Foto weekoverzicht Judith #370

fee met sinaasappelnetjeEen redelijk normale week, iedereen kon weer naar school. Juffen en meesters waren weer beter en ook Yuren had geen klachten meer en testte negatief. Dat werkt toch een stuk rustiger moet ik zeggen. Anders ben je toch tijdens werk steeds met de kinderen bezig die hulp nodig hebben of als je niet op let stiekem computerspelletjes zitten te doen. Verder was dit ook de week dat Sterre 15 werd, dat moest natuurlijk gevierd worden. En gelukkig kan dat ook weer! Helaas waren er toch 3 vriendinnen die moesten afzeggen wegens Corona, maar alsnog was er best een grote club. Heel gezellig! 

Maandag

Alle kinderen gingen weer naar school, hoera! Ik begon de ochtend achter mijn laptop en ging om half 10 even een korte intervaltraining doen. Dat ging best lekker. Het bleek ook binnen mijn postcorona-grenzen, want ik werd er niet extreem moe van. De rest van de dag heb ik vooral gewerkt. Het was nogal druk. Zo vloog de dag eigenlijk voorbij. Rond kwart over 5 had ik het gevoel dat ik heel veel had gedaan. Mijn laptop was leeg en ik was wel een beetje klaar met de hele dag achter zo’n scherm hangen. Tijd om te stoppen. We aten deze avond kaasfondue, wat de kinderen natuurlijk wel konden waarderen. 

fee met sinaasappelnetje

Dinsdag

Deze ochtend was ik druk met een online vergadering, waar ik een groepje moest leiden. Deze was om 11 uur klaar en daarna had ik geen afspraken meer. Dat was fijn, want ik had de afgelopen 2 weken zoveel afspraken gehad, dat het administratieve deel van mijn werk er een beetje bij in schoot. Daar was nu ruimte voor. Tijdens de lunchpauze ging ik wandelen, zodat ik ook nog even wat beweging had. 

pip met een appeltje

Woensdag

Hoewel geen werkdag, had ik toch weer afspraken. ‘s Middags ging ik met Yuren naar een middelbare school kijken. Hij had de open dag gemist, omdat hij toen weer corona had. Dus had ik gebeld om te vragen of hij een keer apart mocht komen. Dat mocht. Ik was wel enthousiast over deze school. Het is een groot gebouw, maar er zitten niet zoveel kinderen. En ze werken met een schoolcoach, die de leerlingen elke week een uur spreekt. Zo is er dus veel begeleiding. Iets wat Yuren wel meer nodig heeft dan Sterre. Hij kreeg een mooie goodiebox mee, waar hij thuis meteen mee aan de slag ging. Jongleren, puzzelen en een Krakeelse boterkoek bakken. Maik had voor mij ‘s avonds een verrassing. Op zijn werk ontwerpen ze verpakkingen voor de Jumbo. Daardoor hebben ze daar regelmatig de nieuwste producten, en zo wist hij dat er lookalike timtammetjes aan kwamen. Dit zijn Australische koekjes waar je de hoekjes vanaf moet bijten om er als een rietje je thee doorheen te drinken. De chocolade smelt dan van binnenuit en dat is echt alsof er een engeltje op je tong piest zeg maar. Ik vond het een erg leuke verrassing! 

Yuren krakeelpolderweg

Donderdag

De ochtend was voor mij vrij rustig. Ik begon met een wandeling van 5 km en daarna ging ik achter de laptop aan de slag. Er kwamen een paar telefoontjes en ik had een afspraak. Om 12 uur ging ik met de de fiets naar Den Haag. Ik was vorige week gebeld om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek voor een leidinggevende functie. Ik was benieuwd naar de baan. Het was een goed gesprek. Ik ga nu goed nadenken of ik deze stap wil zetten en vooral of dit nu passend is gezien mijn huidige gezinssituatie. Als ik besluit verder te gaan, ga ik waarschijnlijk een ochtend meedraaien en komt er een vervolggesprek. Spannend! Eind van de dag was het tijd voor pianoles. Lenthe leerde Arcade spelen van Duncan Laurence. Maik was inmiddels voor een etentje met zijn werk naar Rotterdam, dus ik legde de kinderen op bed. Ik merkte dat het wandelen èn 22 km fietsen mij toch weer behoorlijk moe hadden gemaakt, dus ik ging op tijd naar bed. Maik was rond 23.00 uur thuis. We hebben nog even gekletst en zijn toen gaan slapen. 

pasta capresefee snijdt tomaatjes

Vrijdag

De ochtend begon hectisch: de auto moest naar de garage voor de keuring, Maik moest naar de chiropractor, Sterre wilde een pcr test doen (vanwege haar verjaardag en de opa’s en oma’s die komen) en de kinderen moesten naar school. Dat werd een aardige race tegen de klok, maar uiteindelijk werd iedereen op tijd afgeleverd op de plek waar dat moest. Yuren bleef thuis. Zijn vrijdag-juf heeft helaas langdurige klachten overgehouden aan de covid besmetting en kan nog niet werken. Dus zaten Yuren en ik gezellig samen aan tafel met thee, koekjes en onze laptop. Ik had ook nog wel wat dingen te doen. In de middag kregen we een telefoontje van de garage dat onze auto weer eens motor-gedoe had. Op zich was de keuring niet zo’n probleem, maar de monteur zei dat we beter eerst konden laten uitzoeken wat de reparatie van de motor zou gaan kosten, want die lekte nogal wat olie. Mogelijk is hij deze reparatie niet meer waard. Helaas hadden we hierdoor het hele weekend geen auto, maar gelukkig hadden we die ook niet echt nodig. Maandag horen we hopelijk meer. 

Yuren thuiswerken feb 2022fee kleurt voor valentijn

Zaterdag

Sterre vierde deze dag haar verjaardag voor de opa’s en oma’s. Die hadden we door de Corona al een poos niet gezien. Onze kerst viel namelijk in het water, doordat we allemaal ziek werden. Het was een gezellige middag met heel veel hapjes en wijn en vrolijkheid. Iedereen wilde wel blijven eten, dus flanste ik snel een kerriesoepje met garnalen en een tuinerwtentaartje met champignons en munt in elkaar. Met wat broodjes erbij (en alle hapjes die we ‘s middags al hadden gegeten) was dat een prima maaltijd. Met ijs als toetje. Zo leek het alsnog kerst 🙂 

feb 2022 opa en oma verjaardag sterre

Zondag

Vandaag was Sterre echt jarig. Ze werd 15 en voor de gelegenheid had ze haar wekker gezet en was ze om 9 uur al beneden op de zondag. Wij zaten al op haar te wachten met cadeaus. Ze kreeg een nieuwe fiets, oorbellen, gekleurde pennen, een nieuwe rugtas en een boek van Covey: Zeven eigenschappen die jou succesvol maken (alles wat je ouders je niet vertellen) Best een fijn boek voor soms onzekere pubers, ze was er ook blij mee. De jongste kinderen hadden mooie tekeningen voor haar gemaakt. Na het vieren ging ik een rondje wandelen en iedereen een beetje chillen. Om half 2 kwam er een hele club pubers langs. Na taart en cadeautjes gingen ze met Maik naar de bowlingbaan om 2 uur te bowlen. Ik was ondertussen thuis hartjeskoekjes aan het bakken voor Valentijnsdag, zodat Sterre deze morgen op school kon uitdelen en ik maakte sushi. Dat wilde Sterre graag als avondeten. Na het eten was ik eigenlijk best moe van het drukke weekend, dus ben ik op tijd naar bed gegaan. 

Sterre 15 jaar jarig

puberparty

sushi verjaardag sterre

Vorig artikel5 tips om je tuin te verduurzamen
Volgend artikelGeconcentreerd én succesvol thuiswerken: zo doe je dat!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in