Risotto met burrata en kerstomaatjes

risotto caprese burrataHet is een nieuwe foodtrend: het maken van recepten met burrata. Weet je nog niet wat burrata is? Deze Italiaanse lekkernij lijkt eigenlijk heel veel op mozzarella, maar is romiger. De buitenkant is dan ook gemaakt van mozzarella, maar de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Hierdoor krijgt de kaas een superzachte structuur en romige smaak. Het smelt werkelijk op je tong! Ik at in Duitsland laatste een risotto met burrata om je vingers bij af te likken, en ik heb dit recept van de week thuis gemaakt. Het was erg smakelijk, dus ik deel het graag met jullie!

Risotto met burrata en kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Kerstomaatjes of kleine roma tomaatjes 400 gram
verse basilicum
2 bollen burrata (traiteur)
risottorijst
parmezaanse kaas naar smaak
100 ml witte wijn
380 gram risottorijst (liefst van de traiteur)
gesnipperd uitje

burrata

Zo maak je het

Fruit het uitje in wat olijfolie en gooi de risotto erbij. Zorg dat je de risotto omschept en bakt tot het glazig ziet. Gooi er dan 100 ml droge witte wijn bij en laat even doorkoken tot de wijn verdampt is. Maak intussen een liter groente bouillon. Gooi wat bouillon in de pan en laat de rijst zachtjes sudderen. Schep de risotto regelmatig om. Steeds als het vocht verdampt is vul je het aan met nieuwe bouillon. Het duurt ongeveer 40 minuten tot de risotto gaar is.

Ondertussen snijd je de kerstomaatjes in vieren. De burrata doe je in een kom en bestrooi je met goede olijfolie, peper en zout. Snijd ook de basilicum blaadjes door de helft.

Als de risotto gaar is doe je de kerstomaatjes erbij en laat je het nog een minuut of 5 zachtjes sudderen. Dan schep je de risotto in diepe borden. Leg naast of op de risotto de burrata. Garneer met de halve blaadje basilicum en serveer met een glaasje droge witte wijn, bijvoorbeeld van Giordano, die zijn erg lekker!

roma tomaatjes

Vorig artikelVeilig en handig op het strand met de KiGo Smartwatch
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #85
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in