Foto weekoverzicht Judith #384

hardlopen mei 2022Na een hele leuke zondag vorige week, ontstond er ‘s avonds laat al snel een probleem. Ik kreeg oorontsteking, en hoe! Zoveel pijn gehad, echt niet te doen. Ik kon dus ook niet werken, want de pijn kwam gewoon door paracetamol en ibuprofen heen en ik had daarnaast koorts. Op woensdag knapte ik gelukkig weer op, maar terwijl ik dit schrijf ben ik nog steeds doof aan 1 oor. Heel vervelend! Ik was blij dat we met Hemelvaart niks gepland hadden om weg te gaan en ik gewoon kon uitzieken. We hebben op zondag gelukkig ook nog wat leuks kunnen doen. 

Maandag

Zondagavond laat klapte ineens mijn linkeroor dicht. Ik was meteen gealarmeerd: 3 jaar geleden had ik dit ook en toen kreeg ik ‘s nachts oorontsteking. Voorbereid op het ergste viel ik in slaap, om rond middernacht wakker te worden met precies dat waar ik voor vreesde: enorme oorpijn. Ik wist werkelijk niet waar ik het moest zoeken. Twee paracetamol deed niks, zelfs niet met een Ibuprofen erbij. Dat ik die nam wil al heel wat zeggen, want ik word daar altijd heel erg misselijk van. Toen het ochtend was voelde ik mijn oor knappen en daarna liep er vocht uit. Ik vermoedde toen al dat mijn trommelvlies gescheurd was, ook dat had ik de vorige keer. De huisarts bevestigde dat later op de dag. Het haalde iets druk van mijn oor, maar ik had nog steeds pijn en kreeg een sterker middel, waar ik helaas misselijk van werd. Geen fijne dag dus, heb al mijn afspraken afgebeld en de hele dag in bed gelegen. Kon zelfs niet lezen door de pijn. Echt een rotdag. Mijn uitzicht was dus alleen de wachtkamer bij de huisarts en mijn eigen slaapkamer 🙂

uitzicht oorontsteking 2022huisarts oorontsteking

Dinsdag

Ook deze nacht heb ik heel slecht geslapen van de pijn en ook van de misselijkheid. ‘s Morgens besloot ik te stoppen met de pijnstilling van de huisarts en alleen nog paracetamol te nemen. Dat was toen wel vol te houden, en de misselijkheid ging weg. Verder heb ik die dag niks gedaan, voelde me te beroerd. De kinderen vonden het zielig voor me en maakten een mooie knutsel, dat was heel lief. Tegen de avond begon ik me ietsje beter te voelen gelukkig. De ergste pijn ging weg en ook de koorts bleef weg. Ik hoopte op een goede nacht slaap en die kreeg ik gelukkig ook. 

beterschap mama

Woensdag

Ik stond dus woensdag als een ander mens op. Had wat slaap ingehaald en weinig pijn, dus ik besloot me aan te kleden en even naar het centrum van Delft te lopen. Een beetje beweging na 2 dagen op bed. Daar heb ik gewoon wat gewinkeld en uiteindelijk nog een jurk gekocht. Daarna teruggelopen en toen was ik thuis toch wel heel moe. De rest van de dag heb ik dan ook niet zoveel meer gedaan. Even opladen voor de avond, want ik ging met Laura uit eten bij Kruydt. We hadden nog een tripje Albanië voor te bereiden en de tijd begon te dringen. Gelukkig was het gezellig en ging het wel met mijn lek-oor. Ik had een doekje bij me en met af en toe deppen redde ik het. We zijn er klaar voor!

truitje geel judithjuut lau kruydt

Donderdag

Doordat dat oor ‘s nachts heel erg lekt word ik daar steeds wakker van. Ik heb een handdoek over mijn kussen liggen, maar die wordt nat en bovendien voel ik het ook lopen. Ik slaap dus nog steeds niet echt goed, maar ja. Overdag doe ik vooral spelletjes met de kinderen. We lenen Meepleland van de buren (erg leuk spel!) en we hebben zelf Paleo wat we spelen. Paleo is ook een leuk spel, maar wij begrepen heel lang de spelregels niet. Dankzij de buren, die het spel ook hebben, kunnen we het nu zelf spelen. Maik is ook vrij. Tot veel meer ben ik nog steeds niet in staat helaas. 

meeple land

paleo mei 2022

Vrijdag

Met Fee maakte ik spinazietaart alvast voor de avond en later ging ik met Niky wandelen. We sloten af met een theetje op het terras. Lenthe haalde ik op bij een vriendinnetje waar ze gelogeerd had en we deden nog maar weer een spelletje. Na de spinazietaart ging ik op tijd naar bed wegens nog steeds heel moe en een lekkend oor. 

buitenplaats na wandelen

spinazietaart maken

Zaterdag

Ik besloot maar weer eens een rondje te gaan hardlopen. Ging eigenlijk niet zo lekker dit keer. Die koorts hakte er weer in, mijn hartslag was te hoog en ik voelde me erna behoorlijk moe. We deden dan ook niet veel. Er werd wat tv gekeken en ik ging met Fee in ons bed lekker liggen lezen. Zo grappig dat Fee ook graag leest. Eigenlijk wel gezellig zo samen. 

fee lezen ereader met mama

Zondag

We waren vroeg op, want we hadden kaartjes voor de Rooftopwalk in Rotterdam. Die had ik via iemand gekregen op Instagram die het verkeerd geboekt had. Ik vond het wel een leuke, spontane activiteit dus nam ze aan en zo stonden wij om 10 uur stipt bij de Koopgoot om de klim te maken. Best spannend, omdat ik hoogtevrees heb, maar ik vond het goed te doen. Naast prachtige vergezichten was het ook informatief: overal waren voorbeelden voor vergroening op de daken en verduurzaming. Heel inspirerend en leuk. Omdat er per kind 1 volwassene moet zijn, konden we maar twee kinderen meenemen. De oudste twee bleven dus thuis (vonden ze ook niet zo erg). We dronken een theetje bij Cafe Floor en gingen daarna nog even winkelen. Eenmaal thuis begon al snel de Grand Prix van Monaco en dat bleek nogal een middagvullend programma door de regen daar. We aten dus makkelijk (artisjok en allerlei andere hapjes). Na het eten werkte ik met Lenthe aan haar werkstuk en spreekbeurt en toen zat de zondag er alweer op. Morgen ga ik weer gewoon aan het werk, hetzij met doof oor, maar het is niet anders. 

rooftopwalk rotterdam

luchtbrug rooftopwalk

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #383
Volgend artikelMaak jouw tuin nog sfeervoller met RGB led verlichting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Jeetje, ik lees nu pas van je oor. Wat ontzettend vervelend zeg. Oorpijn doet inderdaad zó’n pijn. Eén van de naarste pijnen die je kunt hebben.
    Fijn dat de rooftopwalk wel lukte. Zoals ik al zei wilde ik ook meteen met Hemelvaart maar gingen we weg, maar ik ga het zeker nog doen. Wel raar dat je als ouder alleen niet met twee kids kunt gaan, zeker als ze de dreumes- en kleutertijd al lang gepasseerd zijn. Ik kan wel met ze zie ik, want Bo wordt met 15 al als volwassene gezien, maar toch.
    Nou, hopelijk ben je snel van je oorpijn af voordat je weer gaat vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in