Foto weekoverzicht Judith #68

Ostheimer olifantenVorig weekend viel ons uitje annex regel-weekend in het water, omdat mijn moeder ziek was, maar deze week ging het wel door. Voor het zover was, moest er echt nog wel gewerkt worden.

Dat ik het nogal druk heb, bleek toen ik maandag op een school zat voor een afspraak, die ik helemaal niet bleek te hebben. Ik heb dus maar een kopje thee gedronken en ben vervolgens weer op huis aan gegaan. In de middag had ik een afspraak met een collega en aan het einde van de dag een gesprek over mijn eventuele contract verlenging. Gelukkig alleen maar lovende woorden en hoorde ik dat mijn detacherinhscontract met 4 jaar verlengd wordt. Daar ben ik superblij mee!

Die dag waren ook de Ostheimer dieren binnengekomen. Het zijn er superveel, ik heb helaas nog geen tijd gehad om alles online te zetten. Een deel staat wel al klaar en ik zal telkens wat bijvoegen de komende tijd.

Dinsdag had ik een volle dag. Werkafspraken, een gesprek op de school van Yuren over of hij wel of niet naar groep 3 gaat volgend jaar en een leuke afspraak voor Hip & Hot, waarover later meer. De school heeft aangegeven dat Yuren beter nog een jaartje extra gaat kleuteren. Hier zijn wij het deels wel mee eens. Sociaal emotioneel is Yuren nog jong en niet zo “stevig”, waardoor het hem hopelijk wat weerbaarder maakt als hij straks nog een jaartje extra hier aan kan werken. Cognitief is hij er wel aan toe, hopelijk kan de school hem op dat vlak voldoende aanbieden. We gaan het beleven. Hij nam het zelf in elk geval wel relaxed op.

panini op eigenhoutje
Lunch buiten de deur op dinsdag

Op Koningsdag is het hier altijd feest. Yuren werd die dag alweer 6 jaar. Dat vierden we ‘s morgens met oranje tompoucen en cadeautjes. Hij kreeg een bestuurbare auto die ook door het water kan. Hij had de auto bij vrienden gezien en wilde hem zo ontzettend graag, dat we gezwicht zijn, haha. Daarnaast kreeg hij natuurlijk wat Ostheimer diertjes, een Ostheimer kanon voorbij het houten kasteel en de ridders, een leeslampje voor bij zijn bed en een extra batterij voor de auto.

yuren 6 jaar

Later liepen we nog even naar het Huygenspark, maar we vonden het allemaal best koud. Sterre scoorde op de vrijmarkt nog 2 leesboeken die ze heel graag wilde hebben, de andere kinderen vonden niets. Door de kou waren er ook niet zoveel kleedjes meer toen wij kwamen. We zijn vrij vlot weer naar huis gegaan, waar Sterre zich op de bank nestelde met een van haar nieuwste boeken en Yuren en Lenthe lekker gingen spelen. Fee was in de kinderwagen in slaap gevallen en sliep nog even door.

sterre vrijmarkt 2016

We aten een oranje monkeyplatter als avondeten Fee kon dat ook wel waarderen! Toen was deze fijne vrije dag alweer voorbij.

fee koningsdag 2016 oranje monkeyplatter

Donderdag hield ik Lenthe een dagje thuis. Ze was zo ontzettend moe en dwars de afgelopen week, dat ze dat echt nodig had. Lenthe is nooit naar een kinderdagverblijf geweest. De overgang van thuis naar hele dagen op school is voor haar behoorlijk pittig. Al die kindjes, al die regeltjes, al die prikkels. Ze ontlaadt thuis, in de vorm van dwars gedrag, vermoeidheid en aandacht vragen.

fee cake bakken 2016

Dus deden we donderdag samen leuke dingen. Spelletjes, knutselen, cake bakken. Ik had Fee ook op het kookeiland gezet, en samen gingen de meiden met de mixer aan de gang. Fee wilde per se de mixer ook vasthouden, ze keek er heel serieus bij. En ook de garde aflikken wilde ze, net als Lenthe. Prachtig om te zien hoe beide meisjes genoten van zoiets simpels als een cake bakken.

gardes aflikken 2016

Yuren trakteerde op school, bekertjes popcorn met een potlood. Had hij zelf verzonnen. Hij glunderde toen hij op de troon in de klas zat, zo mooi om te zien. Ik zette voor de grap de foto van dit jaar en vorig jaar eens naast elkaar. Echt een veel groter jongetje zo he?

Yuren is 6 jaar

Na het ophalen van Sterre en Yuren kregen we verjaardagsvisite. Dat was lekker druk, er werd natuurlijk veel met de bestuurbare auto gespeeld. En popcorn gegeten, dat was nog over van de traktatie van Yuren.

Vrijdag kwam mijn moeder al vroeg in de middag. We hebben wat zitten kletsen en daarna ben ik de kinderen van school gaan halen. Yuren had de dag ervoor fimoklei gekregen waar je ridders van kon maken. Dat wilde hij per se doen, dus daar heb ik hem bij geholpen. Wat ik echter niet had gezien, was dat Lenthe stiekem een bol groene fimoklei mee naar boven had genomen. Toen ze later ging douchen, nam ze de fimoklei mee. Uhm… dat was weer een echte Lenthe actie zeg maar. Ik heb 1 tip: zorg ervoor dat je kinderen NOOIT fimoklei mee onder de douche kunnen nemen. Wat.een.ravage. Alles was groen! Echt van dat plakkerige groen, wat je er bijna niet af krijgt. Mijn douche zat onder, haar lijf zat onder (het leek wel een groene smurf), haar handdoek zat onder (ik kon ‘m meteen weggooien).

Ik heb daar trouwens wel een foto van gemaakt, maar omdat ze geen kleren aan heeft vind ik die niet geschikt om op internet te plaatsen. Jullie kunnen je er vast wel een voorstelling van maken…

bed and breakfast bleiswijk

Toen Maik vrijdagavond thuis kwam, vertrokken we naar Bleiswijk. Daar logeerden we in een Bed & Breakfast, terwijl mijn moeder op de kindjes paste. Eerst gingen we uit eten bij Eetcafe Jofel. Best een leuke tent, lekker gegeten! We hebben ons rotgelachen, er gebeurde vanalles daar aan de bar. Leek wel goede tijden, slechte tijden.

eetcafe jofel bleijswijk

We sliepen die nacht heerlijk en werden de volgende ochtend verwend met een lekker ontbijtje. Helaas konden we niet te lang blijven, want we hadden een drukke planning.

ontbijtje bleiswijk

Eerst gingen we op kraamvisite bij een basisschool vriendinnetje van mij. Zij heeft haar 2e kindje gekregen in maart en we gingen op kraamvisite. Dat was gezellig. Ik zie haar niet zo vaak, dus we hebben altijd genoeg bij te kletsen. En het knuffelen van zo’n minibabytje was ook weer fijn. Wat is Fee dan alweer groot! Ik vergat helaas foto’s te maken…

Daarna reden we door naar het Siemens inspiratiehuis in Hoofddorp. Daar wilden we alle nieuwe keukenapparatuur eens even goed bekijken en vergelijken. Heel nuttig, want je kijkt toch anders dan wanneer je de apparatuur selecteert uit een boekje. We hebben onze keuzes wel gemaakt denk ik…

Tussendoor gingen we langs huis om Feetje te voeden en wat gekolfde melk langs te brengen. We sliepen die nacht in een hotel in het centrum, vlakbij het Plein. Een thuiswedstrijd dus, we konden lopend daarheen. We aten op de Denneweg bij een nieuw restaurantje met de naam Oogst. Dat was heelijk!

diner oogst

Helaas sliepen we ‘s nachts wat minder goed. Het hotel zit naast een druk bezocht kroeg met harde muziek, en dat hoorden we de hele nacht door. Pas tegen vijven werd het rustig. Ik geloof dat ik dan toch liever Fee naast me heb die af en toe wakker wordt dan dat gedreun van muziek. Naja.

We ontbeten in het hotel en gingen toen nog op badkamerjacht. Er moeten zoveel keuzes worden gemaakt voor het nieuwe huis, en het was een uitgelezen kans om dat nu even te doen zonder kinderen. Wel jammer dat we niet van het mooie weer konden genieten, maar dit was nu even belangrijker.

We waren rond 5 uur thuis, waar mijn moeder nog met ons mee-at voor ze naar huis ging. Lekker buiten, wijntje erbij. Heerlijk!

Al met al een drukke week dus, waarin we ook veel hebben gedaan, en superfijn een weekendje konden opladen samen. Voor het eerst sinds de bevalling van Fee dat we weer eens samen weg waren. We hebben de kindjes erg gemist, maar het was heel fijn.

fee eet een ijsje mei 2016

Vorig artikelFree printable koekjes wrapper
Volgend artikelDroog je was buiten voor dat heerlijke lente gevoel!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in