Foto weekoverzicht Judith #104

met-fee-in-antwerpenTja, het gaat nog steeds vooral over het verhuizen en afbouwen van ons huis in mijn weekoverzichten, maar toch kwam er langzaam ook weer ruimte voor andere dingen. Ik begin een beetje uit mijn verhuis-bubbel te komen…

Maandag

Op maandag werden we wakker in Zeeland. We hadden er een nachtje geslapen en moesten 2 tafels halen in Antwerpen. Ik had deze gekocht bij een pop-up shop daar en ze konden die dag worden opgehaald. We vertrokken rond 10 uur, alleen met Fee. De andere 3 bleven bij oma en opa achter, daar gingen ze een paar nachtjes logeren. Helaas kwamen we al snel in de file terecht en deden we er in plaats van 40 minuten een uur en 40 minuten over. In Antwerpen hebben we geluncht op de Groenplaats. Het was lekker weer, koud, maar zonnig. Fee genoot van de privé-aandacht. Rond 2 uur gingen we terug naar Rijswijk, met in Rotterdam een tussenstop om even gelukkig nieuwjaar te wensen op Maiks werk.

antwerpen-again

Dinsdag

Deze dag stond in het teken van de laatste dingen ophalen uit het tijdelijke huis. We dachten dat het nog maar een paar kleine dingen waren, maar het tegendeel bleek waar: we pakten nog 25 dozen in! Daarna maakte ik het hele huis schoon. Dat vond ik best pittig, mijn lijf deed al pijn van het sjouwen van de dozen en dan ook nog poetsen erbij… Ik kon ‘s avonds amper meer lopen. Maar het huis was spik en span: alle keukenkastjes uitgesopt, de ramen gezeemd, alles gestoft, gestofzuigd en gedweild en natuurlijk de badkamer en wc’s tot in detail gepoetst. Ergens gaf het wel voldoening om flink aan de slag te gaan daar. Eindelijk die vervelende 6 maanden in andermans huis afsluiten. In het nieuwe huis had ik heel even tijd voor een kopje thee op de bank…

tijd-voor-thee-nieuwe-huisbank-nieuwe-huis-jan-2017

Woensdag

We waren alweer vroeg op, want de klusmannen stonden om 7 uur voor de deur. Zoals eerder verteld is de planning om alles op tijd af te krijgen niet gehaald en moet er dus ook nu we er wonen nog worden doorgegaan. Rond 9 uur ging ik zelf naar Amsterdam voor een afspraak bij een PR bureau in de reisbranche om te praten over een samenwerking. Hoewel ik die afspraak minder handig getimed vond van mezelf nu er nog zoveel te doen was in het huis, was het ook lekker om er even uit te zijn. Lekker bezig met iets anders dan verhuizen is na een maand ook wel eens fijn. ‘s Middags gingen we natuurlijk gewoon door met dozen uitpakken.

Donderdag

Ook deze dag vroeg op ivm de klussers. Fee ging weer naar opa en oma en Maik en ik gingen aan de slag met het uitpakken en saneren. We hebben zoveel troep, dat we besloten hebben om echt goed uit te zoeken wat we willen bewaren en wat niet. Maik hing de kaartenrekken in de wc op, ik maakte er een winkeltje van. Ik zette de wintertafel op en later speelde Fee hier met veel plezier mee.

wintertafel-jan-2017wc-kaartenwinkel

Vrijdag

De vlag ging uit, want de vloerverwarming beneden mocht aan! Die stond aldoor nog uit, omdat de zandcementvloer nog moest drogen. Er lag 5 cm en het droogt 1 cm per week, dus pas 5 weken na het storten mocht deze aan. Heel fijn, want het was beneden best koud. Met elektrische kacheltjes kregen we het warm gestookt tot ongeveer 19 graden, maar als je ‘s morgens beneden kwam was het maar 14 graden vaak. Brrr! Ik heb heel wat uurtjes onder mijn Koeka dekentje doorgebracht… Gek genoeg zochten we ‘s middags toch de kou weer op, want we gingen naar het Coolevent in Scheveningen (nog tot 15 januari, erg leuk voor de kindjes!) Lekker schaatsen en afsluitend pizza eten bij La Galleria. We vonden dat de kinderen na al die weken bij opa en oma doorbrengen wel wat aandacht hadden verdiend van papa en mama. Ze hebben het supergoed volgehouden, maar het was echt niet leuk voor ze. We genoten allemaal van het gezinsdagje.

lichtjes-voor-la-galleriafee-eet-pizza-galleria

Zaterdag

Het laatste weekend waarin we konden klussen brak aan. De kindjes gingen vandaag niet naar opa en oma, want ze moesten naar zwemles. Dus Maik ging met zijn vader en broer de vloer op de 1e verdieping leggen, en ik met de kindjes bezig. Sterre bracht ik om 3 uur naar een vriendinnetje voor een slaapfeestje en om 4 uur gingen we naar zwemles. Daarna reed ik door naar oma, want de kinderen zouden daar wel blijven slapen. Zo konden Maik en ik ‘s avonds nog doorgaan met uitpakken en vloer leggen. We wilden wel Wie is de Mol kijken, maar helaas viel ik op de bank in slaap. Zo moe was ik.

vloer-leggen-werkkamer

Zondag

De laatste vakantiedag moest de vloer op de eerste verdieping worden afgemaakt. Ik stond al om 6 uur op om dozen uit te pakken. Om half 11 moest ik Sterre weer op gaan halen en alles met haar gaan voorbereiden, want er stond om 3 uur een housewarming gepland voor haar vriendinnen. Die wilde ze zo graag het nieuwe huis laten zien. Dus bakten we cakejes en zorgden dat de hele woonkamer dozenvrij was. Dat lukte. De meiden gingen hun eigen gang en ondertussen was de vloer op de 1e verdieping ook klaar. Tot die tijd hadden Maik en ik in de kamer van Yuren geslapen, maar nu hebben we ons eigen bed in elkaar gezet en op onze eigen slaapkamer geslapen. Die overigens nog helemaal niet af is, maar dat komt wel. Yuren heeft dan nu wel zijn eigen kamertje. Ook kwam de Ouders van Nu binnen, waar ik in sta met mijn bevallingsverhaal.

slaapkamerjuut-in-ouders-van-nu

Waterpokken

Overdag belde mijn schoonmoeder al dat Lenthe niet fit was en klaagde over oorpijn. Toen we er ‘s avonds gingen eten en ik bij haar zat, viel mijn blik direct op een rode plek in haar nek. Zo grappig: honderd keer denk je bij vlekjes dat je kind waterpokken krijgt, maar als ze het dan echt hebben weet je het meteen. Ik deed haar shirt omhoog en zag ook op haar buik en rug diverse plekjes. Gedurende de avond werd het erger, dus de komende dagen zal ze niet fit zijn en ik denk dat Fee ook snel aan de beurt is. Sterre en Yuren hebben het gelukkig al gehad.

schaatsen

Vorig artikelGek op budget shoppen
Volgend artikelGeef een compliment!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in