Foto weekoverzicht Judith #263

laptop crash jan 2020De week waarin mijn laptop crashte en ook weer gemaakt werd, Feetje beter was en een paar dagen naar school ging, maar toen toch weer thuis bleef. Er een nieuwe schoonmaakster kwam, ik heel wat bakte en kookte, we vogels telden en nog veel meer. Dat lees je in mijn weekoverzicht.

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #262

Maandag

De eerste dag na het weekend was meteen een hele drukke. Ik zat eigenlijk de hele dag in overleg en had weinig tijd voor andere dingen. In het halve uurtje dat ik even thuis mijn mail wilde checken, crashte mijn laptop. Die deed helemaal niks meer. Lekker dan. ‘s Avonds kon Maik gelukkig mijn harde schijf redden, zodat ik niet alle gegevens kwijt was. Dat was wel een opluchting. Natuurlijk heb ik een back up die dagelijks gemaakt wordt, maar die gaf al een tijdje een foutmelding. Je snapt, daar had ik niet naar gekeken nog, dus daardoor was dat al een tijdje niet meer gebeurt. Dom, ik weet het, maar gelukkig waren mijn gegevens er nog. ‘s Avonds heb ik gezocht naar een nieuwe laptop. Toch heb ik ‘m nog niet gekocht, omdat Maik op het idee kwam om nog een nieuw snoertje te bestellen, om te kijken of dat het probleem zou kunnen oplossen. Dat wilde ik toch nog wel proberen. Een Apple laptop is nl meteen wel een dure uitgave, dus als ik dat nog even kan uitstellen doe ik dat liever. Mocht het niet lukken, dan weet ik al welke ik ga nemen. En dan is dat ook wel weer prima, want deze is inmiddels 9 jaar oud. Hoewel hij echt nog prima werkt (als ie werkt) niet traag is ofzo, is een nieuwe natuurlijk wel echt een enorme sprong vooruit. Dus dan zie ik het maar als iets positiefs 🙂 En dan moet de nieuwe camera, die ik eigenlijk wilde kopen, nog maar even wachten.

prachtige opkomende zon jan 2020

Dinsdag

Ik had dinsdag maar 1 afspraak. Wel een pittige trouwens. De rest van de tijd was ik druk met mailen, bellen en dossiers lezen. Ook belde ik die ochtend naar een organisatie waar ik gesolliciteerd had. Ik ben helemaal niet op zoek naar ander werk, maar Laura stuurde de vacature door en na een nacht piekeren had ik besloten toch een kans te wagen. Nu was ik niet uitgenodigd voor een gesprek, dus ik hoefde geen ingewikkelde keuzes te maken, maar ik was toch benieuwd waarom niet. Ik belde om feedback te vragen en dat kreeg ik. Ze vonden mijn brief leuk, enthousiast en eerlijk. Ik had een mooie CV, maar was uiteindelijk niet uitgekozen uit de 170 (!) brieven, omdat ik niet duidelijk had gemaakt wat ik de organisatie te bieden had. Nou begreep ik dat wel, want zo had ik de brief ook bewust niet ingestoken. Ik had meer aangegeven dat ik eens in gesprek wilde om te kijken wat we elkaar te bieden hadden. Dat krijg je dus als je niet per se op zoek bent. Dan ben je kennelijk niet overtuigend genoeg dat ze echt jou moeten hebben. Baal ik ervan? Nee hoor. Ik had nog sowieso niet geweten of ik er uiteindelijk voor was gegaan. Wel ben ik getriggerd en hoop ik binnenkort eens een dagje mee te draaien bij deze organisatie. Ben van plan nog eens terug te bellen om te kijken of dat mag.

yuren en mama jan 2020

Woensdag

Ik had niet echt lekker geslapen, want Maik was snipverkouden en lag steeds te hoesten en proesten naast me. Fee bleef een dagje thuis, want Maik is op woensdag altijd vrij. Ze is wel weer beter, maar nog steeds heel moe. Dus een dagje bijkomen is voor haar dan wel fijn. Ik had in de ochtend geen afspraken, dus was thuis aan het werk. Dat kwam goed uit, want we hadden voor het eerst een nieuwe schoonmaakster. Wij hebben 5 jaar een fantastische schoonmaakster gehad, maar toen we verhuisden wilde ze niet mee ivm de reistijd. In de tussentijd heb ik wel een paar andere schoonmaaksters geprobeerd, maar eigenlijk kon niemand aan haar tippen. Nu hoorde ik via via over deze, dus heb haar meteen gebeld en ze had nog plek. Helaas spreekt ze geen woord Nederlands, dus de communicatie gaat lastig. Ik ben ook nog niet heel enthousiast na de eerste keer, maar ik geef het nog een kans. Een en ander kan op een communicatieprobleem rusten.

Juut jan 2020

Bij oma logeren

Maik voelde zich niet lekker trouwens ‘s middags, waardoor ik Yuren naar de voetbal moest brengen. Later die dag knapte hij weer op, dus hij bracht Fee wel naar oma om te logeren. Ik had namelijk op donderdag een studiedag, dus kon dan Fee niet van school halen. Ook kwam er een snoertje binnen voor mijn laptop. Maik wilde toch nog proberen of dat het probleem zou oplossen en hij kreeg gelijk. Snoertje vervangen en alles werkte weer. Kostte 13 euro. Terwijl Apple Support zei: koop maar een nieuwe laptop… Tja, das ook een verdienmodel natuurlijk. Ik ben in elk geval toch blij dat ik nog geen nieuwe hoef te kopen, want ik wil liever een nieuwe camera.

yuren met viltstiften

Donderdag

Na een goede nacht trok ik eerst maar weer mijn sportkleren aan om een klein rondje te gaan hardlopen. Ik was van plan om 3 km te lopen, maar het ging zo verbazingwekkend lekker dat het er 5 werden. Ik had nul last van mijn voet, dus de kortdurende behandeling bij de fysio is succesvol geweest. Na 15 dagen niet rennen kan ik het weer oppakken, dus het lijkt erop dat de CPC gewoon kan doorgaan dit jaar. Na het hardlopen moest ik snel door naar mijn werk. Ik had de hele dag een studiedag en dat was grotendeels leuk. Toen ik thuis kwam waren de ouders van Maik er. Zij hadden de kinderen voor mij van school gehaald en Maiks moeder had ook nog eens een enorme was voor me opgevouwen. Zo fijn!

hardlopen na blessure jan 2020

Vrijdag

Een dagje vrij, dus ik begon maar eens in de sportschool. Daarna werkte ik wat thuis en toen was het tijd om Fee en Lenthe van school te halen. Na de lunch deden we een spelletje en toen kwam er een vriendinnetje van Lenthe logeren. Haar ouders hadden allebei afspraken in de avond, dus mocht ze bij ons komen. Er werd gezellig gespeeld en ik las tijdschriften op de bank. We aten gelukkig pizza, dus ik hoefde niet te koken, ook wel eens lekker. Na het eten deden we spelletjes en toen zat de dag er op. Helaas gingen de meisjes niet zo vlot slapen en kreeg het vriendinnetje heimwee. Daardoor moesten we er nog een paar keer uit en kon ik uiteindelijk niet zo goed slapen.

zeerovers en piraten in huis jan 2020fee nachtkastje ikea

Zaterdag

Ik werd wakker van de wekker, iets wat ik eigenlijk nooit heb op zaterdag, maar dit keer dus wel. Die stond om kwart voor 7. Ik ga natuurlijk altijd om 7 uur zwemmen op zaterdag, dus ik sprong mijn bed uit en ging naar het zwembad. Ik kon geen uur zwemmen, want Yuren moest om 8 uur bij de voetbal zijn, dus ik hield het bij 3 kwartier. Daarna was ik heel moe door de slechte nacht. Ik maakte ontbijt voor iedereen en probeerde nog wat te slapen op de bank. Dat lukte helaas niet zo. Dan maar naar de Ikea. Maik had inmiddels de gordijnen voor de werkkamer gehaald en was aan het behangen op de overloop bij de kinderen. Daar hadden we sinds de verhuizing nog steeds niks aan gedaan. We hadden zelfs geen lamp. Die had ik van de week al besteld en ik had ook behang gekocht, dus kon Maik aan de slag. Ik ben heel blij met het resultaat! Bij de Ikea was het mega druk, maar ik had wel waar ik voor ging (en nog iets meer, uiteraard :)) De 3 lampjes voor in de nieuwe lamp en een bord voor Fee naast haar bed, zodat ze dat kan gebruiken als nachtkastje. We aten boerenkool met pasta, wat echt lekker was en gingen daarna met z’n allen Wie Is de Mol kijken in bed. Ik hield het maar net vol en viel direct na de aflevering in slaap.

maik flamingo behang jan 2020 Zondag

Ik was opnieuw vroeg wakker, maar had wel goed geslapen. Eerst naar de sportschool, daarna lekker thuis geluncht en thee gedronken. Ik heb niet zoveel gedaan. Beetje gewerkt en de laatste hand gelegd aan de overloop, zodat ik er foto’s van kon maken voor een blog die deze week online komt. Kunnen jullie precies zien hoe het geworden is en ook hoe het dus eerst was. De kinderen deden mee aan de Tuinvogeltelling. Ook vroeg ik ze naar hun Travelbucketlist. We aten terrine van zalm en gingen allemaal vroeg naar bed. Op naar weer een nieuwe werkweek!

tuinvogeltelling

Vorig artikelDe Tuinvogeltelling is weer, doe je mee?
Volgend artikelSalade Caprese taartje recept
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in