3 x een stijlvolle overkapping

De oplevering van ons nieuwe huis is nog maar 2 weken weg. Superspannend! Het betekent dat we veel moeten regelen. En keuzes maken. Dat valt nog niet altijd mee. Een van de keuzes die we moeten maken gaat over buiten. We willen achter in de tuin een overkapping. Daar kunnen we dan in de zomer en het voorjaar lekker buiten zitten. Er zijn overkappingen in allerlei soorten en maten, dus ik selecteerde vast 3 x een stijlvolle overkapping. De uiteindelijke keuze maken we dan in het voorjaar.

3x een stijlvolle overkapping

  1. Sowieso wil ik een overkapping die licht doorlaat. Ik heb ook overkappingen gezien van hout, maar deze maken je tuin erg donker. Dat vind ik zonde. Als eerste heb ik deze overkapping geselecteerd in de kleur antraciet. Ik vind het een mooie uitstraling hebben, modern. Het dak is van opaal polycarbonaat. Ik zag deze overkapping bij Tuinmaximaal. Hier kun je zelf de metingen doen, de overkapping bestellen en zelf plaatsen. Daarmee bespaar je toch op de kosten, en gelukkig is Maik handig, hij kan dat waarschijnlijk wel zelf.

overkapping-wit2. Deze overkapping is van hetzelfde materiaal, maar dan in de kleur wit. Bij dit huis staat het prachtig, vanwege de grijze bakstenen. Wij hebben bij ons nieuwe huis rode bakstenen, dus daarom twijfel ik over de kleur. Terwijl ik normaal wit wel heel mooi en neutraal vindt. De overkapping hoeft bij ons geen 6 meter breed te zijn, omdat we naast de overkapping een schuurtje voor de fietsen en gereedschap willen neerzetten. Ik vind het mooi als het schuurtje past bij de overkapping, dus dat moet ik nog eens goed naast elkaar zetten.

overkapping-antraciet3. Misschien nog wel het allermooiste is deze versie met glas. Ik vraag me alleen af hoe dat zit met schoonmaken. Op dit plaatje ziet het glas er natuurlijk prachtig uit. Het laat nog beter licht door met deze heldere overkapping. Alleen door regen en wind wordt het, zeker in de herfst en de winter, vies. En hoe maak je dat dan schoon? Als ik zie hoe mijn ramen er af en toe uit zien. En zo’n overkapping, daar kom je niet zo gemakkelijk bij. Daarom staat deze toch op nummer 3.

overkapping-glas

Dit bedrijf kan trouwens ook voor je monteren, je hóeft het dus niet per se zelf te doen. Maar om kosten te besparen, als je man een beetje handig is, kan het dus wel. De prijzen vielen mij trouwens nog best mee. Al moeten we nog zien of we in het voorjaar nog budget over hebben hoor. Want zo’n heel huis zelf afbouwen, dat is een aardige aderlating kan ik je vertellen!

Welke zouden jullie kiezen?

Vorig artikelDe magie van een houten tafel poppenkast
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #93
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Mijn ouders denken er ook over na om een terrasoverkapping te bouwen. Toch willen ze dat er nog genoeg licht overblijft in hun tuin die al erg vol staat met bomen. Wellicht is een overkapping van glas wel iets voor ze. Ik ga ze deze optie eens voorleggen! bedankt voor de inspiratie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in