Sta op en wandel!

wandeldagboekIk heb een abonnement op de sportschool, maar sinds ik verhuisd ben lukt het me niet altijd om te gaan. In het weekend heb ik regelmatig afspraken, door de week zijn de kindjes er, werk ik en ik Maik laat thuis van zijn werk. Ik denk met weemoed terug aan de tijd dat hardlopen nog ging, twee kinderen geleden. Toen ik dit boek onder mijn neus kreeg dacht ik: dit is het! Wandelen kun je elke dag, overal en lekker vanuit huis. Juut, sta op en wandel!

Fitte mama

Ik weet nog hoe ik, vlak na de bevalling, ging wandelen. Om weer conditie op te bouwen. In no time kreeg ik voelde ik me fit worden. Wandelen heeft dus zeker zin, ook al train je niet op hoge conditie. Je kunt variëren in snelheid, in route, in heuvels. Zo maak je de training steeds een beetje anders, maar daag je je lichaam wel uit.

Zoek een maatje

Samen wandelen is leuker dan alleen. Ik deed een oproepje via Instagram voor een wandelmaatje. Zo kun je 2 a 3 keer per week met iemand lopen. Vooral fijn in de winter, als het vroeg donker is. Samen is het gezellig, met vriendinnen kun je al wandelend bijkletsen en het scheelt enorm in de lijn dan wanneer je bij kletst onder het genot van een glaasje wijn. Doe een oproep op social media of vraag je vriendinnengroep wie zin heeft om mee te doen.

Leg vast

Je wandelingen kun je vastleggen in het leuke boekje “Sta op en Wandel!” Naast allerlei waardevolle informatie kun je in dit boekje ook je wandelingen bijhouden. Waar liep je naartoe, hoe lang, hoeveel km, wat kwam je onderweg tegen, hoe voelde je je, wat rook je, wat zag je? Allemaal leuke dingen om te herinneren, maar ook om de progressie te zien. Het is leuk om dit dagboekje in te vullen. Het is ook leuk om het terug te lezen. Wat ware leuke routes? Het motiveert enorm als je vastlegt wat je doet.

Grootste voordeel

Het grootste voordeel van wandelen is dat je er echt fitter van wordt, en dat het overal en altijd kan. Zelfs in de stad. En met de kinderen. Dan ga je natuurlijk niet zo snel, maar dat geeft niet. Bewegen is voor kinderen is net zo belangrijk. Extra leuk is deze free printable, met het wandeldagboekje voor kinderen. Zo heb je allebei iets om bij te houden.

Kopen

Wil jij dit boekje ook aanschaffen, of vind je het leuk om het iemand cadeau te doen? Je koopt het oa via bol.com.

Wie doet mee?

sta-op-en-wandel-blog

Vorig artikelDe leukste multifunctionele tafel voor kinderen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #88
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in