Foto weekoverzicht Judith #97

huis-nov-uitbouwDeze week was het redelijk rustig. Op mijn werk dan. Daaromheen had ik het alsnog druk genoeg, en er waren deze week ook 4 verkouden kinderen die daar allemaal vooral in de nacht last van hadden. Je raad het al: dat veroorzaakte ook weer de nodige slapeloze nachten. Ach ja, het hoort er bij he?

Maandag

Op maandag begon mijn week met een werkoverleg en daarna ging ik met mijn subteam lunchen bij Capriole. Dat zit zo ongeveer naast mijn werk, dus vandaar dat je me daar steeds over hoort. Lekker makkelijk naartoe te lopen, ook als je ‘s morgens je brood vergeten bent. Dit keer was het echter gepland; mijn teamleider was jarig geweest en we hadden hem een lunch cadeau gedaan. Maar, zo vertelde hij, wie jarig is trakteert. Dus heeft hij voor ons ook een verrassing in petto. Dat staat te gebeuren op 28 november, spannend!

schoen-zetten-2016
Schoen zetten, een foto van zaterdag. Feetje doet al helemaal fanatiek mee met zingen!

Dinsdag

Een drukke dag met werkafspraken, en aan het einde van de dag ben ik even naar het nieuwe huis gereden om te kijken hoe de werkvorderingen van de uitbouw waren. Inmiddels is de binnenmuur helemaal geplaatst en de vloer gestort, dus het begint wat te lijken. Gek genoeg maakt 1.25 meter uitbouw toch echt wel veel uit voor je woonkamer, zeker als dat over 6 meter erbij komt. Ik werd er blij van!

Ook maakte ik met Fee de sinterklaastafel. We hebben niet zoveel spullen, want het meeste staat in de opslag, maar ik ben toch wel tevreden.

sinterklaastafeluitbouw-van-binnenuit

Woensdag

Ik had geen afspraken, dus ik werkte thuis. Dat was wel nodig ook, want ik had ontzettend veel te doen. Het is sinds de zomervakantie eigenlijk elke werkdag superdruk geweest, waardoor ik weinig tijd had voor administratieve zaken. Deze week had ik voor het eerst een dagje niks, dus ik heb een flinke inhaalslag kunnen maken. Superfijn! ‘s morgens ging ik nog even sporten, want ‘s avonds moest ik uit eten met Laura.

sporten-nov-2016

We hadden via Groupon bij Niven geboekt. Om eerlijk te zijn viel het een beetje tegen. Stijve bediening die vooral een riedeltje afdraaide met wat je ging eten. Weinig persoonlijke benadering. Het eten was lekker, maar niet subliem en mijn vlees was zelfs een beetje taai. Ik was er al eens eerder geweest, en toen had ik dezelfde ervaring. Niet meer doen dus. Jammer!

niven-oestersniven-dessert

Donderdag

De donderdag ben ik altijd met de kindjes, tenzij ik een werkafspraak heb. En die had ik niet, dus was het echt een vrije dag. In de ochtend heb ik met Fee boekjes gelezen, geverfd en geknuffeld. Daarna heb ik haar op bed gelegd en nog even voor mijn blog kunnen werken. Kort, want ze is snipverkouden en er komen tandjes door, dus de slaapjes zijn mini. Rond half 1 gingen we de auto in om Lenthe van school te halen, want die heeft alleen korte dagen. Dan zijn we rond 1 uur weer thuis, lunchen we, spelen we wat en dan moeten we om half 3 de auto weer in om Yuren en Sterre op te halen. Zo zit ik die dag vooral in de auto. Wel een beetje jammer eigenlijk, maar het is niet anders.

kabouterkinderen-lezen

Vrijdag

Maik was vrij. Hij ging langs het nieuwe huis en kwam daarna mij aflossen, zodat ik naar Amsterdam kon. Ik ging eerst in de Beethovenstraat naar de superleuke winkel All kinds of things met hebbedingetjes voor mama’s en kinderkleding. Ik zal er later nog uitgebreider over vertellen, want als je ooit in Amsterdam bent moet je daar echt heen. Ik heb er voor de kindjes geshopt, ze krijgen met sinterklaas allemaal iets nieuws. Daarna lunchte ik in dezelfde straat en toen reed ik naar de Jan Evertsenstraat waar ik bij had afgesproken voor een massage bij het Massagehuys. Het werd nogal een monsterrit. Ik had vooraf opgezocht hoe lang ik er over zou doen van de Beethovenstraat naar de Jan Evertsenstraat en dat was volgens google maps ongeveer 15 minuten. Nou, daar kon ik gerust 35 minuten van maken. Overal stoplichten waar het dan lang vast stond. Ik baalde er ontzettend van en kwam dus te laat aan. Gelukkig waren ze heel relaxed en was het geen probleem. Over deze massage zal ik later nog uitgebreid schrijven.

Ontspannende massage bij het Massagehuys

Daarna reed ik door naar Zaandam, waar ik een event had met de naam All you need is Food in de oude Verkade Fabriek. Ik was daar al eens geweest, maar herkende niks en mijn navigatie stuurde me constant verkeerd. Na een half uur rondjes rijden had ik het dan eindelijk gevonden: bleek het parkeerterrein vol. Maar de slagboom ging gewoon open, dus iedereen bleef binnen rijden en het werd een chaos. Het was bovendien heel klein, waardoor ik met mijn grote auto geen kant meer op kon. Zwaar irritant en ook slecht geregeld vond ik.

all-you-need-is-food-eventold-amsterdam-cocktail

Gelukkig kwam er na 25 minuten wachten een meisje op mijn raam tikken dat ze weg zou gaan en toen kon ik eindelijk naar binnen. Het was een gezellig event met een hoop bekenden. Ik heb overal staan praten en een aantal nieuwe producten gezien. Voor ik het wist was het alweer tijd om naar huis te gaan. Stond er natuurlijk ook nog 19 km file op de A4, maar gelukkig kon ik via de N44 rijden en viel de vertraging uiteindelijk mee.

all-kinds-of-thingsall-kinds-of-things-boekentafel

Zaterdag

Er lag een enorme bult was, dus daar begon ik maar eens mee. Dat was om 6.11 uur trouwens. Tja, die zomertijd zit er hier nog steeds in. Wat mij betreft schaffen we ‘m af, want tegen de tijd dat de biologische klok van mijn kinderen is aangepast, kunnen we de klok alweer verzetten vrees ik. Daarna ontbeten, en Maik ging naar het nieuwe huis om de elektricien binnen te laten. Die kwam alvast wat doen. Ik had de kinderen buiten in de tuin gestuurd, want ze waren alleen maar achter elkaar aan het rennen. Prima natuurlijk, maar wel buiten. Na 20 minuten viel Fee in een plas en die was zeiknat en koud. Daar was ineens iedereen verdrietig over, dus besloot de hele bubs jankend naar binnen te komen. Ik had al een volgende activiteit klaar staan: sinterklaaslichtjes versieren, maar helaas was de plaksel op. Toen moest het met sterke lijm en dat was geen succes. Na de lunch nam Maik het hele spul mee naar Den Haag. Yuren had een kinderfeestje en daarna zouden ze gelijk doorgaan naar zwemles. Helaas vond Yuren het kinderfeestje opeens te spannend, met al die vriendjes van zijn oude school. Na het nodige drama nam Maik hem dus weer mee naar huis, want dan ging hij maar gewoon mee zwemmen. Ik vouwde ondertussen de was op enzo. Later werd ik ineens niet lekker, denk dat ik het virus van de kindjes had overgepakt. Ik las in bed nog even in het nieuwe boek Jaarfeesten, wat ik trouwens ook in de webwinkel verkoop.

Zondag

Deze ochtend begon de dag nóg vroeger, om 5.42 uur al. Ik voelde me gelukkig wel wat beter dan ‘s avonds, misschien was ik ook gewoon heel moe. Ik begon dus met een zelfgemaakte Chai Latte (recept volgt later) en bakte toen met de kinderen havermout chocolade kruidnootjes. Die waren verrassend lekker! Daarna las ik de VT wonen op de bank en heb ik nog wat gewerkt. Maik ging met de jongste 3 boodschappen doen, ik deed met Sterre een spelletje Peking Mysteries. Ik verloor. Tegen vijven kookte ik spruitjesstampot uit de Allerhande en die ging tegen alle verwachtingen in helemaal op! Goed recept dus, die komt in mijn map.

villeroy-en-boch-theekopje

Tot zover mijn week weer. We gaan week 3 van de verbouwing in. Als het goed is, krijgen we deze week vloerverwarming en worden daarna de eerste binnenmuurtjes geplaatst. Ik heb inmiddels ontzettend veel zin om te gaan inrichten, maar ik moet nog steeds geduld hebben.

spruitjesstamppot

 

Vorig artikelWin een cool verkleedkostuum!
Volgend artikelDe leukste vriendenboeken voor volwassenen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in