Meedoen aan de kinderjury

voorlezen yurennetjeMeedoen aan de kinderjury, heeft jouw kind daar al eens aan gedacht? Kinderen die echte boekenwurmen zijn, supergraaf lezen en ook hun mening over een boek willen geven, zijn heel geschikt om mee te doen. Zij zullen genieten van de leuke boeken, maar ook van het nadenken over welk boek ze nou het leukste vinden en waarom. Zeker als kinderen door slecht weer of verveling veel thuis zitten, kan het meedoen aan de kinderjury een opsteker zijn!

 

Lees ook: Poëzieboeken voor kinderen
Lees ook: Kruistocht in Spijkerbroek

De Kinderjury leesweken

Op 30 januari wordt er een boekenlijst bekend gemaakt. Van 4 maart tot en met 10 mei zijn de leesweken. In die periode kan je kind de boeken lezen van de leeslijst met boeken die meedoen. Die Kinderjury tiplijst met boeken vind je hier. Er zijn 2 categorieën, kinderen van 6-9 jaar en kinderen van 10-12 jaar. In elke categorie staan 25 boeken op de leeslijst om te lezen. In ongeveer 10 weken kan je kind dus alle boeken proberen te lezen, dat komt neer op zo’n 2 boeken per week. Voor de fanatieke lezers geen probleem natuurlijk. Je hoeft trouwens niet alle boeken helemaal te lezen. Op de website staan de eerste hoofdstukken van alle boeken. Als je die leest, kun je zien of het boek je aanspreekt of niet. Vind je het niks, dan lees je het dus niet verder. Vind je het leuk, dan kun je het boek lenen in de bibliotheek of kopen via bol.com.

Stemmen voor de Kinderjury

Vanaf 11 tot en met 17 mei is het tijd om jouw favoriete top 3 van de boeken door te geven. Je kunt daarvoor kiezen uit de boeken die in de tiplijst staan, maar je mag ook een eigen keuze doorgeven, mits dit een boek is dat in 2019 is uitgekomen. Hoe je precies je stem kunt uitbrengen, lees je in onderstaand stappenplan.

  1. Ga naar de website van de Kinderjury
  2. Op de stempagina staan rechts alle boeken uit de Leeslijst. Deze titels kun je zoeken via het zoekveld en direct aan je top 3 toevoegen door op het boek te klikken (met klikken op de ‘i’ krijg je meer informatie over het boek en kun je de eerste pagina’s lezen).
  3. Staat je boek niet in de Tiplijst? Met het potloodje kun je je eigen keuze invullen
  4. Daarna klik je op Stem! en vul je je gegevens in.
  5. Als je hebt gestemd, kun je extra gegevens invullen om kans te maken op twee weken gratis Kidsweek!

Meedoen aan de Kinderjury

Meedoen aan de kinderjury

Meedoen aan de Kinderjury is dus voor kinderen die graag lezen superleuk, en voor kinderen die wat minder graag lezen een geweldige uitdaging. Wellicht verbetert het leesplezier door hieraan mee te doen. Extra leuk is het om zelf als ouder ook mee te lezen. Nu de bibliotheken dicht zijn vanwege Corona, is het misschien leuk voor je kind om samen met vriendjes en vriendinnetjes mee te doen. Iedereen koopt bijvoorbeeld 2 boeken en onderling kun je ze dan van elkaar lenen. Zo kunnen de kinderen toch veel boeken lezen. Blijven ze ook het lezen goed oefenen en leesplezier houden. Doet jouw kind ook mee?

Vorig artikelMijn peuter speelt, hoera!
Volgend artikelGratis online sportactiviteiten voor thuis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in