Foto weekoverzicht Judith #299

thuiswerken herfst 2020Was ik net weer een paar maanden buiten de deur aan het werk, deze week moest ik weer thuis aan de slag. Gelukkig is dat wel een stuk comfortabeler als de kinderen gewoon naar school gaan, dus ik voelde me ook meer productief. Eigenlijk liep alles gewoon door nu, want de scholen zijn natuurlijk open. In het weekend stond er een lang uitgesteld klasproject op de planning. Daar is het nu weer voor tenslotte. En het was natuurlijk kinderboekenweek. Ook daar hebben we hier thuis nog wat aandacht aan besteed. Lees maar!

Lees ook: Foto weekoverzicht 298

Maandag

Maandag was een drukke dag met afspraken. Her en der hoorde ik weer over corona op scholen en toen ‘s avonds de persconferentie kwam en dringend werd geadviseerd om thuis te werken bemerkte ik wat twijfel bij mezelf. Aan de ene kant gaat het onderwijs gewoon door natuurlijk en is het vaak krachtiger om aan tafel te zitten, aan de andere kant voel ik me ook verantwoordelijk om me aan de regels te houden. Ik ben niet zozeer bang om corona te krijgen (al ga ik het liever wel uit de weg), maar wel bang om het, zonder het te weten, te verspreiden. Ik kom op best veel scholen namelijk. Niky wilde die avond niet gaan wandelen, omdat ze de hele dag in Blijdorp was geweest. Ik liep even zelf naar haar toe, een korte wandeling van 3 km, om mijn lege fles in te leveren bij haar en een plantje te brengen. Ik kreeg weer een nieuwe fles vers druivensap van haar mee. Niky heeft in de tuin druiven en daar sap van gemaakt, heerlijk! De kinderen vinden het ook erg lekker, dus ik was er blij mee. Yuren ging voor het eerst bij een nieuwe club proefvoetballen. Zijn eigen club heeft het jeugdteam opgeheven, dus moesten we op zoek naar een andere plek. Of hij er mag blijven is nog even onzeker, want in het team waar hij eigenlijk zou moeten is geen plek meer. Hij gaat dus een niveau hoger spelen.

nieuwe poster vissevasse lantaarntjes

Dinsdag

Ik ging op dinsdagochtend toch nog naar een school voor een afspraak, maar terwijl ik daar zat mailde mijn directeur rond dat we vanaf woensdag thuis moesten gaan werken tot in elk geval 25 oktober. Wel prettig, zo’n duidelijk statement, dus ik heb de rest van de middag al mijn afspraken weer omgezet in online meetings. De reacties waren wisselend, maar het is nu eenmaal niet anders. Eind van de dag ging ik nog even sporten en toen zat de dag er alweer op.

voetbal Yuren 14 dec 2019

Woensdag

In de ochtend kwam een collega voor wat uitleg over online vergaderen. Sterre moest naar de orthodontist voor haar beugel en had daar de hele dag last van. Ik had nog wat online meetings en Maik was vooral taxi om de kinderen naar logopedie en naailes enzo te brengen. Ik merk wel dat thuiswerken beter te doen is als de kinderen gewoon naar school gaan, ik duim dus heel hard dat er geen besluit komt dat de scholen weer dicht moeten. Ik vrees daar wel voor, omdat je toch ziet dat er vrij veel besmettingen op scholen voorkomen momenteel. Het idee dat kinderen het virus niet zoveel verspreiden gaat dus volgens mij niet echt op, maar goed, ik ben geen expert. Het hele mondkapjesverhaal kreeg ineens ook een andere wending. Ik vind mondkapjes echt verschrikkelijk en ik geloof er echt niet in als het gaat om van die gewone toffe dingen die mensen meerdere keren gebruiken. In de zorg en dan de professionele wel, maar in winkels enzo niet. Ik weet ook dat ik er voor ga kiezen om zulke plekke te vermijden voor zover dat kan, en dat lijkt me ook weer niet bevorderlijk voor de economie. Maar goed. Het is wat het is. Ook prima als jij als lezer er anders over denkt natuurlijk. Iedereen heeft zijn eigen inzichten en dat mag ook.

badderen okt 2020

Donderdag

Maik werkt nu ook thuis en dus zaten we met z’n tweeën aan de eettafel met de laptops. Ik had vooral veel videogesprekken, Maik zat in alle rust te werken. Wel grappig eigenlijk. Na al mijn gesprekken was het tijd om een rondje hard te lopen en toen moest ik Fee alweer ophalen. Er kwam een vriendinnetje van haar mee, dus ze speelden gezellig en ik had even wat rust. Om kwart voor 3 ging ik Lenthe halen en moest ik met haar naar pianoles. Een uur wachten in de auto, betekent dat voor mij. Ik had een studieboek meegenomen, want ik begin volgende week met een cursus en moet daar nog wat voor voorbereiden. Zo ging de tijd eigenlijk best snel. ‘s Avonds aten we tagiatelle met appel en pancetta, wat deels in goede aarde viel bij de kinderen en ik ging vroeg naar bed, want ik was moe!

Tagliatelle met appel en pancetta serveren

Vrijdag

Na een prima nacht stond ik alweer vroeg in de sportschool. Eenmaal thuis werkte ik nog wat en toen was het tijd om Fee van school te halen. Eenmaal thuis deden we een paar spelletjes en daarna haalden we Lenthe op van school. Die nam een vriendinnetje mee dat ook bleef eten. Heel gezellig. Ik had tijd om wat te lezen. Ik las het boek week 36 in één ruk uit, poeh wat spannend! Ik wil nog wel meer lezen van deze schrijfster. Ook begon ik met de DISQ challenge, ben benieuwd wat mijn resultaten zijn over 3 weken! We aten soep met broodjes en ik ging op tijd naar bed.

Mijn ervaring met DISQ Mobile Gym

Zaterdag

We sliepen een beetje uit, dankzij de kinderen. Daarna ging ik al eerste hardlopen. Het was daar een prima weertje voor. Het miezerde een beetje, maar het was niet koud en ook waaide het niet al te hard. Ik rende 10 km en verbrak mijn eigen record ooit. Het is mijn doel om een keer de 10 km binnen het uur te lopen, en ik kwam er nu heel dichtbij. Nog 40 seconden te gaan. We trainen gewoon rustig verder. De rest van de dag ging ik naar het tuincentrum om wat herfst- en winterbloeiers te kopen, zoals bergthee, winterheide en winterasters. Staat toch wat gezelliger dan zo’n kale tuin. Daarna reed ik met de kinderen naar Voorburg om daar boeken te kopen voor de kinderboekenweek. Ze zijn alle vier weer goed geslaagd. Fee koost het prentenboek: de man met de zeegroene ogen (prachtig!), Lenthe koos voor Floor is voor, Yuren koos Explorer Academy deel 4 en Sterre koost Escape Room van Maren Stoffels.

kinderboekenweek 2020

Klussen en tomatentaart

Maik had een klasproject dit weekend. Er zijn nog steeds een paar klussen die gedaan moeten worden in dit “bouw je eigen huis af” project en dat is een plafond op de overloop en in het washok. Wij gaan eigenlijk liever op vakantie en leuke dingen doen dan klussen, maar we willen het nu toch wel een beetje gaan afronden. Dus is het plan om dat plafond er nou eens in te hangen daar en daarna te laten stucen. Maik heeft alleen geen vrije dagen meer, dus komt het nu op de weekenden aan. Dat is niet echt lekker doorwerken natuurlijk, want zoiets is niet in een paar dagen af. Bovendien zaten er ook weer dingen tegen: we bleken niet voldoende isolatiemateriaal meer te hebben (en het was nergens op voorraad, omdat wij gerecycled jeans gebruiken), er was iets met de elektriciteit dat Maik niet opgelost kreeg en hij kwam hout tekort en toen hij dat wilde halen bleek het megadruk bij de bouwmarkt en haakte hij af. Desondanks is ongeveer de helft af, is het isolatiemateriaal inmiddels besteld en gaat hij volgende weekend met goede moed weer verder. We hopen ergens begin november de stukadoor te kunnen laten komen… We aten tomaten tarte tatin en dat vond bijna iedereen lekker gelukkig. (behalve Yuren, die lust geen tomaten) Het recept van de tomaten tarte tatin vind je hier. We keken ‘s avonds nog Wie is de Mol, heel leuk en spannend was het.

plafond overloop boven

tomaten tarte tatin

Zondag

Ik was bizar vroeg wakker, gelukkig had ik ook vroeg bij het zwembad gereserveerd. Om kwart voor 8 lag ik er in om baantjes te trekken en om half 9 zat ik alweer aan het ontbijt. Heerlijk vind ik dat: gesport hebben en dat het dan nog supervroeg is en de hele dag voor je ligt. Niet dat ik heel veel plannen had trouwens. We bleven lekker thuis. Maik ging verder met de gang, de gipsplaten voor een deel ertegen schroeven en ik bakte Luikse wafels. Die waren heel lekker! De kinderen speelden soms boven en dan weer beneden, Lenthe oefende voor pianoles en ik werkte nog wat op de bank in de zon. Een relaxte zondag dus.

bergthee herfstbloeier

belgische wafels

Vorig artikelRecept voor Luikse wafels
Volgend artikelGebruik een gezinsplanner of familieplanner
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in