Foto weekoverzicht Judith #253

schoencadeau kids nov 2019De weken blijven maar druk, maar gelukkig werden op woensdag twee afspraken afgezegd, waardoor ik even tijd had om mijn mail te beantwoorden en tot rust te komen. Stiekem kijk ik wel een beetje uit naar januari, want vaak is het dan weer een periode wat rustiger op mijn werk. Met de feestdagen op school gebeurt er vaak een hoop met kinderen, en dat betekent dat het voor mij erg druk is. Nog even doorbikkelen dus, dan komt er weer wat meer rust. Ook thuis trouwens, want de kinderen weten dat sinterklaas komt en dat geeft natuurlijk ook hectiek hier, met cadeautjes inkopen, schoen zetten, kerst voorbereiden en alles wat daarbij hoort. Maar goed, nu eerst de afgelopen week met jullie delen.

schoen zetten nov 2019

Maandag

Na het drukke weekend van vorige week, was het maandagochtend voor iedereen lastig om uit bed te komen. Het was dus een ochtend van vaak roepen en op het laatst heel erg haasten om op tijd allemaal de deur uit te gaan. Ik had zelf ook een drukke dag vol afspraken. Om half 6 kwam ik weer binnengerend en toen moesten we eigenlijk meteen weer naar de school van de jongste drie, omdat het Sint Maarten feest op school was. We hadden knollen uitgehold en voorzien van een kaarsje en gingen door de wijk lopen op zoek naar hutten met kinderen erin die mandarijntjes uitdeelden. Ik had niet zoveel zin, want er was noodweer voorspeld, maar gelukkig was het op het moment dat we gingen lopen juist droog en windstil. Uiteindelijk was het dus heel gezellig, met aan het einde warme chocolademelk en gemberkoekjes. Thuis iedereen naar bed gebonjourd en toen waren we zelf ook zo moe, dat we ook meteen zijn gaan slapen.

sint maarten vuur buiten nov 2019

Dinsdag

De ochtend begon op kantoor, waar we met een aantal mensen uit ons samenwerkingsverband het HGW dialooginstrument deden. Dit is een heel handig “spel” om te spelen als leerkrachten vast lopen met een leerling. Iedereen ging geïnspireerd naar huis, en dat vind ik altijd heel fijn. Daarna moest ik naar twee andere afspraken op scholen, ik was uiteindelijk pas laat thuis. Had nog willen hardlopen, maar kon het niet meer opbrengen. Dus lekker op tijd naar bed gegaan en nog even tv gekeken.

huw spel

Woensdag

Er werden twee afspraken die ik had afgezegd, dus uiteindelijk werd het van een drukke dag een vrij rustige dag. Ik besloot ‘s morgens maar meteen te gaan hardlopen, nu mijn afspraak niet doorging. Helaas had ik buienradar niet gecheckt en bleek het superslecht weer te worden. Ik rende rond in de regen, hagel, harde wind en onweer! Ik was van plan een langer rondje te lopen dan 5 km, want ik heb me opgegeven voor de CPC en dan doe ik de 10 km. Door het slechte weer was ik kletsnat en vond ik het na een half uurtje wel mooi geweest. De rest van de dag heb ik vooral veel administratie weggewerkt en mails beantwoord.

juut in het rozi

Donderdag

Hoewel donderdag mijn vrije dag is, had ik deze donderdag een afspraak gemaakt op een school. Die duurde de hele ochtend. Ik was pas rond 12 uur thuis en kon bijna meteen Fee van school gaan ophalen. Die was behoorlijk moe. Ze wilde alleen een beetje kleuren van Sesamstraat en verder niet zoveel. Om twee uur was Sterre thuis van school en om kwart voor drie ging ik Yuren en Lenthe halen. Toen was de kinderclub weer compleet. We dronken warme chocolademelk met kruidnoten, daarna ging iedereen zijn eigen ding doen: Sterre ging boven leren, Yuren met de lego spelen, Fee ging mini loco doen en Lenthe wilde moeilijke rekensommen die ik uitprintte van internet. Zo had iedereen zijn activiteit tot ze om half 5 mochten gaan douchen en daarna nog een uurtje op de iPad mochten. Dat uurtje heb ik even op de bank liggen lezen. Ook wel eens fijn. ‘s Avonds ging ik nog even naar de sportschool en toen zat de dag er weer op. Sterre at trouwens voor het eerst sinds 10 jaar ofzo een keer vis (kibbeling) en dat ging goed. Ze is altijd heel allergisch geweest. Ze was superblij!

sterre eet vis nov 2019pietje lenthe nov 2019

Vrijdag

Meteen na het wakker worden ging ik weer naar de sportschool. De kinderen kwamen allemaal een beetje moeilijk op gang, want iedereen is blijkbaar moe. We moesten maar eens een rustig weekend inplannen. Fee vroeg ‘s morgens zelfs of het al weekend was, het arme kind. Na de sportschool ging ik nog even achter de laptop zitten om blogs te schrijven en mails van mijn werk te beantwoorden. Ga ik toch net even wat lekkerder het weekend in, als dat afgerond is. ‘s Avonds vroegen de buren of we een wijntje kwamen drinken en een spelletje spelen, dus dat deden we en dat was ook gezellig.

dominion nov 2019juutje moehoe

Zaterdag

Ik had ontzettend slecht geslapen, maar besloot om half 7 toch mijn bed uit te gaan om te zwemmen. Daarna heb ik ontbeten en om 10 uur fietste ik naar Den Hoorn, waar ik had afgesproken met Yvette. Yvette heb ik leren kennen toen ik voor persreis naar Oostenrijk ging eind augustus en zij bleek in die tijd erna naar Den Hoorn te verhuizen. Ze appte me een week geleden of ik het leuk vond om een keer af te spreken en dat vond ik wel. We spraken af bij Piece of Cake in Den Hoorn, das een heel leuk koffietentje. Het was gezellig, maar om 12 uur moest ik naar huis. De sinterklaasintocht begon op tv en ik had afgesproken om dat met z’n allen te kijken. Er was ook een vriendinnetje van Lenthe. Ik noem haar inmiddels ons 5e kind, want ze is bijna ieder weekend bij ons. Dikke vriendinnen zijn het! Dus warme chocolademelk, kruidnootjes en tv aan. Grappig om te zien hoe zelfs Sterre het helemaal geweldig vindt weer. Na de intocht ben ik even op de bank gaan liggen, omdat de vermoeidheid toesloeg. Een uurtje later besloot ik toch kruidnoten te gaan bakken met de kinderen. Lotta bleef pizza eten en toen ze was opgehaald zijn hebben de kinderen hun schoen gezet en zijn we allemaal naar bed gegaan.

piece of cake yvette

sinterklaashuis maken nov 2019

Zondag

De zondag stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas, en dat begon al vroeg (te vroeg). Nu had ik ‘s avonds om half 12 nog een heel gedicht gemaakt om de kinderen een beetje te plagen en deze bij de schoenen neergelegd. De cadeautjes had ik verstopt. Ik wilde natuurlijk de reacties zien, dus toen ze uit bed kwamen ben ik snel naar beneden gegaan. Sterre was eerst een beetje boos dat ik haar uit bed had gehaald (ik wilde dat ze het alle vier tegelijk zouden lezen, maar zag er uiteindelijk toch de humor van in. Ze moesten allemaal verplicht een worteltje eten en daarna hun cadeau zoeken. Verder maakte ik weer een sinterklaashuis en haalde ik alle sinterklaasdecoratie tevoorschijn en speelden de kinderen daar volop mee. ‘s Middags kwamen Maiks ouders even langs, die hadden we al een poosje niet gezien en ik maakte verse tomatensoep. Toen zat het weekend er al weer op en hebben we in bed nog even de Grand Prix gekeken, die natuurlijk superspannend was.

grand prix brazilvino nov 2019

Vorig artikelLeuke uitjes voor pubers; een overzicht
Volgend artikelAftelkalender Sinterklaas; de leukste!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in