Koningsdag Monkey Platter

oranje monkeyplatterEen Koningsdag Monkey Platter? Wat is dat? Een Monkey Platter is een bord met daarop allerlei verschillende lekkernijen waar je kinderen uit kunt laten kiezen. Het idee er achter is, dat met name moeilijke eters, toch ongemerkt een heleboel binnen krijgen. Bovendien leren peuters en kleuters zo allerlei smaken ontdekken.

Hier thuis is het altijd feest als er een Monkey Platter op tafel komt. Wij hebben er een speciaal bord voor met verschillende vakjes, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Een Monkey Platter staat symbool voor gezelligheid, vinden mijn kinderen. Het is perfect om te serveren na vieren, als de kinderen gaan zeuren om tussendoortjes. (Wat gezonde tussendoortjes zijn schreef ik hier)

Of je serveert het in plaats van een avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken. Wijntje erbij, kinderen een sapje, en zo heb je toch een volwaardige maaltijd.

Wat doe je op een Monkey Platter?

Wat je er op doet is naar eigen invulling, maar probeer het zo gezond mogelijk te maken. Een combinatie van groente, fruit, kaas, vlees, vis, noten, brood, pasta ed is natuurlijk helemaal prima.

Wij eten met Koningsdag een Monkey Platter in de kleur oranje. Ik weet dat ik vaak na zo’n dag met festiviteiten geen zin meer heb om te koken. Dus doe ik maandag al de boodschappen, zodat ik alles in huis heb. Wat ik ga serveren is dit:

-wortels, gekookt en rauw, omdat onze kinderen niet allemaal rauw lusten
-pompoensoep in een mini-schaaltje
-oranje paprika in reepjes gesneden en leuk geserveerd in een glaasje
-gepofte zoete aardappel
-toastjes met filet americain
-groentechips van zoete aardappel
-paprika chips, klein bakje, want is niet zo gezond
-kaki fruit
-sinaasappel in partjes
-gamba’s
-gerookte zalm op toastjes
-gedroogde abrikozen
-amandeltjes
-ovenfrietjes die ik bestrooi met paprikapoeder
-oranje meloen
-humus
-oranje snoeptomaatjes

Dat alles leuk geserveerd op een bord neerzetten en smullen maar!

Fijne Koningsdag!

fee koningsdag 2016 oranje monkeyplatter

 

Vorig artikelMooi wat bloemen doen!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #67
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in