Foto weekoverzicht Judith #59

Ondanks dat het voorjaarsvakantie was, was het toch best een drukke week. Dat kun je ook zien aan de grote hoeveelheid foto’s die ik maakte. De week begon op maandag met een superfijn gewicht op de weegschaal. En omdat dat gewicht betekende, dat ik al mijn kleren weer zou moeten passen, besloot ik de proef op de som te nemen en trok ik een rokje aan dat ik zo’n 2 jaar niet meer had aan gehad. En jawel, het zat supergoed!

rokje roze hart
Dit rokje kon ik bijna 2 jaar niet aan 🙂

Ik wil nog wel wat meer afvallen, maar dat mag best een beetje langzamer dan nu. Ik probeer vooral 3 keer per week te sporten momenteel.

Op dinsdag was onze gastouder de hele dag met de kinderen op pad, want er werden foto’s van ons huis gemaakt door Anuschka van Hipaholic. Zij verzorgt onze binnenkijkers en we hadden een tijdje terug al afgesproken om een keer een binnenkijker van mijn huis te maken. Dat was toen ik nog niet wist dat we zouden gaan verhuizen. Ik heb nog even getwijfeld of het wel door moest gaan, maar ik vond het eigenlijk wel een leuke herinnering voor later om deze foto’s te hebben. Kan ik aan Fee laten zien waar zij haar eerste levensjaar heeft gewoond. Dat weet ze toch niet meer als ze straks groter is.

binnenkijker hipenhot
Anuschka in de weer voor de binnenkijker in ons huis, soon online

Ik bakte die dag ook bananencake en die was erg lekker geworden!

bananencake
superlekkere bananencake!

Die dag hoorden we ook dat de mensen die hadden gezegd ons huis te willen kopen, zich toch bedacht hadden. Nu moeten we het alsnog te koop zetten (we hadden net besloten dat de makelaars dus niet meer nodig waren). Mocht je iemand weten die interesse heeft in een woning in het centrum van Den Haag met ca 122 m2 woonoppervlakte, een zonnig terras (middag- en avondzon), een eigen parkeerplek en een supergezellige binnentuin waar kinderen veilig kunnen spelen, mail me dan!

Op woensdag heb ik hard gewerkt aan een aantal blogjes die deze week online komen. Yuren was mijn fotomodel voor deze handige handzeep en Fee mijn testcase voor een wel heel speciale billenzalf.

stempelzeepjes
De ultieme truc om kinderen hun handen te laten wassen…

Donderdag viel mijn blik op een narcis die we in huis hadden staan. Hij was nogal bijzonder, een soort siamese tweeling. Ik merkte dat ik, in combinatie met de zon al best een beetje in voorjaarsstemming kwam. Helaas werkt de buitentemperatuur nog niet mee, man wat is het koud!

narcissen
voorjaar!

Feetje was die ochtend erg lief aan het spelen. Ze kan nu goed zelf gaan zitten en rondkruipen, dat maakt haar wat meer tevreden dan de fase hiervoor. Toen wilde ze vanalles, maar kon ze het niet zelf regelen. Dat ontaardde al snel in gepiep en gemopper. Nu kon ik heerlijk op de bank genieten van een kopje thee, een tijdschrift en een spelende Fee. Dan kun je merken dat het eerste pittige jaar met zo’n kleintje (waar ik overigens ontzettend van genoten heb!) er bijna op zit. Een nieuwe fase breekt aan.

fee lekker spelen thuis met boekjes
Fee kan al best een poosje zelfstandig spelen

Bij de post zat een leuk prentenboek passend bij het paasthema waar ik binnenkort nog wat over zal schrijven en verder deed ik nog wat gezellige dingen met Lenthe.

wie jat er nou een ei jij
Ik krijg zo’n zin in het voorjaar door dit plaatje

Vrijdag gingen we op vakantie! Nou ja, een weekendje weg. We hadden een hele leuke boerderij geboekt in Loosbroek. De boerderij had 1 ingang, maar 2 losse appartementen geschikt voor 3 a 4 kinderen.

Fee op ontdekkingstocht loosbroek
Fee op ontdekkingstocht

Wij hadden het campingbedje meegenomen voor Fee, en de andere kinderen sliepen in een stapelbed. Laura en Eddo gingen ook mee en zaten dus aan de andere kant van de boerderij.

huisje loosbroek
Zo ziet het huisje er een beetje uit

Op vrijdag gingen we eerst met de kinderen naar de Ontdekhoek in Den Bosch.

ontdekhoek zeep maken
Sterre maakt zelf zeep in de ontdekhoek

De kinderen konden hier vanalles ontdekken, zoals zelf chips maken, zeepjes maken, muziek voor een draaiorgel schrijven, bootjes maken en laten varen en nog veel meer leuks. Ze hebben genoten!

yuren eet zelfgemaakte chipjes
Yuren maakte zelf chips en vond vooral het opeten leuk

Rond 3 uur aten we bij Jan de Groot nog een Bossche Bol en gingen toen richting het huisje. De kinderen speelden lekker in de tuin, we aten soep en pannenkoeken en dronken wijn.

pannenkoekenetenloosbroek
7 kindjes aan tafel pannenkoeken eten (en de helft loopt dan weg)

Zaterdag hebben we in alle rust ontbeten met dit fijne uitzicht.

uitzicht loosbroek
Zo’n weids uitzicht heb ik thuis niet!

Daarna gingen we (na een tip van Webkim) naar Moerputten, een natuurgebied waar we de bruggenroute en de halve zolen route liepen. Heel gaaf vonden we de spoorlijn brug van 600 m over de grote waterplas.

moerputten
De spoorlijnbrug in Moerputten. Indrukwekkend!

Helaas was het laatste stuk van de route nogal moerassig en zijn Maik en ik met Lenthe en Fee in de buggy terug gelopen. Sterre & Yuren wilden met Laura en Eddo mee voor het avontuur. Helaas bleek dat avontuur niet helemaal goed af te lopen: ze verdwaalden en het werd zo nat dat de kindjes af en toe gedragen moesten worden. Maik en ik besloten ze maar op te gaan halen bij de weg een eind verderop. Desondanks was het een leuke en gezonde wandeltocht geweest, zeker een aanrader als je eens in de buurt bent.

moerputten halve zolenpad
Het halve zolen pas was aan het eind van deze houten vlonders ook een moeras

Voor de lunch gingen we naar Den Bosch. We kwamen terecht bij Vrielink, waar niet alles vlekkeloos verliep qua bediening, maar we wel superlekker hebben gegeten. De kindjes vonden het allemaal erg leuk, zelfs Feetje zat enorm te genieten.

Fee bij Vrienlink den bosch
Pittige tante, de Fee

Na nog kort gewinkeld te hebben, gingen we terug naar het huisje om met elkaar pizza’s te maken en te eten. Ook die avond was weer erg gezellig. De kinderen gingen superlief naar bed en het was net als vroeger, lekker met een hapje, drankje en goeie vrienden bijkletsen. Zelfs Fee sliep door tot wij zelf naar bed gingen. Echt een cadeautje.

zelf pizza maken
De kindjes bouwen hun eigen pizza

Zondagochtend was het alweer tijd om te vertrekken. We gingen eerst het huisje opruimen en de auto inpakken. Daarna reden we naar een zandverstuiving in de buurt, waar de kinderen lekker konden ravotten.

rennen zandduin loosbroek
Rennen op de zandverstuiving

Lunchen deden we, nav een tip op Instagram, bij Varkensboerderij het Venster in Vinkel. Hartelijke mensen, een speeltuin erbij, dieren en lekker eten. Om 1 uur moesten Laura & Eddo weer gaan naar een andere afspraak, wij besloten om met de kinderen een bezoek te brengen aan Kasteel Ammersoyen.

kasteel ammersoyen
Kasteel Ammersoyen, aanrader!

Lenthe mocht er als jonkvrouw verkleed en Sterre kreeg een jurk aan van Catharina van Arkel. We mochten in alle geheime luikjes, gangen en trappen kijken. Van de torenkamer tot aan de donkere gevangenis kelder. Waar we zelfs even 10 tellen in het pikkedonker mochten staan om te ervaren hoe dat vroeger was als je er gevangen zat. Informatief, educatief en zowel voor jong als oud echt heel leuk.

de jonkvrouwen bij ammersoyen
Twee prachtige jonkvrouwen

Om 4 uur reden ook wij weer terug naar huis. We kwamen in de file terecht en waren later dan verwacht. Dat werd dus niet meer koken, maar gewoon een frietje halen en daarna lekker naar bed. Het was ijskoud in huis, de verwarming had al die tijd uit gestaan, dus ik ging eerst nog douchen en daarna met een kruik mijn bed in.

buiten spelen loosbroek
Op zo’n grasveld kunnen de kinderen lekker buitenspelen

Het was een hele fijne vakantieweek. Vandaag weer aan de slag. Ook leuk. Van het zonnetje word ik helemaal blij, maar de temperatuur mag van mij wel wat hoger…

fee blozend buiten den bosch
Lekkere blozende wangen van het buiten zijn bij Fee

Hoe was jullie vakantieweek?

Vorig artikelZò motiveer je kinderen om hun handen te wassen
Volgend artikelGeef jij wel eens een complimentje?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Wat heerlijk, al die kids die hun eigen pizza maken! Dat kasteel ziet er heel tof uit! Heerlijke vakantie gehad zo te zien.
    Bij ons had de oudste waterpokken dus dat was een beetje een andere vakantie geworden dan gepland 😉

  2. Leuk te lezen dat je met je gezin in ons dorp vakantie hebt gevierd!!
    Dat is ook precies wat wij hebben gedaan met onze kinderen tijdens onze voorjaarsvakantie!
    Elke ochtend genieten van het weidse uitzicht en de rust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in