Free printable papieren gelukskoekjes

DIY gelukskoekje van papierDe laatste dag van het jaar komt er weer aan. Jaaroverzichten schieten als paddestoelen uit de grond, goede voornemens worden gemaakt, nieuwe agenda’s en planners worden gekocht en we bereiden oud en nieuw voor. Ik heb een hele leuke DIY om te maken voor oud & nieuw, namelijk een free printable papieren gelukskoekjes. Hiermee verras je je gasten op oudejaarsdag met een beetje geluk.

Free printable papieren gelukskoekjes

Print de gelukskoekjes uit en de teksten. De gelukskoekjes zijn eenvoudig te vouwen, maar je moet even het trucje kennen en snappen. Bekijk daarvoor op youtube dit filmpje over hoe je deze gelukskoekjes moet vouwen. Niet meteen opgeven als het niet lukt, want oefening baart kunst. Bij mij mislukten de eerste paar ook. Toen ik er eenmaal de slag te pakken had ging het als een trein. Je krijgt er vanzelf handigheid in.

Hoe presenteer je ze?

Maak een hele schaal voor je visite en laat iedereen een papieren gelukskoekje uitkiezen om rond middernacht te openen. Ga je dineren? Dan kun je ook vooraf een gelukskoekje op ieders bord leggen, als verrassing. Ziet er leuk uit op tafel. Een andere mogelijkheid is om ze in een cadeauzakje te doen en mee te geven aan het einde van het feestje om thuis open te maken. Eventueel kun je er nog een klein extra cadeautje bij doen, zoals een mooie steen of een houten gelukspoppetje.

Met kinderen

Het maken van gelukskoekjes is voor de kinderen nog wat lastig, maar je kunt ze er wel in betrekken. In plaats van onze free printable kun je de kinderen zelf van wit papier rondjes laten knippen en deze laten versieren. Maak voor de kinderen die komen van deze rondjes dezelfde gelukskoekjes en doe er kinderspreuken in. Eventueel kun je de gelukskoekjes verstoppen in huis, zodat de kinderen ze kunnen zoeken. In plaats van een briefje met een nieuwjaarswens kun je er ook een snoepje in verstoppen. Zo heb je meteen een leuke activiteit in afwachting van het moment waarop het nieuwjaar is. Want kinderen vinden dat vaak toch wel lang duren.

Fijne oudejaarsdag!

oliebol

Fotografie oliebol: Jelita Scholing

Vorig artikelDe beste bubbels voor zwangere vrouwen
Volgend artikelWaarom de Koeka Home collectie een musthave is
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in