Foto weekoverzicht Judith #93

keuken-nieuwe-huisDeze week kwam eindelijk DE BRIEF. De brief met de definitieve opleverdatum van ons nieuwe huis. Eindelijk gaat het beginnen. Als je bedenkt dat we hier inmiddels al ruim een jaar mee bezig zijn, kun je je vast voorstellen hoe we hier naar hebben uitgekeken. Vorige zomer zagen we voor het eerst dat dit project in de verkoop kwam. De opleverdatum stond toen nog gepland voor juli 2016. Na lang twijfelen, wikken en wegen besloten we ons fijne, vertrouwde plekje in het centrum van Den Haag te gaan verruilen voor deze kluswoning 2.0. Een behoorlijk project, dat we helemaal zelf moeten gaan afbouwen. Want in feit kochten we alleen de grond, de muren en het dak. Meer zit er niet in.

Klussen

De komende periode zal ik jullie gaan meenemen in het afbouwen van het huis. We mogen er een jaar over doen, maar we hopen in december zover te zijn dat we er tussen kerst en oud & nieuw in elk geval in kunnen. Het plan is dat dan in ieder geval de bovenste verdieping af is. Daar komen 4 slaapkamers, een apart toilet en een 2e badkamer. Yuren en Sterre krijgen direct een eigen kamer, Fee en Lenthe zullen nog een poosje samen slapen, omdat wij ook ergens moeten slapen.

nieuwe-huis-okt-2016

De komende 6 maanden

Beneden hopen we ook dat alles redelijk af is. Zodat we beneden kunnen leven, koken, televisie kijken en de kinderen lekker kunnen spelen en knutselen. De 1e verdieping, waar onze slaapkamer, inloopkast, badkamer, toilet, berging en werkkamer met webwinkel voorraad komt, zullen we in de 6 maanden die volgen gaan afbouwen. Uiteraard zal ik jullie steeds de vorderingen laten zien, want de komende tijd zal het afbouwen van dit huis voor een groot deel verweven zijn met mijn dagelijks leven. Maar goed, nu mijn weekoverzicht.

Maandag

Afgelopen week was het natuurlijk herfstvakantie. Ik had op maandag, dinsdag en woensdag gewoon onze gastouder in huis, dus ik kon die dagen mijn eigen plan trekken. Op maandag begon ik sportief, met een paar uurtjes sportschool. Daarna ging ik naar KEK Delft, om de rest van de middag te werken. Ik zat er prima, maar de tijd ging veel te snel. Voor ik het wist moest ik alweer naar huis, om de gastouder af te lossen.

kekdelft

Later die avond werd ik een beetje ziekjes, zomaar ineens. Ik baalde er van, dus ben vroeg naar bed gegaan. De hele nacht was ik beroerd, maar tegen de ochtend viel ik in slaap en toen ik ‘s morgens wakker werd was alles weer oke gelukkig.

fee-knuffelt-mama-die-ziek-is

Dinsdag

Sterre wilde heel graag met 3 schoolvriendinnen naar de film Trolls. Alleen. Via WhatsApp was de afspraak zo gemaakt met alle ouders. Ik zou de kinderen dinsdagochtend allemaal thuis ophalen, de kinderen afzetten bij de bioscoop, popcorn voor ze kopen, en zelf met de laptop tegenover de bios gaan zitten werken, just in case… Het ging natuurlijk allemaal prima, en de meiden hadden genoten. Ik vond het zelf best een dingetje, die meiden alleen achter laten bij de film, maar de andere moeders zagen het helemaal zitten. Nu was ik wel de enige die nog geen oudere kinderen had, dus voor mij was dit een lesje “loslaten”.

‘s Middags werkte ik thuis nog wat op de slaapkamer, maar de dag vloog voorbij.

urban-koffie-tegenover-bios

Woensdag

Ik besloot niet naar de sportschool te gaan, want dat kost zoveel tijd. Ik ging direct door de druipende regen naar Delft. Eerst heb ik het centrum wat verkend. Zo’n twintig jaar geleden kwam ik er veel, omdat ik in het centrum van Delft werkte. Maar de laatste jaren kwam ik er nog maar af en toe. Er is veel veranderd, maar ik zal me meer op Delft gaan oriënteren nu ik verhuisd ben. Dus ik wilde wel eens weten wat voor leuke winkels er waren. Helaas werkte het weer niet zo mee, dus toen het maar bleef gieten, ging ik met de laptop wederom naar Kek Delft. Daar zit het vol working nomads, prima plekje om te werken. Na een hele middag werken weer op huis aan.

Donderdag

Deze dag was eigenlijk best wel saai. Ik had allerlei plannen, maar de kinderen waren moe en hangerig en wilden niks. Geen spelletje doen, niet knutselen, ik kreeg overal nee op te horen. Heb uiteindelijk nog wel wat voorgelezen en ze hebben zelf een hele poos boven gekleurd aan een reuzenkleurplaat. Daarna kwamen ze beneden met de vraag of ze de film van Snoopy mochten zien (die dvd had ik vorig jaar gekregen bij een persbericht, en die hadden ze nog steeds niet gezien). Ik vond dat eigelijk best een goed idee, want zo kon ik mooi even wat tijdschriften lezen op de iPad. Zo geschiede. Later deed ik nog een poppenkastvoorstelling. In sporten had ik geen zin meer ‘s avonds, dus ik kroop gewoon lekker vroeg mijn bed in.

poppenkast-spelen

Vrijdag

Al vroeg vertrokken we naar oma, want daar zou ik Fee afleveren voor een rondje oppas. Sterre, Yuren, Lenthe en ik reden daarna door naar Koomans poppentheater in Scheveningen, want ik had kaartjes voor de poppenkastvoorstelling. Die heette “De Scharrelaar” en was eigenlijk heel erg leuk. Ik was nog niet eerder in dit theatertje geweest, maar vond het een aanrader. De voorstelling begon alleen wel wat te laat, dat was jammer. Maar voor de kinderen was het heel leuk: mooie poppen, prachtige belichting, goed zichtbaar, niet te druk, goed georganiseerd, 2 x 23 minuten met tussendoor een pauze van een kwartier met limonade en cake, ik vond het super. Na de voorstelling liepen wij nog even naar oude buren van ons. Die zijn ook verhuisd, 2 weken nadat wij naar het tijdelijke huis gingen, en we hadden steeds beloofd dat we een keer zouden komen kijken. Een van de jongens in dat gezin is een vriendje van Yuren, dus die 2 waren erg blij elkaar te zien. Leuk om rond te lopen in hun huis, heerlijk dat zij al op de plek zitten waar ze ook blijven.

koomans-poppentheater

Daarna haalde ik Fee weer op, bleven we nog even lunchen bij oma, en daarna weer naar huis. Toen was het al best laat, tegen 4 uur. Dus na wat spelen hebben de kinderen gedoucht en nog wat gespeeld. We aten frietjes, want ik had geen zin meer om te koken. Oh ja, er was ook niks in huis. Er moesten dringend boodschappen worden gedaan.

Zaterdag

Zaterdagochtend sleepte ik mezelf naar de sportschool. Ik zat echt niet in de sport-flow deze week, zo jammer. Maar ik ging, en achteraf was het natuurlijk fijn dat ik geweest was. Vervolgens heb ik wat gewerkt, opgeruimd, heeft Maik boodschappen gedaan en is hij met de kinderen naar de zwemles geweest. Lenthe was helemaal trots toen ze thuis kwam, want ze mocht een badje verder. Zij en Yuren zitten nu in hetzelfde badje. Lekker makkelijk, al hoop ik niet dat Lenthe Yuren voorbij gaat, want dat vindt hij dan misschien wel lastig.

‘s Avonds hebben we nog wat regeldingetjes en uitzoekwerk voor het huis gedaan. Kijken waar de stopcontacten nou moeten komen, welke opstalverzekering we zullen nemen, welke energieaanbieder, enz. En dan maar hopen dat we niks belangrijks vergeten…

Zondag

Ik had zondagochtend wat ijslolliestokjes neergelegd op de eettafel, tezamen met gekleurd papier, lijm, scharen, kleurtjes en het tafelpoppenkastje. Toen de kinderen dus wakker waren, konden we ze meteen naar beneden sturen met de opdracht om poppenkastpoppetjes te knutselen van de lolliestokjes en een voorstelling te bedenken. Dat vonden ze leuk, dus ze gingen aan de slag. Konden Maik en ik nog even wat langer uitslapen.

knutselen-voor-poppenkast

Toen we er eenmaal uit waren en ontbeten hadden, werd er nog vanalles gespeeld. Fee werd in de houten poppenwagen gezet en moest mee de kamer door en er werden hutten gebouwd. Soms is het een en al ruzie, maar vanmorgen ging het allemaal heel gezellig.

sprookjesachtige-hut

Rond half 12 gingen we naar kinderboerderij BuytenDelft. Daar was een herfstfeest, met allerlei activiteiten voor de kinderen. Toen we net op het punt van vertrek stonden, kregen we een berichtje van een meisje uit de klas van Yuren dat ze wilde komen spelen. Dus besloten we haar op te halen, zodat ze mee kon.

paardje-in-de-wiefee-kinderwagen

Het was reuze gezellig: we hebben pony gereden, broodjes gebakken boven een vuur, popcorn laten ploppen en marshmallows geroosterd. Uiteraard ook diertjes gekeken (er waren jonge biggetjes), in de speeltuin gespeeld en een pannenkoek gegeten. Tegen half 4 waren we weer thuis, waar we nog wat hebben gerommeld in huis voor we naar bed gingen.

op-een-echt-vuurtje-2016bij-het-vuur

De herfstvakantie zit er nu weer op, maar de kinderen zijn morgen nog een extra dagje vrij. Ik moet wel weer werken.

bladeren-gooien-herfst-2016

Vorig artikel3 x een stijlvolle overkapping
Volgend artikelBezoek sprookjeswereld Disneyland Paris met korting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in