Foto weekoverzicht Judith #33

uitgelichte-afbeeldingen-week-33-2015Het was nogal een hectische week. Dat komt vooral, omdat het niet zo lekker gaat met mijn 87-jarige oma. Dus ik had een groot deel van de week een hotline met mijn moeder. Die zorgen leiden af van je concentratie, zo gaat dat. Ook al is ze oud enzo, het blijft toch mijn omaatje…

Anyway, maandag werkte ik natuurlijk. Ik ging heel sportief op de fiets en dat voelde reuze gezond. Aan het einde van de middag kwamen we een buurmeisje tegen dat pas verhuisd is. Ze wilde wel bij ons komen spelen en ze bleef ook eten. Reuze gezellig! Helaas vond ze de witloftaartjes die ik maakte niet zo lekker…

visite aan tafel

Dinsdag heb ik ook gewerkt en weer veel gefietst. Ook kwam er een superleuk prentenboek binnen wat ik na een tip van iemand op Instagram had besteld: het Opvrolijkvogeltje. In dit boek zitten veel Australische details. Dat past goed bij onze Australië seizoenstafel.

opvrolijkvogeltje

Ook op woensdag fietste ik meerdere keren de stad door. Naar allerlei scholen, in de regen. Gelukkig stond er overal een lekker kopje thee voor me klaar, want ik was een paar keer flink nat geregend!

thee werk

Ook moest ik aan het eind van de dag nog naar de fysio voor mijn nek en bekkeninstabiliteit. Ze hebben trouwens gevonden dat ik een akylose heb in mijn nek, in mijn geval waarschijnlijk een soort aangeboren afwijking waarbij de 3e en 4e nekwervel aan elkaar vast zitten en dus niet kunnen bewegen. Ik ben inmiddels naar de orthopeed gestuurd, wordt vervolgd.

verzopen katje

Op donderdag was ik vrij. In de ochtend heb ik nog wat mails voor mijn werk doorgespit. Daarna ben ik met Lenthe gaan spelen. We hebben schrijfpatronen geoefend, liedjes over een kangoeroe gezongen, gekleurd, gestempeld, boekjes gelezen en toen waren we allebei moe. Toch zijn we ook nog even de stad in gegaan. Ik moest boodschappen doen.

australie werkjes

We waren er precies rond lunchtijd en dus hebben we even snel ergens een broodje en soepje gegeten. Met macarons als toetje. Fee zag het ook wel zitten, ze probeerde steeds het koekje te pakken!

fee macarons

‘s Middags nam ik een vriendinnetje van Sterre mee van school en werd er weer lekker gespeeld.

Vrijdag regende het hard en ik bracht de kinderen naar school. Het was een gekkenhuis op de weg. Door de regen, maar ook omdat half Den Haag overhoop ligt. Overal zijn ze aan de weg bezig, waardoor je om moet rijden en het overal file is. Hoe verzinnen ze het?! Ik ben er zwaar geïrriteerd over, want het kost me zeker zowel heen als terug een half uur extra om de kinderen naar school te brengen.

Hierdoor was ik te laat terug, en was mijn schoonmaakster weer terug naar huis gegaan. Ze stond voor een dichte deur in de regen.

Fee is nu bijna 6 maanden en dat merk je. Ze is niet meer zo tevreden als ze in de box ligt, je moet haar eigenlijk steeds bezig houden. Zelf in slaap vallen gaat ook heel moeilijk. Af en toe zijn er toch dingen die ik even moet doen, dus momenteel zit ze veel in de draagdoek op mijn rug. Daar is ze wel tevreden. Kan ze lekker over mijn schouder meekijken en af en toe een dutje doen. Voor mijn rug is het wel zwaar, maar ja.

fee op de rug slapen mma

Ze is trouwens wel supervrolijk hoor. Echt een leuk en lief meisje. En zo geweldig om nog een keer die ontwikkeling mee te mogen maken van zo’n schattig babytje.

vrolijk feetje op de buik

Ook vrijdag moesten we de stad in. Ik ging een herfst-outfit shoppen. Daarover later meer trouwens. Misschien wat vroeg, maar ik heb gewoon niet zoveel kleren meer voor dat seizoen. Toen ik zwanger was heb ik in een vlaag van nesteldrang ontzettend veel weggegooid wat ik beu was of wat versleten was.

Tegen het avondeten kreeg ik trek. Omdat ik nog steeds wat zwangerschapskilo’s kwijt probeer te raken, snackte ik gezond: blauwe bessen.

blauwe bessen snack

Ik was ontzettend moe van de week, dus ik viel ‘s avonds als een blok in slaap. Helaas werd ik veel wakker. Fee was onrustig. Daardoor werd ik moe wakker. Sterre bevestigde dat door te zeggen: “wat zie je er moe uit, mammie”. Gelukkig, nadat ik gedouched was en mijn nieuwe outfit aan had zei ze ook: “wat zie je er leuk uit, mammie!” Terwijl Maik mijn kleren maar “gewoontjes” en “niet zo eigenzinnig als hij van me gewend is” vond. Ach ja, mànnen! Ben benieuwd wat jullie er van vinden. Ik plaats vandaag een foto op Instagram

De rest van de zaterdag hebben we thuis wat gerommeld. Het was enorm regenachtig. De kinderen hadden allerlei creatieve plannen op zolder. Er werden kleedkamers, spookhuizen, een ministad en een kraampje gebouwd. Ook mochten we voorstellingen komen kijken. Aan het einde van de dag was ik de overdosis kinderen voor kinderen liedjes wel beu, maar ze hadden ontzettend gezellig gespeeld samen, dat moet gezegd.

Yuren was niet zo fit. Hij was vrijdag na ophalen van school al in slaap gevallen in de auto, wat vrij uitzonderlijk is. Het hele weekend klaagde hij over keelpijn en at hij nauwelijks. Kreeg een echt herfstgevoel: regen, warme kleren, binnen zitten, kinderen met keelpijn. Ben er eigenlijk nog niet aan toe geloof ik…

Zaterdag deed ik ook wat voorbereidingen voor mijn dagje Parijs dat voor volgende week gepland staat. Ik mag voor een superleuke campagne hotspots in Parijs gaan zoeken. Wie nog tips heeft: ik hoor ze graag!

voorbereidingen parijs

Zondags hadden we een verjaardag van een nichtje. Dat was pas om 3 uur. In de ochtend maakten we het huis kind-proof, want maandag komt de GGD ons huis controleren voor de gastouder. Spannend en ook fijn. Als dit geregeld is, kan onze gastouder eindelijk officieel aan de slag.

Vorig artikelDe 7 hipste outfits voor kinderen die passen bij de herfst
Volgend artikelGoed gekleed de herfst van 2015 in!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in