Gek op budget shoppen

blauw-vestKijk, ik zal eerlijk zijn, zo’n huis afbouwen is financieel geen kattenpis. Hoewel je het weet, komen er bij een verbouwing altijd verborgen kosten tevoorschijn. Werkzaamheden die je vooraf niet had begroot, zelfs werkzaamheden die de aannemer vooraf niet had ingeschat. Sommige dingen moeten nu eenmaal toch gebeuren, en dan is dat best wel een aderlating. Momenteel ben ik dus best wel gek op budget shoppen.

Gek op budget shoppen

Sommige mensen hebben een neus voor budget shoppen. Ik behoor niet tot die groep mensen, maar ik heb wel gemerkt, dat als je je er een beetje in verdiept, je best een hoop kortingen kunt krijgen hier en daar. Zo kocht ik bijvoorbeeld in een bouwmarkt voor een habbekrats een superleuk bijzettafeltje. Meerdere mensen vroegen me waar ik dat leuke tafeltje gekocht had. Het was maar €3,50! Ik ben er dan ook zeer content mee, en het smaakte naar meer. Dus ik ging op zoek naar tips om meer te kunnen shoppen met een klein budget.

Tips om goedkoper uit te zijn

  • Houd de folders in de gaten. Zo kochten wij alle vloeren in de uitverkoop. We hebben het wekenlang in de gaten gehouden en ineens was de vloer die we wilden met 25% korting. Op 200 m2 scheelt dat nogal wat!
  • Struin het internet af. Zoek het product wat je wilt hebben en typ het in op google. Bekijk niet alleen de eerste 2 pagina’s, maar ook eens pagina 4 of 5. Hier vind je hetzelfde product soms veel goedkoper. Juist omdat deze winkels minder goed vindbaar zijn in google, prijzen ze producten sneller af, omdat ze ze minder goed verkopen. Zo tikte ik een bepaald groot notitieboek dat ik heel graag wilde voor 10 euro minder op de kop!
  • Schrijf je in bij Shopkorting. Hier krijg je exclusieve korting op je aankopen. Je bezoekt gewoon de winkel die je normaal zou bezoeken om iets te kopen, en omdat je daar ingeschreven bent krijg je dan nog extra korting. Zo shopte ik een geweldig lekker warm donkerblauw vest bij C&A met bizar veel korting, dankzij C&A Korting bij Shopkorting. Maar ook bij de HEMA kan je voordeel ontzettend oplopen als je daar iets online koopt.
  • Ga ook eens langs bij de Kringloop. Ik heb er toevallig zelf net bij het ontspullen een heleboel merkkleding naartoe gebracht, die ik of de kinderen niet meer pasten. Ik weet zeker dat iemand anders daar binnenkort heel blij mee is en thuis zegt: kijk nou! Dat vond ik gewoon bij de Kringloop voor een paar euro!
  • Bij sommige zaken, als je een grote aankoop doet, kun je best onderhandelen over de prijs. Zo kochten wij onze keukenapparatuur online. We kochten 5 apparaten tegelijk en hebben gewoon heel brutaal gevraagd wat we nog aan extra korting zouden krijgen als we die allemaal bij dit bedrijf zouden kopen. Dat leverde ons nog eens €150 op.
  • Ga aan het einde van de dag langs de visboer, groenteboer of de markt. Grote kans dat er producten zijn waar ze vanaf moeten en die doen ze dan een stuk goedkoper weg.
  • Een beetje in het verlengde daarvan: als je een supermarkt in de buurt hebt kun je elke dag in het schap kijken met maaltijden die bijna over datum zijn. Vaak worden deze producten met 35-50% afgeprijsd. Als je dit dadelijks doet, kun je al gauw zo’n 35 euro per week besparen!

Heb jij ook nog tips om korting te krijgen? Laat dan een reactie met je tip achter, dan kan ik dit artikel aanvullen!

shopkorting

Vorig artikelBeleggen voor dummies
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #104
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in