Goedkoop sporten dankzij je zorgverzekering

stockxpertcom_id28399551_jpg_792b98d30f541434fb267e7a4ffd308fSporten is gezond. Niet alleen voor je lichaam en geest, het heeft veel meer positieve effecten. Het verlaagt je lichaamsgewicht, het voorkomt overgewicht en helpt om een hoge bloeddruk te verminderen. Maar hoewel iedereen weet dat sporten gezond is, doet lang niet iedereen aan sport. Voor de mensen die dit wel willen maar die wel een zetje in de goede richting kunnen gebruiken, is daar de zorgverzekering. Je leest het goed: de zorgverzekering!

Met korting naar de sportschool
De meeste zorgverzekeraars bieden een korting aan op de sportschool. Dit doen zij omdat zij gezond leven en veel bewegen stimuleren. De verzekerden profiteren van dit ledenvoordeel maar ook de zorgverzekeraar zelf heeft er wat aan. Want mensen die gezond zijn, maken minder zorgkosten dan mensen die vaker ziek zijn. Wil je ook sporten met korting? Lees dan de voorwaarden van jouw zorgverzekering en bekijk of jouw zorgverzekeraar ook een kortingsregeling aanbiedt!

De kortingsregeling en de hoogte van de korting verschilt per zorgverzekeraar. UnitedConsumers biedt de zorgverzekering van VGZ aan, hierbij kun je gebruik maken van twee opties:

Cursus starten met fitness
Fitnessregeling met sportketen BasicFit

Cursus ‘Starten met fitness’:
Het Gezondheidsplan van Intenz helpt om verzekerden in beweging te houden met de ‘starten met fitness’ cursus. De cursus helpt je om gezond te blijven of te worden en duurt 6 maanden. De cursus heeft vele voordelen:

– Je ontvangt een gratis fitheidanalyse zowel bij de start als eind van de cursus (ter waarde van € 70,-)
– Je sport onder professionele en enthousiaste begeleiding
– Je krijgt gratis beweegadvies en een trainingsprogramma
– Je sport 6 maanden tegen een speciaal kortingstarief
– Je betaalt geen inschrijfgeld

Is de cursus afgelopen? Dan bepaal je in overleg met het sportcentrum of je het abonnement wil verlengen. Er zijn ruim 550 fitnesscentra die deze cursus aanbieden, er zit er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt!

Fitnessregeling met BasicFit
Zorgverzekeraar VGZ/UnitedConsumers heeft een regeling met sportketen BasicFit. Dit houdt in dat je bij alle vestigingen van BasicFit kan sporten met korting als je verzekerd bent via VGZ/UnitedConsumers.
De sportpas is binnen jouw gezin overdraagbaar. Handig, als jouw zoon of dochter een keer wil sporten!
Je gaat de regeling aan voor een jaar maar je betaalt het abonnementsgeld per maand.

hardlopen-zorgverzekering

Bron: UnitedConsumers

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelKerst met ballen spel
Volgend artikelBinnenkijken bij Petra in Den Haag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in