Foto weekoverzicht Judith #20

weekoverzicht-20-2015Dit was een week met geluk en pech tegelijk. Dat heb je soms. Liefst heb ik weken met alleen geluk, maar je kunt nu eenmaal niet altijd mazzel hebben. Ik begin maar eens even met het positieve nieuws. Dat kreeg ik op maandag. Ik had namelijk al een tijd een geheimpje, wat ik nog niet met jullie kon en wilde delen. Inmiddels is iedereen op de hoogte en mag het dus bekend worden: ik heb een andere baan!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #19

Maandag

Voor de meivakantie was ik al op gesprek geweest. Daarna had ik te horen gekregen dat ik door was naar het tweede gesprek, en daarna hoorde ik 4 lange weken niets. Ik begon me al een beetje zorgen te maken, bovendien moest op mijn huidige werk ook de planning voor het komende schooljaar gemaakt worden. Dus ik trok de stoute schoenen aan en mailde zelf. Vrij snel kreeg ik een uitnodiging voor het gesprek, dat was afgelopen maandag. Na een uur met 3 mensen te hebben gepraat over mezelf,  over mijn sterke en zwakke punten enzo, was het gesprek afgelopen en kon ik naar huis. Ik was nog maar net binnen toen mijn iPhone ging: het was een van de aanwezigen bij het gesprek om mij te vertellen dat ik was aangenomen. Ik was superblij! Na ruim 13 jaar ga ik dus mijn huidige werkplek als leerkracht in het speciaal onderwijs verlaten en na de zomer aan de slag als onderwijs adviseur. Ik heb er heel veel zin in!

pioenroos

Verder maakte ik op maandag een smoothie van zomerfruit met de kindjes, wat ik in decoratieve flesjes goot en op de foto zette. En ik genoot van mooie pioenrozen die ik cadeau had gekregen.

zomerfruit

flesjes smoothie

Dinsdag

Op dinsdag was het enorm slecht weer. Nadat ik de kindjes naar school had gebracht gaf ik Fee de borst en knutselde ik, geheel in stijl van die dag, een paraplu met regen samen met Lenthe.

knutsel paraplu

Woensdag

Woensdag scheen gelukkig weer de zon. Helaas moest ik die dag wel weer werken. Ik ging op tijd naar huis en deed nog wat boodschappen. Sterre had laatst gevraagd of ik nog eens artisjok wilde maken. Dit had ze in Corsica gegeten en ontzettend lekker gevonden. Met zo’n dipsausje erbij. Ik was toevallig bij de groentenboer waar ik ze zag liggen, dus dat vond ik wel een goed idee om als voorgerecht te serveren in de zon. Lenthe en Sterre vonden het allebei lekker. We waanden ons in Frankrijk, zo met de artisjok, ik met een wijntje en de zon op ons bol.

artisjokartisjoketen

Donderdag

Op donderdag moest ik ook naar mijn werk. Ik had me lekker zomers gekleed, want het was heel warm. Ik heb ook lekker veel buiten gespeeld met de kinderen op school. De voordelen van leerkracht zijn dat dat in de zomer kan. Helaas is de keerzijde dat je in de winter minstens 2 keer per dag een half uur staat te blauwbekken…

juut naar school

Op donderdag kwam ook de pech. Twee weken geleden brachten wij onze auto weg voor een grote beurt. Er bleek nogal wat vervangen te moeten worden, zoals de banden, de remschijven enzo. Dat was bij elkaar al 2500 euro. Zo’n bedrag doet natuurlijk een beetje pijn. Maar oké, dan ga je er vanuit dat je weer een poosje veilig de weg op kunt. Helaas bleek na het uitvoeren van alle werkzaamheden de auto er slechter aan toe dan toen wij ‘m wegbrachten. Hij rookte, en de garage wist niet hoe het kwam. Na een grondig onderzoek kregen wij deze dag te horen dat het onderblok stuk was. Een reparatie van nog eens ruim 3000 euro! Bij elkaar zou deze grote beurt dus ruim 5500 euro hebben gekost. Dag vakantie…

We zijn nog wel met de garage in gesprek, omdat het natuurlijk een beetje vreemd is dat wij geen klachten hadden, zij allerlei werkzaamheden uitvoeren en er ineens een heel kostbaar probleem is. Komende maandag gaan we het daar dus eens over hebben. Wordt vervolgd…

Verder ontvingen we per post een lief cadeautje voor Fee, een bijtring van 4naturalkids. Ze speelde er meteen mee!

Fee 4 natural

Vrijdag

Ook vrijdag was weer een werkdag, dus ik was al vroeg op pad. In ontbeet eerst nog met zomers fruit. Lenthe wilde ook. Ik werd er gelijk vrolijk van!

havermout

Het was tropisch warm, al merkte ik dat pas rond lunchtijd. Daarvoor was het nog best bewolkt. Na mijn werk maakte ik nog wat rapporten, want de zomervakantie komt er aan en dat is een van de dingen die bij het afronden van een schooljaar hoort. Daarna ging ik lekker naar huis. Mijn plan was om nog wat van de zon te genieten, maar dat ging mooi niet door. Fee weigert nog steeds flesjes, dus die wilde meteen drinken toen ik thuis was. Niet lang daarna begon het bewolkt te worden en te druppelen. Dus de kindjes binnen geroepen, iedereen onder de douche gezet en gaan koken. Kort daarna barstte het onweer los, maar het viel me nog mee gezien wat ze voorspeld hadden. Er was trouwens ook leuke post. Little Tulip heeft weer een nieuwe collectie en die verrassen mij altijd met een hoop moois. Zo hebben we nu ineens een prachtig nieuw boxkleed voor Fee en voor Lenthe, die helemaal gek is van roze, een mooi dekbedovertrek voor als ze binnenkort in haar juniorbedje gaat slapen.

boxkleed little tulip

Zaterdag

Ik schreef gisteren al hoe leuk wij het hebben gehad bij Taste Amsterdam. Echt genieten van zon, sfeer en lekker eten. Als je het nog niet gelezen hebt, kun je dat hier nog doen. ‘s Morgens was Maik nog met de kinderen naar het bos geweest om vlierbloesem te plukken. Helaas stond er nog niet zoveel, echt jammer. Er is dus niet genoeg voor limonade. Ik denk dat ik er van de week maar ijs van maak ofzo. En in de havermoutpap smaakt het ook heerlijk.

amuselepels met tomaat

Zondag

Op zondag hebben we eerst uitgeslapen en daarna met de kindjes in bed geknuffeld.

zusjes in bed

Na het ontbijt was het voor mij weer werktijd. Dit keer voor Hip & Hot. Er moesten blogs geschreven, facturen gemaakt, pakketjes verstuurd, enz. Maik ging met de kinderen buiten spelen en naar de speeltuin. Toen rond 2 uur de zon op ons terras scheen ben ik ook gestopt met werken, en heb ik nog even lekker buiten gezeten. Soms moet je immers ook ontspannen, niet waar?

vlierbloesem

Hoe ontspannen jullie eigenlijk?

Vorig artikelHet Rijksmuseum met kinderen
Volgend artikelDe hoes van Ukje past wél om mijn Maxi-Cosi
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat voor een nieuwe baan heb je? Er staat nu alleen onderwijs ;). Maar gefeliciteerd! Heel raar van de auto. Goed dat jullie daar achteraan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in