Tuinfeestje geven? Dat kan ook in de winter!

Bij een tuinfeestje denk je waarschijnlijk meteen aan een zomerse dag. Toch kun je ook in de winter een fantastisch buitenfeest geven. Met de juiste voorbereiding is het winterse weer geen enkel probleem en kan het ook dan magische avond worden.

Lees ook: Kerstsfeer met de Pinus Pinea

Warme kleding en dekentjes

Het is belangrijk om alle gasten van tevoren goed te informeren over het feest. Zorg ervoor dat ze weten dat het buiten plaatsvindt en dat ze zich warm moeten kleden. Zorg voor een lekkere zithoek met genoeg kussens en een stapel dekens. Als je ook een stapel dekens in de tuin legt, weet je zeker dat niemand het koud hoeft te hebben. Wil je een themafeest geven? Zet het thema dan duidelijk op de uitnodiging, zodat iedereen juist gekleed komt.

Warme dranken

In de kou zit bijna niemand te wachten op een ijskoud drankje. Ga daarom voor warme chocolademelk met slagroom of voor warme glühwein. Er is tegenwoordig ook alcoholvrije glühwein te koop. Zo kunnen ook kinderen en chauffeurs genieten van een glaasje warme glühwein. Deze warme wijn kun je ook gemakkelijk zelf maken met dit recept. Geef je een feestje aan het eind van de middag? Zorg dan voor een lekkere warme soep, of andere warme gerechtjes.

Verlichting

In de winter is het in Nederland altijd vroeg donker. Een uitgelezen kans om gezellige verlichting op te hangen. Hang voldoende verlichting of lampionnen in de tuin als decoratie. Ben je in een creatieve bui? Maak dan je eigen lampionnen. Daarnaast kun je je tuin verlichten met het vuur van een vuurkorf. Dit zorgt niet alleen voor licht, maar is ook gezellig én geeft warmte. Extra warmte op het feestje is altijd fijn en een vuurkorf is ook goed voor de sfeer. Koop een grote zak marshmallows en wat stokjes. Dan zitten jouw gasten straks lekker te smullen. Wel oppassen met fleecedekentjes rondom het vuur, want deze kunnen snel branden. Zorg voor de aanwezigheid van een brandblusser en blusdekens, zodat het feestje veilig is.

Terrasverwarming

Een andere manier om je tuin te verwarmen is door terrasverwarming neer te zetten. Ook al zijn al je gasten nog zo warm gekleed, je kunt snel afkoelen. En dat is natuurlijk niet bevorderend voor de sfeer. Het duurt gelukkig niet lang voordat de terrasverwarmers warmte afgeven, waardoor de kou geen probleem hoeft te zijn.Terrasverwarming hoeft niet duur te zijn en je hebt deze in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld heaters op gas en elektriciteit. De heaters op gas hebben een groot bereik, maar zijn vaak niet geschikt om onder een afdakje te zetten. De elektrische heater zijn hier wel geschikt voor. Deze hebben ook een kleiner bereik. De elektrische heater en is een echte stroomslurper. Ook alle verlichting kost wel wat extra energie. Gelukkig hoeft energie niet duur te zijn. Je kunt sowieso makkelijk besparen op energiekosten. Energie vergelijk je makkelijk online. Zo zie je snel of je kosten kunt besparen.

Muziek

Een echt feestje is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Welke muziek je afspeelt is afhankelijk van je gasten en het soort feest dat je geeft. Het is aan te raden om een rustige afspeellijst te maken voor het begin van de avond en een voor als mensen willen dansen. Je kunt ook een kant-en-klare afspeellijst van Spotify gebruiken. Heb je een vriend die gitaar speelt? Vraag dan of hij of zij deze meeneemt. Er gaat niets boven gitaarmuziek rondom een vuurtje. We wensen je een fijn feestje toe!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #209
Volgend artikelPierre Robert, een kaas die smelt op je tong!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in