Gezonde tussendoortjes

Die koektrommel of reep tony chocolonely blijft maar roepen, vooral op de momenten dat ik even rustig zit. Herkennen jullie dat? Ik ben de hele dag zo druk in de weer, dat dat kleine momentje op de bank met een kop thee standaard vergezeld moet worden met iets lekkers. Alleen, das niet goed voor de lijn. En ook geen goed voorbeeld voor de kinderen. Fee zegt tegenwoordig al: mama, kokolaa eten? Dusssss…. daar moet ik iets mee.

Gezonde tussendoortjes

Ik nam me maar weer eens voor om alleen nog maar gezonde tussendoortjes te eten. Ik weet namelijk best dat het gewoon een kwestie van wennen is. Als die knop eenmaal om is, en ik weer aan de radijsjes, snoeptomaatjes en worteltjes zit, went dat vanzelf. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat het me na verloop van tijd ook mijn neus uit komt. Dus alleen met rauwe groenten red ik het niet. Na zo’n week waarin ik knettergemotiveerd ben en echt alleen oog heb voor rauwkost krijg ik in het weekend een enorme dip en snak ik naar suiker. Maar dan ga ik aan de noten. Want noten zijn gezond.

Noten

Het voordeel van noten vind ik dat je er snel vol van zit. Op de een of andere manier vult het. Veel beter dan koek en chocola. Daar wil ik steeds meer van, bij noten heb ik meestal na één handje wel genoeg om er weer even tegenaan te kunnen. Als ik in het weekend trek heb, zo rond borreltijd, dan ben ik fan van cashewnoten. Ik weeg het dan meestal af, want als je er teveel van eet kom je er van aan. Dat was nou net niet het plan.

Fruit

Het voordeel van fruit vind ik dat het zoet is en relatief weinig calorieën bevat. Je moet wel weten welk fruit je het beste kunt kiezen natuurlijk. Bananen en druiven schijnen een no go te zijn, maar aardbeien, blauwe bessen, mandarijnen en appels kunnen prima. Soms maak ik een fruitsalade, de kinderen eten daar ook altijd gretig van mee. Of een lekkere smoothie. Behalve Yuren dan, die is niet zo’n fan van fruit.

Combinaties

Soms heb ik echt trek in een soort traktatie. Dan combineer ik wat gezonde tussendoortjes. Bijvoorbeeld een rijstwafel belegd met wat magere vanillekwark en plakjes aardbeien. Bevat weinig calorieën, maar het voelt alsof je een enorme koek eet. Ook een rijstwafel met een paar plakjes banaan en een dadel in stukje gesneden vind ik lekker. Je kunt enorm variëren met rijstwafels en fruit.

Meer informatie

Wil je nog meer weten over afvallen of gezonde tussendoortjes? Ik kwam een hele lijst tegen met goede tips, zoals bijvoorbeeld dat je ook vis als tussendoortje kunt eten en nog meer verrassende ideeën. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete gezonde tussendoortje is?

Vorig artikelPraktische tips om kinderkleding te onderhouden
Volgend artikelWin een Eurocamp voucher ter waarde van 200 Euro!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in