Goed gekleed de herfst van 2015 in!

geslaagd voor de herfst bij didiTijdens een moment van extreme nesteldrang ergens in maart dit jaar plunderde ik mijn kledingkast en gooide werkelijk alles wat ook maar enigszins niet meer paste, verwassen was of me om een andere reden niet meer aan stond de deur uit. Deze vlaag van verstandsverbijstering kwam me duur te staan. Letterlijk. Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen. Ik heb niets herfstigs meer in de kast hangen wat past.

De afgelopen week kon ik echt niet meer met blote benen, korte mouwen en sandalen op pad. De temperatuur is flink afgekoeld en de bizarre hoeveelheid regen die uit de lucht viel maakte het niet behaaglijker. Het werd tijd voor een nieuwe outfit.

Dus. Vrijdagochtend, nà de zoveelste wolkbreuk die week, ging ik met baby en peuter de stad in. Ver kwam ik niet, want de peuter had vermoeide benen en de baby vond ‘t ook niet het meest fantastische uitje, dus ik ging de Didi in en meldde me bij een uiterst vriendelijke verkoopster. Ik vertelde haar dat ik minimaal 2 herfstige outfits nodig had waarbij de sleutelwoorden “hip” & “warm” waren.

verkoopster didi

Ze ging meteen voor me aan de slag. Terwijl ik een blik wierp op de uiterst schattige kindercollectie (maar daar kwam ik nu niet voor), kreeg ik een paar prachtige kledingstukken toegeworpen. Ik kreeg trouwens nog een heerlijke warme kop thee ook. Over klantvriendelijkheid gesproken. Waar krijg je dat tegenwoordig nog?

outfits herfst didi passen

Ik ging passen. Fee werd ongeduldig, maar ze mocht er uit van de lieve dames in de winkel die met haar aan de wandel gingen. Zo is winkelen met kinderen nog eens leuk! De toffe off-white spijkerbroek met als detail leuke ritsjes aan de onderzijde zat me als gegoten. Ik paste nog meer broeken, maar geen enkele zat zo lekker als deze. En de kleur matchte perfect met de rest. Een heerlijk warm vest in wit, zwart en rood-bruin tinten en een mooie herfstbruine top er onder. Om het af te maken pikte ik de sjaal van de verkoopster even. Die stond zo mooi, dat ik die er zeker bij moest hebben. Lekker warm!

outfit 1 didi herfst

Zo, outfit 1 was geregeld. Toen outfit nummer 2. Ik paste een gave kokerrok in aubergine. Helaas accentueerde deze mijn heupen net iets teveel, dus dat werd ‘m niet. Heel eerlijk trouwens: deze verkoopster zei me dat gewoon. Daar hou ik van. Ik maak best wel eens mee dat verkoopsters zeggen dat iets me “enig” staat, terwijl ik zelf toch duidelijk zie dat het mijn appel-figuur op een negatieve manier showt.

Dan maar geen rok, maar een toffe geruite broek. Zat heerlijk, maar ik vond het net een pyjama. Niet mijn stijl. Ik liet ‘m hangen voor iemand anders en paste nog een donkergrijze spijkerbroek. Die op zich ook goed zat, maar de kleur was ‘t net niet. Te saai. We zagen het allebei. Dus toch de lichte broek opnieuw aangetrokken en gecombineerd met een uiterst schattig polkadot blouse in grijs. Leuk met een blazer en grijze sjaal, echt, maar dat werd me net ff te duur. Dus kocht ik er alleen een fris groen/geel sjaaltje bij voor een andere look en was heel tevreden.

outfit 2 didi herfst

De kindjes inmiddels niet meer, dus het werd tijd om op huis aan te gaan. Volgende keer weer verder. Want er waren nog veel meer toffe items in deze #prettydifferent herfstcollectie van Didi. En dat coole lipstick-rokje wil ik ook echt nog gaan kopen voor Lenthe….

Heb jij al een herfst-outfit geshopt? Wat vind je van mijn outfits? Je mag je ongezouten mening geven!

kleren didi

 

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #33
Volgend artikelDe leukste kleding voor dit wisselvallige weer
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

7 REACTIES

 1. Hoi Judith, je hebt goed gekozen. Ten eerste voor Didi, kom, kijk en koop ik ook graag. En ten tweede voor je outfit, echt zo’n vest waar je in ‘wilt wonen’. Staat je erg leuk en zul je vast veel plezier van hebben.
  En ik wens je een keertje lekker lang winkelen zonder kids 🙂
  Groetjes, Barbara.

 2. Ik zou eerst even een vreugdedans maken als ik mag winnen.
  Mijn keus is dan ook snel gemaakt:

  en

  en

  Oh wat zou dat leuk zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in