Goedkoop op vakantie met tent en luchtbed

tent en zware bewolkingAlles wordt duurder. Ik bekeek eens mijn uitgaven van de boodschappen en vergeleek het met begin van dit jaar en nu. Schrok me rot. Maarliefst €1000 per maand meer geven we uit aan alleen al de boodschappen. Ik zal even voorrekenen: op jaarbasis is dat dus €12.000. Daar kun je van op vakantie! Twee keer zelfs. Misschien wel 3 keer, als je niet te luxe op vakantie gaat. Ook vakanties en weekendjes weg worden duurder. Accommodaties die de hoge energiekosten doorberekenen bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dat niet meer te betalen straks. Toch blijft het leuk om weg te gaan. Misschien dan maar gewoon goedkoop op vakantie met tent en luchtbed?

Lees ook: Tyrifjord hotell in Vikersund

Goedkoop op vakantie met tent en luchtbed

Het grote voordeel van op vakantie gaan met auto en eigen tent, is dat je niet afhankelijk bent van de energiekosten die een accommodatie aan je doorberekent. Kies je voor een chalet, bungalow of appartement, reken dan maar dat je stukken meer betaalt dan vorig jaar. Met een eigen tent heb je dit probleem niet. Je wil alleen wel comfortabel slapen. Weg dus met die gekke matjes en self inflatable dingen, dat is net alsof je op de grond slaapt. Kies voor een goed luchtbed. En hoewel het altijd knusser is om als stel op een tweepersoonsluchtbed te liggen, kan ik na jaren van ervaring melden dat je tòch beter kiest voor een 1 persoons luchtbed g. Dit is namelijk stukken comfortabeler als je er twee weken op moet liggen. In de volgende alinea leg ik uit waarom.

Waarom je op een 1 persoonsluchtbed beter slaapt

Als je met z’n tweeën op een tweepersoonsluchtbed slaapt en de ene persoon is wat zwaarder dan de ander, dan rolt degene die het lichtst is steeds de kant op van de zwaarste persoon. Die klaagt dan vervolgens dat je de hele tijd tegen hem of haar aan ligt. Als de zwaarste persoon omdraait, voelt de lichtere persoon dit direct en wordt dan vervolgens weer wakker. Niet fijn. Heb je allebei je eigen, goede luchtbed, dan slaap je prima op je goedkope vakantie met tent en luchtbed. Je kunt die van jou net zo hard of zacht oppompen als je wenst en hebt geen last van gedraai of gerol van de ander. Ideaal! 

Waar naartoe?

Je kunt natuurlijk op vakantie naar een camping in één van de populaire landen, zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Ook Nederlandse campings kunnen heel leuk zijn. Wil je echt voor een goedkope vakantie gaan, denk dan ook eens aan campings in landen als Tsjechië of Polen. Of misschien Slowakije. Hier betaal je significant minder voor je kampeerplaats, maar ook voor de boodschappen, uit eten gaan en entreegelden. Zo heb je net even iets meer vakantie voor je geld zeg maar. Toch wel fijn in deze dure tijden…

tent opzetten met toeschouwers

Vorig artikelDe Euro raakt achterop
Volgend artikelKistefos museum The Twist Jevnaker in Noorwegen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in