Foto weekoverzicht Judith #67

De kruk is lekker stevig en precies hoog genoeg voor peuters en kleuters
De kruk is lekker stevig en precies hoog genoeg voor peuters en kleuters

Weer een week voorbij! Een drukke, kan ik je vertellen. Pfff wat ben ik aan vakantie toe. Maar echt.

Op maandag was ik naar mijn werk, het was overlegdag. Daarna racete ik naar een school voor observaties en overleg. Ik had ‘s middags eigenlijk ook nog een vergadering, maar ik redde het niet om daar op tijd te zijn. Dus skipte ik ‘m. In de plek daarvan dook ik achter mijn werklaptop en ging ik aan de slag met een heleboel administratief werk dat er nog lag.

Aan het eind van de middag scheen de zon mooi in de slaapkamer en besloot ik van Lenthe wat fotootjes te maken met de kasteelkruk. Ik had al veel foto’s dat de kruk een kasteel was, maar nog geen foto’s hoe hij er uitziet als hij als kruk gebruikt wordt. Inmiddels staan er een heleboel foto’s in de webwinkel, wie nieuwsgierig is moet maar even gaan kijken.

Na deze fotosessie kookte ik spaghetti en at samen met de kinderen. Feetje had het vooral druk met ze in haar haren te smeren…

Spaghetti in je haar :)
Spaghetti in je haar 🙂

Op dinsdag moest ik eigenlijk ook werken. Gelukkig kan ik bij deze baan mijn eigen tijd in delen, dus ging ik in de ochtend naar Amsterdam voor een persochtend bij het Oostenrijks Verkeersbureau.

Oostenrijks verkeersbureau
Bij het Oostenrijks Verkeersbureau, deze foto kreeg ik later van Thiebout gemaild.

We werden behoorlijk in de watten gelegd: allemaal lekkere hapjes en een superlunch! Ik was eigenlijk nooit zo’n Oostenrijk-fan, maar Thiebout van het verkeersbureau heeft me er echt enthousiast voor gemaakt. Ik hoop snel wat Oostenrijkse plekken te kunnen gaan ontdekken. Uiteraard zal ik ze dan met jullie delen, want ik weet inmiddels dat Oostenrijk een geweldig land is voor families.

Oostenrijkse lekkernijen
Oostenrijkse lekkernijen

Het was trouwens superlekker weer die dag, ik liep echt te genieten in Amsterdam op weg naar het station terug. Jammer genoeg moest ik de middag weer gewoon achter de laptop, ik had nog genoeg te doen. We konden wel buiten eten, hoera!

Beetje fel, de zon!
Beetje fel, de zon!

Woensdag was een superdrukke dag op mijn werk, ik had eigenlijk geen moment niks en dus maakte ik alleen een fotootje van mijn lunch. Een lekkere salade.

Healthy lunch!
Healthy lunch!

Op donderdag zette ik Lenthe af bij school en haalde ik daarna afschuwelijk zoete prinsessengebakjes bij de bakker. Die dropte ik thuis in de koelkast en daarna ging ik op pad, alweer naar Amsterdam. PR bureau Miss Publicity had een persdag, Lifestylelab. Dat was in de buurt van de Westergasfabriek bij Amsterdam Flavours. Helaas kon ik niet heel dichtbij parkeren, maar gelukkig had ik de draagdoek bij en genoot Fee van het uitzicht onderweg. Het was wederom lekker zonnig.

Lopen langs het water, Fee keek haar oogjes uit naar alle bootjes
Lopen langs het water, Fee keek haar oogjes uit naar alle bootjes

Bij Lifestylelab kwam ik een aantal bekende bloggers tegen, altijd leuk om iedereen te zien. Een enkeling had ik ook al bij het verkeersbureau van Oostenrijk gezien die dinsdag. Ik ontdekte een aantal leuke merken, waaronder een heerlijk ginger-drankje en ook een bijzondere sterke drank. Daarover later meer.

wolf

Fee mocht een bordje tekenen, ik liet haar iets maken voor vaderdag. Ik versierde zelf een kommetje.

bordje tekenen Feebordjes versierd Fee

Ook was er nog iets geheimzinnigs, waarvoor we op de foto moesten met een Napoleon hoed op. Fee zat op mijn rug en trok de hoed er steeds af. Een fotograaf maakte foto’s van ons en deze werden meteen uitgeprint, erg leuk. Waar het nou precies voor was weet ik nog steeds niet, maar hopelijk hoor ik dat snel…

fotoserie napoleon

Ik moest op tijd terug zijn, want om 3 uur waren de andere 3 kinderen weer uit school en zou het verjaardagsfeestje van Lenthe beginnen. Ik heb het redelijk klein gehouden, een prinsessen high tea met wat kindjes uit onze binnentuin.

De zoetigheid ging op tafel, met limonade en de kinderen waren allemaal verkleed in prinsessenjurken. We deden nog wat spelletjes, ze wonnen prijsjes en daarna was de aandacht op en heb ik ze lekker naar buiten gestuurd. Volgens mij was het een geslaagd partijtje!

prinsessenfeest
De meisjes kijken een beetje moeilijk, want de zon was erg fel!

Vrijdag begon de ochtend met het Koningsdaglied op school. Maik was die dag thuis, dus hij is ook meegegaan. Daarna moesten we door naar de hypotheker, waar we eindelijk de hypotheek konden gaan tekenen voor het nieuwe huis. Later thuis heb ik Fee in de draagdoek gedaan en nog flink wat gewerkt. Ik had immers de dinsdagochtend geskipped en nog genoeg te doen, dus dat kwam mooi uit. De kinderen hadden een margemiddag, dus ik moest ze wel al om 12 uur ophalen.

Eigenlijk zou mijn moeder vrijdagmiddag komen oppassen. Maik en ik hadden een weekendje met z’n tweetjes gepland. We zouden wat regeldingen voor het huis gaan doen en bespreken, en ook gewoon lekker genieten van wat quality time met z’n tweetjes. Helaas was mijn moeder ziek en ging het hele feest niet door.

Koningsdag Hupsakee
Sterre mocht met een groep meiden voor de hele school Hupsakee zingen en dansen.

Zaterdag moesten we dus in plaats van met z’n tweeën, met 4 kinderen naar een keukenzaak. Ik had voor iedereen wat te kleuren meegenomen, en dat ging best goed. Maar na een uur waren ze dat beu en verslapte de aandacht. Uiteindelijk toch de iPhones maar ingezet om de afspraak nog enigszins in rust te kunnen afronden.

Toen we klaar waren was het lunchtijd en we besloten naar Café du Midi in Delft te rijden. Een leuke plek waar de kinderen lekker achter de kippen en geitjes aan kunnen rennen. Dat vinden vooral Lenthe en Yuren nog erg leuk. Het was druk! Maar we zaten lekker in het zonnetje en konden al snel naar binnen voor de lunch. Was erg gezellig.

kipjes achternazitten
Op kippenjacht bij Café du Midi

Bij thuiskomst lag er een lieve brief van Wendy met een houten kipje. Dat was supergrappig, want in de auto hadden we het net gehad over het houden van kippen in de nieuwe tuin straks, zodat we dan verse eitjes zouden hebben.

Snailmail
Snailmail

De nacht van zaterdag op zondag was dramatisch (eigenlijk zoals de hele week, want iedereen is moe en verkouden), maar ik pepte mezelf toch op om te gaan sporten. Ik heb weken dat ik het sporten heerlijk vind, maar ook weken dat ik mezelf er nauwelijks toe kan zetten. Dat is dus altijd als ik erg druk ben. Desondanks ben ik dus toch weer gegaan. Achteraf natuurlijk weer fijn, maar op het moment dat ik bezig ben zit ik alleen maar te denken aan alles dat ik nog moet doen. Irritant!

waterfles rosti mepal
Mijn nieuwe waterfles, mooi he?

Ik nam mijn nieuwe waterfles mee van Rosti Mepal, die ik fijn! En ik vind ‘m ook stylish.

Thuis douchte ik eerst en nam daarna dit lekkere gember-sinaasappel drankje. Dat ontdekte ik dus op Lifestylelab. Het is echt heerlijk! En helemaal natuurlijk en ongezoet.

Gember-sinaasappeldrank uit België
Gember-sinaasappeldrank uit België

Verder deed ik nog wat spelletjes met Sterre, werkte ik bergen was weg en maakte toen sushi om het weekend mee af te sluiten. Een verzoekje van Sterre, die erg van sushi houdt. Helaas kunnen we het nooit bestellen, want ze is zo allergisch voor vis dat ze zelfs van de vega-sushi reactie krijgt. Kennelijk zitten de makers er met hun vishanden aan of gebruikten ze het vis-mes ook voor de vega-sushi.

sushi zondag
Mmmm sushi! Voor ons met vis en voor Sterre met avocado, komkommer en ei.

Terwijl ik dit typ lig ik al in bed en slaapt voor het eerst sinds tijden Fee ook in haar eigen bedje. Heb ik eventjes mijn handen vrij. Ik zal op tijd gaan slapen, want er staat wederom een drukke week voor de deur. Gelukkig wel een korte, want woensdag is het Koningsdag en ben ik vrij en daarna is het nog maar 2 daagjes en dan is het meivakantie.

Vorig artikelKoningsdag Monkey Platter
Volgend artikelZó ben je op je mooist
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in