Foto weekoverzicht Judith #471

espresso hartjeDeze week stond grotendeels in het teken van het ziek zijn van Sterre. Ze was echt heel erg ziek, dagenlang non stop 40 graden koorts, zelfs met paracetamol bleef de koorts onverminderd hoog. Wat een zorgen heb je dan als ouder. Zelfs als ze bijna 17 zijn dus nog. Ze was niks waard en lag als een dood vogeltje in bed. Dan ga je toch steeds bij haar kijken of alles nog goed gaat. Pas op zondag leek het eindelijk wat beter te gaan. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #470

Maandag

Doordat ik niet helemaal fit was, besloot ik de vergadering vanuit huis te volgen. Dat ging niet echt goed, de verbinding was heel slecht. Ik zag vanalles, maar hoorde haast niks. Helaas. Daarna had ik genoeg te doen, dus zat vooral achter de laptop. Toch putte het niet fit zijn me wel uit, ik voelde me heel moe. Mijn reisgenootje liet in de loop van de ochtend weten dat ze precies hetzelfde had. Dat kan geen toeval zijn, we hebben waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Om half 4 had ik een belangrijke afspraak. Ik besloot toch maar gewoon te proberen daar naartoe te gaan en gelukkig ging dat goed. Daarna thuis snel ravioli maken (waarom bedenk ik zulke dingen op een doordeweekse dag??) en na het eten ben ik mijn bed in gedoken. Ik sliep vroeg, had uiteindelijk bijna 9 uur geslapen. Blijkbaar had mijn lijf het nodig. 

doorkijkje slaapkamer

Dinsdag

Al heel vroeg zat ik achter mijn laptop, want de nieuwsbrief op mijn werk moest eruit en ik had veel feedback gekregen op de testversie. Dus er moest nogal wat veranderd worden en dat was veel werk. Om 10.00 uur had ik een afspraak, dus ik moest al vroeg beginnen om het op tijd af te krijgen. Natuurlijk lukte me dat. Sterre werd deze dag trouwens ook wakker met koorts, dus zij is niet naar school gegaan. Eind van de middag had ik nog een spoedmdo, daarvan was ik pas tegen zessen thuis. Toen snel koken, ik maakte koolraap soep en dat was best lekker. Ik had zelf de hele dag last van mijn buik, maar ‘s avonds leek het wat minder. Toen ben ik voor het eerst deze week even een half uur op de crosstrainer gaan staan. 

mooie ochtendlucht jan 2024

Woensdag

Hoewel het de avond ervoor wat beter ging, had ik overdag toch weer veel last van mijn buik. Niet zo fijn dus. De ochtend kon ik gelukkig thuiswerken, maar in de middag moest ik een training geven op een school. Heb erg getwijfeld, maar ben tenslotte toch gegaan. Het ging allemaal goed, al was daar de halve school ziek, waardoor ik dus een training stond te geven voor slechts 7 mensen 🙂 Eenmaal thuis ben ik even een uurtje op bed gaan liggen. Daarna even bij Sterre gaan kletsen, ze was nog steeds heel beroerd en koortsig. Ik maakte een recept met paksoi en ging daarna vroeg naar bed. 

nijntje kaart voor sterre van fee

Donderdag

Voor ik naar de sportschool ging checkte ik Sterre even. Zij was vannacht flauwgevallen toen ze naar de wc ging, heel vervelend. Ik schrok me rot toen ik keek of ze koorts had, de thermometer gaf 41,5 aan. Ze reageerde ook niet goed toen ik haar aansprak. Heb snel een paracetamol gepakt en net toen ik twijfelde of ik de huisarts moest bellen, begon de paracetamol te werken. Ze reageerde weer en de koorts daalde. Ik ben toen naar de sportschool gegaan om te trainen, voor het eerst in 2 weken ofzo. Toen ik thuis kwam wilde ze wel een appeltje eten. De rest van de dag ben ik thuis gebleven om haar in de gaten te houden. Helaas ging het alleen maar slechter. In de nacht ging ze zelfs overgeven. Heel rot. 

sterre hoge koorts 2024

Vrijdag

Na een drukke nacht, waarbij ik veel heen en weer liep naar boven om Sterre te ondersteunen, begon de dag. Sterre begon deze met 40 graden koorts en niet veel waard. Ik besloot toch de huisarts te bellen, omdat het weekend eraan kwam. Die wilde om dezelfde reden toch dat ik even langs zou komen. Dat kon pas ‘s middags. Ik besloot bij de drogist zetpillen pcm te halen. Nu ze ook aan het overgeven was kon ze niet meer drinken en bleef de koorts en haar hartslag onverminderd hoog, dus die wilde ik naar beneden hebben. Gelukkig sloeg de zetpil beter aan dan de gewone paracetamol. Terwijl het allebei evenveel mg is, maar deze werkte. De koorts ging naar beneden en ze voelde zich iets beter. Om 1 uur heeft ze onder begeleiding even gedoucht en heb ik haar bed gewassen. Om 2 uur zijn we richting de huisarts gegaan. Die had niet zoveel toe te voegen. Geen longontsteking, geen oorontsteking, geen keelonsteking, maar gewoon griep. Precies wat ik al dacht (en waarom ik dus nooit naar de huisarts ga, eigenlijk). Kwestie van uitzieken. Terwijl Sterre op bed lag, gingen wij met het gezin borrelen. Toch ongezellig als er iemand ontbreekt vanwege ziekte. 

vrijdag borrel dag

Zaterdag

Ik startte de dag weer met baantjes zwemmen. Voelde weer goed na een week niet zoveel sporten door alle omstandigheden (zelf last van mijn buik, harde wind, Sterre ziek, druk met werk). Ook op zaterdag ging het nog niet echt goed met Sterre. Overdag ging de koorts wel wat naar beneden met de paracetamol, maar toen we op het punt stonden om ‘s avonds weg te gaan liep de koorts weer op en voelde ze zich beroerd. Uiteindelijk zei ze dat we toch konden gaan, dus dat deden we. We hadden afgesproken met Laura en Eddo bij wijnbar de Avonden in Rotterdam en dat was heel gezellig. Ondertussen appte Sterre dat het na een paracetamol weer wat beter ging gelukkig, dus zaten wij ook wat rustiger daar. Het was een gezellige avond. Toen we rond middernacht thuis kwamen, was Sterre nog wakker en ben ik nog even bij haar gaan kletsen. Het ging toen redelijk, waardoor ik voor het eerst ook weer een nacht goed sliep. 

wijnbar de avonden

Zondag

Voor het eerst sinds 16 dagen ging ik een rondje hardlopen. Dat ging best lekker. Het was dan ook heerlijk weer: koud, maar zonnig. De lucht voelde echt anders dan de afgelopen weken, de zon was warmer, het was echt alsof de lente in de lucht zat. Doe mij maar meer van zulke dagen! Toen ik thuis kwam, zat Sterre ook beneden. Ze was wakker geworden zonder koorts en wilde wel wat eten. Fijn! Wel bleef ze de hele dag wiebelig. Na een week 40 graden koorts valt dat ook niet mee natuurlijk. Ook was ze heel moe en had ze bloedneuzen. De hele dag ging het redelijk goed, de koorts liep ‘s avonds slechts op tot verhoging, maar ze nam geen paracetamol meer. We hebben afgesproken dat ze morgen sowieso nog even thuis blijft, en ik denk eigenlijk dinsdag ook om een dagje extra aan te sterken. Verder hebben we niet zo heel veel gedaan deze dag. Wat huishoudelijke dingen: bed wassen, opruimen en een beetje relaxen. Denk dat we allemaal een beetje moeten bijkomen van deze week. 

Heb van deze week recepten online gezet, daar werd via Instagram om gevraagd:

hardlopen jan 2024

Vorig artikelWaar kun je wijn drinken in Marrakech?
Volgend artikelPaksoistamppot met ketjapchampignons
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in