Ga jij voor een nieuwe zorgverzekering in 2021?

tandarts aug 2020Misschien vind je het nog te vroeg om aan te denken, maar het kan interessant zijn om je huidige zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekering. Wie weet levert dit je een interessante besparing op, of betere voorwaarden voor je situatie in 2021. Het is namelijk zo dat je tussen 12 november en 31 december van ieder kalenderjaar kunt wisselen van zorgverzekering. De nieuwe verzekering gaat dan per 1 januari van het nieuwe jaar in. Je oude verzekering wordt bovendien automatische voor je opgezegd.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2021?

Iedereen wil natuurlijk weten wat de goedkoopste zorgverzekering is in 2021. Daar is echter niet zo gemakkelijk antwoord op te geven. Elke situatie is anders. In een mensenleven kan vanalles gebeuren. Het is dus belangrijk om te kijken waar je nu staat, wat je kunt verwachten en wat in die specifieke situatie dus voor jou de meest voordelige verzekering is. Helaas kun je niet alles voorspellen. Je kunt nu kerngezond zijn en in 2021 ineens ziek worden. Bekijk dus altijd of je zo’n risico kunt dragen als je de keuze maakt om bijvoorbeeld veel eigen risico te betalen. Ik heb bijvoorbeeld tot september geen kosten gemaakt, terwijl er toen een botcyste werd ontdekt en ik ineens wel mijn eigen risico moest gaan opmaken. Helaas….

Hoe kom je er achter wat voor jouw situatie de beste keuze is?

Gelukkig hoef je niet zelf alle verzekeringen uit te spitten. Er zijn tegenwoordig websites die de goedkoopste zorgverzekering vergelijken voor jouw situatie. Dat scheelt een hoop tijd. Deze website helpt je te kiezen of het voor jou verstandig is om van zorgaanbieder te wisselen. Dat kan dus zijn omdat je financieel goedkoper uit bent, maar het kan ook zijn dat de voorwaarden voor jou beter passend zijn van een andere verzekering.

Waar let ik op?

Voor mij is het belangrijk dat ik een uitgebreide verzekering heb, zodat de kinderen goed gedekt zijn als er iets gebeurt. Sterre heeft bijvoorbeeld een beugel. Met een 1 sterren verzekering krijg je daar veel minder voor vergoed, dan met een 4 sterren verzekering. Verder weet ik dat die pols mij nog wel wat ellende gaat geven. Fysiotherapie wil ik dus zeker goed verzekerd hebben, zodat ik hier gebruik van kan maken volgend jaar. Een bekende van mij heeft Corona gehad en had daarna ook lang fysio nodig en was niet zo goed verzekerd. Zolang Corona dus rondwaard, wil ik er ook rekening mee houden dat mij dat kan overkomen. Tot slot heb ik nooit een tandartsverzekering gehad, maar heb ik dit jaar veel gedoe gehad met een kies. Ik verwacht daar nog meer problemen mee, dus ik ga goed kijken naar een fijne tandartsverzekering.

Ga jij voor een nieuwe zorgverzekering in 2021?

Zoals ik al eerder aangaf kun je vanaf 12 november 2020 van zorgverzekering wisselen. Je beslissing moet voor 1 januari wel genomen zijn. Het kan dus geen kwaad om je alvast te oriënteren op alle mogelijkheden. Zo kun je op het juiste moment je keuze doorgeven en je zorgverzekering afsluiten 2021. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je dit jaar op ruim op tijd! Ga jij voor een nieuwe zorgverzekering in 2021?

Ziekenhuis foto Denise

Vorig artikelTips om mooie foto’s te maken met je smartphone
Volgend artikelPandemic bordspel review
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in