Fabulabox, milieuvriendelijk speelgoed

Fabulabox, milieuvriendelijk speelgoedIn Frankrijk verzinnen ze soms best toffe dingen. Zo kwam ik op het spoor van Fabulabox, milieuvriendelijk speelgoed. Een tijd lang was het in Nederland niet verkrijgbaar, terwijl ik het al in huis had. De kinderen spelen er vaak mee. Ik zag dat ze het nu ook in Nederland verkopen, dus tijd om met jullie te delen. Wellicht een leuke tip voor de feestdagen!

 

Lees ook: Cadeautips voor jongens van 10 jaar

Fabulabox, milieuvriendelijk speelgoed

Wat is Fabulabox precies? Het zijn in feite kleurplaten die je door te vouwen tot leven kunt laten komen als stad. Daarna zijn ze bruikbaar in ieder spel. Hoe meer huisjes je hebt, hoe groter de stad kan worden die je bouwt. Alles is met elkaar te combineren en op verschillende manieren op te bouwen. Dat maakt dit speelgoed veelzijdig en afwisselend. Fabulabox is een ecologisch constructie en fantasiespel, bruikbaar met het andere speelgoed. LEGO, Playmobil, auto’s, poppenhuispoppen, je kan het zo gek niet bedenken of je kunt Fabulabox er aan toevoegen. Kom maar op met al die speelavonturen!

Fabulabox inkleuren en vouwen

Verschillende dozen Fabulabox

Er zijn in Nederland 7 verschillende dozen te koop. De brandweerkazerne, het pad van de leeuw, monsterstraat, keep it school, hart van de stad, Sakura Dori (Japanse stad) en Zoo clocktower. Stuk voor stuk allemaal toffe dozen, in verschillende prijzen. Wij hebben zelf alleen Hart van de Stad en de brandweerkazerne.

Educatieve aspecten Fabulabox

Fabulabox is uniek constructiemateriaal met educatieve aspecten. Kinderen kunnen erdoor verdwijnen in hun fantasiewereld, maar daarnaast ontwikkelt het bij kinderen ook het concentratievermogen, het observatievermogen, de fijne motoriek, de creativiteit en de sociale ontwikkeling (als ze samen spelen).

Wat kunnen kinderen mee?

Fabulabox is een plat pakketje met daarin de kartonnen huisjes. De kinderen moeten die eerst kleuren. Of verven met waterverf, dat kan ook. Het is best veel werk, want alle kanten van de kubus hebben een ander decor met soms best kleine tekeningetjes. Bij ons deden ze steeds één huisje tegelijk, in elkaar vouwen en dan konden ze daar alvast mee spelen. Dan begonnen ze daarna weer aan een nieuw huisje. Na het kleuren, moeten ze het huisje in elkaar vouwen. Dat is heel makkelijk, maar kinderen van 5 en 6 jaar moeten daar nog wel wat mee geholpen worden. Na het vouwen kunnen ze kijken hoe ze de huisjes willen combineren voor hun spel en gaan ze aan de slag.

Spellen en zoekplaatjes op de gevels

Extra leuk detail is dat dat er op elke kubus een zoekplaatje met een opdracht is. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Fabulabox “Hart van de stad” vlammetjes tekenen bij de kaarsen, een letter zoeken op een poster en meer afbeeldingen met die letter in de lege posters tekenen. Ook wordt er in de theesalon een worteltaart besteld die nog op tafel getekend moet worden en mag je de naam van het metrostation bedenken en opschrijven.

Fabulabox hart van de stad

Wat is er milieuvriendelijk aan dit speelgoed?

Falulabox heeft verschillende eco-ontworpen elementen. De kubussen zijn gemaakt van FSC-karton, wat 100% recyclebaar is. Het kan dus na afloop in de papierbak. De plastic houders, waar je de stad in kunt opbouwen, is gemaakt van bioplastic en 100% afbreekbaar. Ook dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Je koopt Fabulabox in Nederland  bij OpzijnPlek.

milieuvriendelijk speelgoed fabulabox

Vorig artikelHippe jongens schoenen
Volgend artikelGa voor een hangende gashaard
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in