Binnenkijken bij Petra in Den Haag

Naam: Petra
Werk: Communicatieadviseur
Locatie: Den Haag
Grootte: 220 m2
Woont er sinds: 2013

Eetkamer Petra
Eetkamer Petra: Een moderne en stoere eetkamer. Kast via www.raffa.nl

Het huis van Petra is uit 1906. De laatste bewoner woonde er zo’n 70 jaar. Het was zijn ouderlijk huis en is in het huis blijven wonen toen zijn ouders overleden waren. Dit rijtje woningen is het ‘laatste’ blok is dat niet gebombardeerd is in de 2e wereldoorlog. De huizen aan de overkant bijvoorbeeld, zijn wel getroffen. Hier staan nu appartementenblokken in plaats van de oude statige woningen die er voorheen stonden.

Eetkamer Tafel Petra
Eetkamer Tafel Petra: Lekker samen eten en drinken met familie en vrienden aan de grote eettafel

Petra viel voor het huis door de combinatie van oud, de mogelijkheden om het naar eigen wens op te laten knappen (inclusief het maken van een kleine veranda) en de prijs. Haar stijl zou je kunnen omschrijven als modern, stoer en met wat met vintage elementen.

Keuken Petra
Keuken Petra: De ruime open keuken met uitzicht op de veranda

Nu het kerst is tovert Petra haar huis om in kerstsfeer. Er komt een kerstboom voorin de woonkamer, veel kaarsen aan en ze legt mooie takken op tafel. Gezelligheid creëert ze door de open haard aan te steken, kaarsen aan te doen, vrienden en familie in huis uit te nodigen en dan lekker samen eten en drinken.

Woonkamer Petra
Woonkamer Petra: Een favoriete woonplek van Petra is de woonkamer

Petra haalt haar inspiratie voornamelijk uit bladen, winkels, interieurbloggers, Pinterest en interieurbeurzen. Haar vrienden zijn ook enthousiast over haar huis, ze noemen het vooral mooi en sfeervol.

Het is een uitdaging om zo nu en dan iets te veranderen zonder het helemaal vol te stoppen met nieuwe spullen. Door al die inspiratie die je tegenwoordig on- en offline vindt, zie je steeds nieuwe leuke dingen die je wel zou willen toevoegen!

Woonkamer Schouw Petra: kerstsfeer op de schouw in de woonkamer
Woonkamer Schouw Petra: kerstsfeer op de schouw in de woonkamer

Petra is het meest trots op de make-over van de slaapkamer of de tuin. Maar eigenlijk is ze trots op het huis als geheel. Niets is gebleven wat het was. Bovendien vindt ze het heel bijzonder dat ze met 4 linkerhanden er toch iets moois van hebben weten te maken.

DIY tip van Petra: maak een kerstboom op de muur met bladzijden van oude ( kinder) boeken. Plak de blaadjes vast met gekleurde washi tape.
DIY tip van Petra: maak een kerstboom op de muur met bladzijden van oude ( kinder) boeken. Plak de blaadjes vast met gekleurde washi tape. Dit is trouwens ook leuk om met kerstkaarten te doen.

De favoriete plek van Petra is de woonkamer bij de keuken of bij de open haard. Als Petra het geld had, zou ze een tweede huis kopen in Spanje of Frankrijk. Haar droomhuis is een heel bijzonder huis, een oude school bijvoorbeeld die helemaal is opgeknapt, of een villa kakelbont met lekkere veranda en uitzicht op ondergaande zon, of een huis aan zee.

Dè woontip van Petra is: Maak een sfeerboek of moodboard voordat je start met een make-over. En kijk voor inspiratie en ideeën eens op Pinterest!

Haar favoriete (web) winkels / markten? Sissy boy, Basic label, Flavorites, Loods 5, Housedoctor. En dit is nog maar een kleine greep uit haar favorieten!

Slaapkamer Petra: De slaapkamer is onlangs behangen met Brooklyn Tins behang van NLXL. De groene vintage stoel is van Petra’s oma geweest.
Slaapkamer Petra: De slaapkamer is onlangs behangen met Brooklyn Tins behang van NLXL. De groene vintage stoel is van Petra’s oma geweest.
Vorig artikelGoedkoop sporten dankzij je zorgverzekering
Volgend artikelSkyline underwear voor de mannen!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

    • Ha Jeanette, die vraag heb ik vanmorgen al een paar keer gehad! Ik weet het niet, maar we gaan het navragen en dan mail ik je 🙂 Fijne dagen!

      Groeten,
      Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in