze was bestemd voor een jarige collega. Ik nam de vaas mee en iedereen zou voor een bloem met een kaartje zorgen. Al klotsend stapte ik van mijn fiets af. Ik had vanwege de hitte wat water in de vaas laten zitten. Gelukkig kwam alles heelhuids aan. Na de vergadering hadden we een gezamenlijke lunch en daarna had ik nog wat afspraken. Rond 2 uur moest ik snel op de fiets naar een school, waar ik een middag met mdo’s had. Aan het einde van de dag kreeg ik daar een hele mooie bos bloemen als dank voor de afgelopen jaren. Zo lief! Ik vind het heel jammer om weg te moeten van de vertrouwde scholen, heb overal een fijne band opgebouwd. Hopelijk lukt dat op de nieuwe scholen ook weer. Maik was met de jongste twee naar het Sint Jansfeest op school, waar ze als dappere dodo’s natuurlijk over het vuur mochten springen!

st jansfeest vuur

Dinsdag

Samen met een andere moeder van school heb ik het afscheidslied gemaakt voor de klas van Lenthe. We spraken deze ochtend vroeg af, zodat we het konden oefenen. Ik kwam te laat, omdat Sterre een soort nervous breakdown had vanwege de toetsweek. Dan heeft ze eigenlijk gewoon te weinig geleerd en dan raakt ze opeens in paniek vlak voor ze weg moet. Dus dat moest ik even managen. Gelukkig kalmeerde ze vrij snel. Echt, wie denkt dat het makkelijker wordt met grotere kinderen heeft het mis. Het wordt vooral anders, maar makkelijker vind ik het niet per se. Elk kind heeft met het ouder worden weer andere uitdagingen. Je hoeft gelukkig wel wat minder te zorgen. Daarna ging ik de nieuwsbrief versturen en naar een afspraak. Ik had eigenlijk de hele dag nog afspraken, wat jammer was, want ik kon dus niet zo genieten van het mooie weer. Ik maakte platbrood met kikkererwten en geroosterde tomaat als avondeten, om op te eten tijdens de voetbal. Die wedstrijd was natuurlijk nogal een tegenvaller…

Platbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat

Woensdag

Ik had mezelf de ochtend vrij gegeven. Fee had op school een voorstelling ter afsluiting van de bouwperiode en wild en natuurlijk graag dat ik kwam kijken. Dus dat deed ik. Daarna liep ik via de supermarkt terug, want ik moest nog een cadeautje scoren voor een collega die afscheid neemt. Thuis heb ik een kop thee ingeschonken en ben met een plak bananencake op de tuinbank in de schaduw gaan zitten. Eerst even relaxen, daarna toch mijn laptop gepakt om alvast wat berichten klaar te zetten voor mijn werk in ons nieuwsbrief systeem. Yuren had al vakantie en die kreeg van mij de taak om te stofzuigen. Ik moest het geloof ik nog wel 4 keer zeggen en dreigen met het afsluiten van de wifi, maar toen ging hij het dan eindelijk doen. Verder genoot ik van de zon, met mijn laptop op schoot, want ik had nog aardig wat administratie te doen. 

fee bouwperiode toneel

Donderdag

Wat een cadeau, het was op donderdag nog steeds mooi weer. Met mijn zomerjurkje aan ontbeet ik in de tuin en daarna zwengelde ik de laptop aan om nog weer even wat werkdingen te doen. Om half 10 had ik een lange online afspraak, dus tot 11 uur zat ik binnen. Inmiddels hoorde ik dat Yuren zijn bed uit kwam, die begon aan de dag. In de middag stopte ik met werken, ik vond het weer mooi geweest op mijn vrije dag. Sterre kwam thuis van haar laatste toetsen en was heel verdrietig over hoe haar mondeling Latijn was gegaan. Ze was in paniek geraakt en had daardoor nauwelijks meer goede antwoorden kunnen geven. Het is niet anders. Nu zit gelukkig haar toetsweek erop. De rest van de middag was best nog druk. Er is sowieso een casus op mijn werk waar ik nog best druk mee ben. Daarnaast was het hectisch met de bestellingen en de kinderen. De konijnen hadden het bovendien erg heet, wat ik zielig vond. We aten allemaal apart, want het was de laatste pianoles. Ik zat nog even buiten en toen ineens begon het hard te waaien en leek er onweer te komen. Tijd om naar binnen te gaan! 

nijnen groente

Vrijdag

Eindelijk kon ik weer even naar de sportschool voor wat krachttraining. Dat was de hele week nog niet gelukt door de drukte op mijn werk. Deze ochtend dus wel. Daarna heb ik thuis was zitten schrijven achter de laptop en wat administratie gedaan. Ook nog wat bezig geweest met de aankomende vakantie. De eerste accommodatie is geboekt, de rest zien we wel als we er zijn. Toen de kinderen thuis kwamen was de rust voorbij. Het was niet echt heel lekker weer, dus we hebben best veel binnen gezeten. Sterre maakte hele lekkere pokebowls. ‘s Avonds was er een reünie van de Griekenlandreis van Sterre. Dat was leuk, we kregen allerlei foto’s te zien en er werd een toelichting bij verteld door de docenten. De avond werd afgesloten met een borrel. 

griekenlandreis reunie

Zaterdag

Het wekelijkse zwemuurtje stond weer op het programma, gevolgd door een ontbijtje in de tuin. De zon had het af en toe moeilijk op zaterdag. Het ene moment was het heerlijk, het volgende moment was het weer bewolkt en best fris. Ik at eindelijk mijn eerste Hollandse Nieuwe, Maik bracht deze voor mij mee. Ben niet enorm gek op haring, maar ieder jaar in juni wil ik er toch wel eentje proberen. ‘s Avonds aten de kinderen poffertjes en ging ik met Maik naar Laura en Eddo. Zij hebben tegenwoordig een bootje, dus we gingen een stukje varen. Met wijn en borrelhapjes natuurlijk. Het was heel gezellig en we hebben ook erg gelachen. Op de terugweg ging het regenen, dat was een beetje jammer. We sloten af bij Laura en Eddo thuis gingen rond middernacht naar huis. 

ed en maik schuilen voor de regen juni 2024

Zondag

Maik ging zwemmen, ik hoopte op luieren in bed en daarna hardlopen, maar Fee stond al vroeg naast me. Die wil nog steeds meteen aandacht als ze wakker is, dus ik moest douchen. Ze wilde samen ontbijten en een spelletje doen. Dat werd Peking Mysteries. Toen Maik terug was kon ik eindelijk gaan hardlopen. Het was inmiddels al aardig warm en ik had ook totaal geen zin. Toch ben ik wel gegaan. Daar had ik geen spijt van, het ging alleen niet zo lekker. Maar voelde me toch blij dat ik had doorgezet. De rest van de middag zat ik buiten, keken we grand prix en gingen we op tijd naar bed. Iedereen was moe. De komende week wordt nog heel druk. Lenthe neemt afscheid en ik heb ook echt nog een aantal werkdingen die moeten. Ik hoop dat de laatste week wat rustiger is. 

varen lau en ed juni 2024

Vorig artikel3 tips voor een dagje strand met het hele gezin
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #494
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in