Foto weekoverzicht Judith #265

stuk pink velvet cakeIedereen een beetje bekomen van de storm van gisteren? Hier aan de kust was het vanaf een uur of 4 best pittig. Gelukkig zijn we het zonder kleerscheuren doorgekomen. Afgelopen week was qua sporten een mindere week trouwens. Ik ging nog steeds 4 keer hoor, wie niet sport denkt waarschijnlijk: waar heb je het over? Maar aangezien ik normaal 6 a 7 keer sport vond ik het weinig. Hoe dat kwam vertel ik in mijn weekoverzicht van deze week.

Lees ook: Foto weekoverzicht #264

Maandag

Ik moest nog even bijkomen van het weekend in Winterberg hoor. Zo’n eerste skiles als veertigplusser valt niet mee voor je lijf. Ik had overal spierpijn op maandag, kon haast mijn bed niet uit. Dat was het eerste momentje dat het sporten niet zo lukte als anders. Ik ging wel naar de sportschool, maar kon door de spierpijn overal niet echt voluit trainen. Alles deed zeer. De ochtend deed ik verder rustig aan. Een beetje mails beantwoorden voor mijn werk, wat telefoontjes en nog een afspraak. Maik klaagde ‘s avonds over pijn aan zijn kies. Hij besloot het nog even aan te zien.

mijn eerste skiles als veertiger gevallen

Dinsdag

De dinsdag was een drukke dag. Ik had heel veel afspraken en reed heel Den Haag door. Ging trouwens traag, want er was een auto in de sloot gereden, wat flinke file veroorzaakte. Er was geen tijd om tussendoor te sporten, en ‘s avonds lukte het ook al niet, want er was een ouderavond van de middelbare school van Sterre. Dat ging over volgend jaar. Wanneer mag je op het VWO blijven, wanneer krijg je advies voor het gymnasium en wanneer moet je terug naar de HAVO? Ook werd er verteld dat ze volgend jaar verschillende richtingen kunnen volgen of vakken extra kunnen kiezen, zoals Chinees bijvoorbeeld. Sterre staat er gelukkig heel goed voor, dus ik verwacht gewoon VWO advies (of misschien zelfs wel hoger, maar dat wil ze niet) en dan wil ze de richting Ondernemen & Economie gaan doen. Na afloop was er nog een borrel waar ik met wat bekenden heb gepraat en toen zijn we weer naar huis gegaan.

auto in de sloot feb 2020

Woensdag

Maik werd ‘s nachts wakker van zijn kies en besloot ‘s morgens toch de tandarts maar even te bellen. Hij kon gelukkig om 10 uur terecht. Omdat ik geen afspraak had tot 12 uur besloot ik maar meteen even te sporten. Helaas kon dat maar kort, want Maik had de auto nodig om naar de tandarts te gaan. Ik ben dus maar een half uurtje weggeweest, langer lukte niet. Maar goed, beter dan niks natuurlijk. Toen Maik thuiskwam vertelde hij dat hij de volgende dag terug moest om de verstandskies te laten trekken. Ik had de hele middag nog een afspraak waar ik pas laat van terug was. Vanwege Nutella dag maakte ik trouwens een heel lekker dessert: een supersnelle Nutella mousse. Heerlijk!

nutella mousse met munt

Donderdag

Hoewel ik normaal altijd vrij ben op donderdag, ging ik nu naar een bijeenkomst. Het was grappig, want ik kwam daar een oud-collega tegen. Die had ik 18 jaar niet gezien ofzo. Ze vond dat ik niets veranderd was. Dat is geloof ik wel een compliment, want ik ben toch echt  18 jaar ouder geworden. Na de bijeenkomst ging ik gauw naar huis, omdat Maik naar de tandarts terug moest. Het duurde superlang voor hij terug kwam, echt 3 uur ofzo. Toen hij thuiskwam zag ik meteen dat het niet goed met hem ging. Hij was echt traumatisch geweest. De tandarts was 2 uur met hem bezig geweest en uiteindelijk was 1/3 van de kies er niet uit gekomen. Hij had dus een verwijzing voor de kaakchirurg, want het was de tandarts zelf niet gelukt. Drama natuurlijk, want hij had superveel pijn en het is niet tof als ze 2 uur lang aan het hakken, boren en snijden zijn geweest en je de volgende dag opnieuw moet. Ik ging ook deze dag dus niet sporten, want Maik was niet in staat om de kinderen op bed te leggen enzo. Hij dook zijn bed in.

onderweg naar werk feb 2020

Vrijdag

De vrijdag was vrij hectisch. Maik had een redelijke nacht gehad en besloot zelf de auto naar de garage te brengen voor de keuring. Daarna ging hij door naar de kaakchirurg, uiteraard vol zenuwen. Hij had daar een spoedafspraak gekregen, wel fijn dat hij meteen terecht kon om het op te lossen. Dit keer ging het gelukkig wel vlot en met een uurtje was hij terug. Nog flink verdoofd, dus ging hij zelf de auto ophalen. Helaas kreeg hij wel veel pijn toen de verdoving uitgewerkt was, dus kon ik ook vrijdag niet weg. We aten maar iets makkelijks, want Maik kon niet eten en ik had zelf weinig zin om te koken. Pizza dus! Inmiddels was ook het nieuws van de aankomende storm duidelijk geworden. We hadden zondag de verjaardag van Sterre gepland staan, maar die hebben we last minute verzet naar zaterdag. Mijn ouders zagen het niet zitten om vanuit Zeeland met die storm de weg op te gaan zondag, wat ik ook wel begreep. Het was trouwens warme truiendag op vrijdag, om daar op in te haken schreef ik een blog over de IJslandse trui.

Een authentieke ijslandse trui

 

Zaterdag

Dus stond ik zaterdagochtend vroeg taart te bakken. Nadat ik natuurlijk wel eerst gezwommen had. Het was een bewerkelijke taart, een pink velvet cake. Erg lekker, maar best een klus. Maik voelde zich na een goeie nacht slaap prima, hij had ook veel minder pijn. ‘s Middags kwam de visite en dat was gezellig. Mijn ouders en die van Maik bleven eten en toen ze naar huis waren keken we met z’n allen Wie is de Mol. Waar helaas één van mijn mollen er uit ging en ik dus veel punten kwijt was.

verjaardag sterre vieren 2020pink velvet cake

Zondag

Ik besloot om 9 uur maar meteen naar de sportschool te rijden. Het viel nog erg mee met de wind, maar het leek me beter om zo vroeg mogelijk te gaan. Na 2 uur was ik thuis en heb ik aan tafel zitten werken. Het was een gezellig en kneuterig dagje. Met warme thee, beetje werken, spelletjes doen, de kinderen op de Play Osmo en af en toe boven spelen. We hadden de trampoline met touwen vastgezet, want de vorige keer waaide deze omver en was hij kapot. Ik was blij dat we dat nu gedaan hadden, want ik zag ‘m af en toe flink tekeer gaan. Maar hij is blijven staan. Komende week is het natuurlijk Valentijnsdag. Ik schreef een blog met tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag die niks kost. Helaas kan ik daar zelf niks mee, want ik ben er niet. Ik werd op de valreep uitgenodigd voor een persreis naar Tunesië, en vertrek op de 14e. Het was even een geregel met mijn werk, maar het is gelukt. Vorige keer ging ik naar de Oostkust van Tunesië, dit keer gaat de reis naar het Noorden, en daar ben ik heel benieuwd naar! Bovendien is het er 20 graden, ook niet verkeerd!

9 feb 2020 stormtrampoline vastgezet voor storm

 

 

Vorig artikelEen authentieke IJslandse trui, heerlijk warm!
Volgend artikelCorina Rietveld handgemaakte sieraden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in