Geef jij wel eens een complimentje?

compliment-trots-op-jou-300x300Vandaag is het voor de 14e keer nationale complimentendag. De dag draait om het geven van oprechte aandacht en persoonlijke waardering. En zeg eens eerlijk, hoe vind jij het om een complimentje te geven? Of te ontvangen?

Complimenten zijn waardevol, dat weten we allemaal. We kijken vaak (te?) kritisch naar onszelf. Een mooi compliment helpt je bij het vormen van een positief zelfbeeld; daarom is het zo fijn er eentje te ontvangen. Als iemand tegen je zegt “wat zie je er goed uit” of “wat heb je een mooie jurk aan” schiet, yes! je zelfvertrouwen omhoog.

Uit een enquête die door bureau GfK onder meer dan 1.000 vrouwen is uitgevoerd blijkt dat vrouwen liever een compliment ontvangen over haar karakter dan over uiterlijk. Dus ook van een compliment als “ik vind je zo lief” of “wat ben je toch een aardig mens” worden we enorm blij. En vergeet niet om af en toe ook een complimentje uit te delen hé, want geven is minimaal net zo leuk als ontvangen.compliment-lucky-meModeconcern Miss Etam grijpt deze dag aan om haar motto ‘Mooi jezelf zijn’ kracht bij te zetten. Met deze actie wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een complimentje uit te delen aan een dierbare, een vriendin, of wie er maar een complimentje verdient. Zelf verspreidt Miss Etam via al haar eigen kanalen haar boodschap. Zo wordt hopelijk iedereen zich ervan bewust hoe fijn het is om elkaar complimentjes te geven.

Doe jij ook mee?

De complimentenkaarten in deze blogpost koop je in de webshop van Hip&Hot.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #59
Volgend artikelAldanex supercrème voor luieruitslag
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in