Geconcentreerd én succesvol thuiswerken: zo doe je dat!

thuiswerken jan 2019Toen we zo’n twee jaar geleden massaal vanuit huis moesten werken, dachten velen van ons dat dit slechts van korte duur zou zijn. Een soort noodoplossing. Niets is minder waar: na twee jaar thuiswerken zijn veel bedrijven én medewerkers overtuigd van de voordelen van het hybride werken. In deze situatie werken we deels vanaf kantoor, maar blijft het thuiswerken ook een standaard onderdeel van de werkweek. Toch is dit niet voor iedereen een geweldige oplossing. Want hoewel het thuiswerken voor de één de ware uitkomst biedt, is het voor de ander vooral afzien. Weinig concentratie, minder comfort en een verlaagde productiviteit; het thuiswerken is niet voor iedereen succesvol. Zonde! Wist je namelijk dat je met een goede thuiswerkplek van Officetopper én een paar kleine aanpassingen aan je werkdag, al veel productiever en geconcentreerder thuiswerkt? Officetopper geeft je tips hoe jij succesvol en geconcentreerd thuiswerkt!

De inrichting van je thuiswerkplek

Om geconcentreerd en succesvol thuis te werken is de inrichting van jouw thuiswerkplek natuurlijk de basis. Misschien had je wel een kamer over, die je nu hebt omgedoopt tot thuiskantoor. Of, als je niet zo veel ruimte in je huis hebt, een hoek in je woonkamer of keuken. Waar jij ook je kantoor hebt ingericht: het is vooral belangrijk om een rustige, afgebakende omgeving te creëren waar jij je goed kunt concentreren. Een plek waar jij je prima kunt afsluiten voor de huishoudelijke taken die nog op je liggen te wachten, en waar je je echt kunt focussen op je werk. Maar hoe doe je dat?

Creëer een rustige omgeving

Als je een specifieke ruimte hebt uitgekozen, is het zaak om een rustige omgeving te creëren waar jij je fijn voelt. Voldoende daglicht – en überhaupt voldoende licht -, enkele accessoires die ervoor zorgen dat jouw thuiswerkplek naast functioneel, ook warm en huiselijk is én natuurlijk mooi en ergonomisch meubilair. Ook als je thuiswerkt, is het namelijk ontzettend belangrijk dat je werkt achter een goed bureau en op een ergonomische bureaustoel. Dit houdt in dat je zowel het bureau als de bureaustoel geheel kunt instellen op jouw lichaam. Een zit-sta bureau is hierbij helemaal een goede optie, omdat je door de afwisseling tussen zittend en staand werken, de concentratie en focus langer kunt vasthouden. En, extra fijn: je vermindert hiermee de kans op vervelende lichamelijke klachten hiermee ook nog eens heel sterk. Bij Officetopper vind je allerlei bureaustoelen en (zit-sta) bureaus in verschillende prijsklassen, die perfect passen in jouw ergonomische thuiskantoor!

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheid

Daarnaast is een ruime opbergmogelijkheid zeker geen overbodige luxe in jouw thuiskantoor. Met een ladeblok, kantoorkast of lockerkast berg jij al je spullen netjes én veilig op. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je werkdag op een nette, overzichtelijke plek werkt – en dat komt natuurlijk ten goede van je concentratie. Daarnaast zorg je er ook voor dat je je werkplek ná werktijd netjes kunt achterlaten, zodat je iedere ochtend weer fris en opgeruimd aan je werkdag begint – en daarnaast tijdens je vrije tijd niet geconfronteerd wordt met rondslingerende notities of stapels werkzaamheden. Een houten kantoorkast of lockerkast past perfect in ieder thuiskantoor, doordat de kast in verschillende houtkleuren kan worden uitgevoerd en daarmee een warme uitstraling meebrengt.

Kleine aanpassingen tijdens je thuiswerkdag

Naast de inrichting van je kantoor, kunnen enkele kleine aanpassingen door de dag heen ook enorm helpen om je beter te concentreren en zo succesvol thuis te werken. De grootste energiekiller is door té lang door te gaan, waardoor je uiteindelijk geen energie en concentratie meer overhebt. Om je energie beter over de dag te verspreiden, is het belangrijk om voldoende pauzemomentjes in te bouwen. Sta elk uur eens op (zet desnoods een wekker!) om enkele minuten te strekken. Loop even weg van je werkplek, bijvoorbeeld om een kop koffie of thee te halen. Telefoneer staand of lopend en kies ervoor om tijdens de lunchpauze even een frisse neus te halen. Je zult merken dat je naderhand weer vol energie terug aan het werk gaat – en je concentratie en focust veel langer vast kunt houden!

thuiswerken januari 2019

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #370
Volgend artikelBucket list voor een weekverblijf in het LEGOLAND® Billund Resort
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in