Foto weekoverzicht Judith #458

nieuwe week gestartDe week ging best snel. De sportschool was weer open en de kinderen gingen weer naar school. Vakantie is heel lekker, maar als alles begint is dat ook fijn. Geeft weer wat rust in huis, minder rotzooi (want die pubers laten echt ALLES overal uit hun handen vallen) en stilte. Ook hadden we een tijdelijke auto tot onze beschikking deze week. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #457

Maandag

De dag begon met een teamvergadering. Niet op kantoor, want het kantoor is nog niet klaar. We zijn verhuisd en de laatste hand wordt nog gelegd aan de nieuwe locatie. Dus zaten we in de buurt van het Zuiderpark. Ik ging er op de fiets heen. Ik kon thuis lunchen en toen had ik een online overleg. Een bijzonder overleg kan ik wel zeggen, ik kan er niks over delen. Maar heel interessant ook. Ik leer nog steeds bij. Maik ging met Fee naar EMDR therapie en ik had eind van de dag nog een collega die ik ging leren hoe de nieuwsbrief gemaakt moet worden. We zijn 2 uur bezig geweest, maar ze was een vlotte leerling. Ze heeft het dus al aardig onder de knie. Ook heb ik me aangemeld voor een opleiding die ik in november ga starten. Het wordt een opleiding tot MFN geaccrediteerd Mediator. Daar heb ik heel veel zin in. Vanaf november en ik 2 hele dagen per week (ook op zaterdag!) bezig met deze opleiding, maar als het goed is, heb ik ‘m rond kerst afgerond. Dus dat is te overzien. Heb er veel zin in en ik denk dat ik het ook goed kan gebruiken in mijn huidige werk. We aten herfsttraybake.

Herfst traybake op het bord

Dinsdag

In de ochtend ging Maik een auto halen die we een tijdje op proef krijgen van de garage. Het is een Dacia. Een auto voor mensen die niks om auto’s geven zeg maar 🙂 Wel een 7 zitter. Onze garage heeft ‘m te koop staan en we overwegen het. Maar er zijn nog wat twijfels. Dus eerst een weekje ermee rondrijden en kijken hoe het bevalt. Ik moest in ieder geval al wennen aan het feit dat de handrem niet automatisch ging en de lichten handmatig aanmoeten enzo. Dat zijn we al jaren niet meer gewend. Ik kreeg de handrem er niet eens af, omdat Maik ‘m echt achterlijk hard en hoog had aangetrokken. Al rijdend vond ik het verder wel een prima auto trouwens. Ik had op dinsdag meerdere afspraken, een deel online en een deel offline. Daardoor was het best een volle dag. Ik had ook een afspraak die uitviel, waardoor ik even snel heen en weer kon fietsen naar de stad. Ik wilde heel graag het nieuwe prentenboek Sinterklaas van Charlotte Dematons. Het is echter zo’n beperkte oplage, dat hij overal uitverkocht is. Gelukkig had Paagman in Delf nog een kleine voorraad, dus ben ik daar geweest om ‘m te halen. Blij mee! 

sinterklaas dematons nieuw

Woensdag

Mijn dag begon vroeg. Ik was gisteravond moe, dus had geen energie meer om de nieuwsbrief van mijn werk te checken en klaar te zetten voor verzending, dus dat deed ik al om half 8. Zo kon ik ‘m uiteindelijk vroeg versturen. Daarna nog wat andere dingen gedaan, telefoontjes, mails etc. Steeds als ik bedacht dat ik ging hardlopen, kwam er weer iets tussen. Uiteindelijk ging ik rond 12 uur even een rondje hardlopen. Toen ik terugkwam wilde Maik graag nog een proefrit rijden in een Toyota, dus heb ik tot half 3 nog achter de laptop gezeten en ben toen met hem meegegaan. Fee was ook erg moe…

fee moe

Donderdag

Het kantoor van mijn werk bij SPPOH is verhuisd! De afgelopen twee weken konden we dus alleen thuiswerken, want het oude kantoor was al leeg en het nieuwe nog niet klaar. Nu had ik daar niet zoveel last van, want ik werk bijna alleen maar thuis of op scholen waar ik afspraken heb. Alleen voor vergaderingen of overleg ga ik naar kantoor. Deze donderdag werd het nieuwe kantoor officieel geopend. Het is heel erg mooi geworden! We zitten nu ook samen met het samenwerkingsverband voor het VO en een paar andere onderwijsorganisaties op één werkvloer. Sommige mensen maken zich daar wat bezorgd over, of dat wel werkt, maar daar heb ik totaal geen last van. Ik zie eigenlijk alleen positieve dingen, zoals dat het superleuk is ingericht, er een quooker is ipv een waterkoker en het juist handig is om met meer mensen in één kantoor te zitten. Oh een een leuk koffietentje beneden, ook niet verkeerd! Het ziet er allemaal gelikt uit. Bij de opening werd er een lintje doorgeknipt, wat gezegd en er was taart. Ik was rond lunchtijd weer thuis en toen heb ik stiekem toch nog wat zitten werken (terwijl het eigenlijk mijn werkdag niet was), want er moest een verhuisbericht digitaal verzonden worden. Ook boekte ik spontaan nog een tripje naar Marrakech in januari. Ik ben daar al eens geweest, maar ik vind het leuk om nog een keer te gaan. Marokko is heel fotogeniek. 

nieuw kantoor sppoh

Vrijdag

Opeens was het alweer vrijdag. Ik vond de week heel snel gegaan dit keer, geen idee waarom. Fee lag te dweilen op de grond in de ochtend, eigenlijk had niemand zin om naar school te gaan. Ik begon de ochtend met schoonmaken van de benedenverdieping, dat doe ik tegenwoordig altijd op vrijdag. Dan heb ik de hele dag om van een schoon huis te genieten 🙂 Tot 3 uur is er namelijk niemand thuis. ‘s Middags komt ook de schoonmaakster voor de bovenverdiepingen. Fijn om het weekend in te gaan met een schoon huis. Daarna heb ik zitten werken. 

stofzuigen op vrijdag

Zaterdag

Maik en ik hadden allebei de hype van de crompouce voorbij zien komen en besloten deze al vroeg in de ochtend te gaan halen bij de bakker om de kinderen bij het ontbijt mee te verrassen. De grap was, dat ze alle 4 deze hype nog niet voorbij hadden zien komen. Blijkbaar kijken zij op social media toch andere dingen dan wij. Daarna gingen we nog een keer met de Toyota rijden. Dit keer reden we naar huis, omdat we er en met alle kinderen in wilden rijden, en even wilde kijken of alle koffers er in pasten, voor als we op vakantie gaan. De auto is glansrijk geslaagd, dus we neigen nu toch meer naar de Toyota dan de Dacia. Vooral vanwege het feit dat Toyota als uiterst betrouwbaar bekend staat en we vooral dat als grote wens hebben: een betrouwbare auto die niet jaarlijks €4000 kost 🙂 Verder was ik deze dag vooral veel aan het lezen in een mooi boek: De vuurtoren van Connemara. Gewoon lekker op de bank met een dekentje en een kopje thee, heerlijk. 

crompouce van maanen

Zondag

Ondanks het uur extra was ik toch vroeg wakker. Het was een beetje onstuimig weer vroeg in de ochtend, echt om lang in bed te blijven liggen, maar helaas dacht Fee daar anders over. Ook zagen we dat Matthew Perry overleden is. Verdrietig, zo jong nog. We zijn net alle afleveringen aan het terugkijken, nadat we recent bij The Friends Experience waren geweest. Maik en ik gingen na het ontbijt even wandelen in de buurt van Vlaardingen. Het werd uiteindelijk een wandeling van bijna 9 km. En we troffen het met het weer! Het was zonnig. Net op tijd waren we thuis, want toen begon het te regenen. De rest van de middag heb ik verder gelezen in mijn boek, wat ik ‘s avonds laat toch nog uit heb gekregen. Ik lag wel te lezen tijdens de Grand Prix, die ik met een half oog volgde. 

schermtijd

Vorig artikelDe crompoucen hype, zijn ze nou echt lekker?
Volgend artikelZo krijg je zweetlucht uit (sport)schoenen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in