Schooltv thuis kijken

Schooltv BeeldbankGisteren las ik een bericht dat het schermgebruik onder kinderen met een uur per dag is toegenomen. Dat is natuurlijk niet zo gek. We moeten opeens thuisonderwijs gaan geven aan de kinderen. Zeker als je meerdere kinderen hebt, is het best een uitdaging om iedereen goed instructie te geven. Logisch dat je dan soms even het ene kind voor een scherm zet, zodat je het andere kind iets kan uitleggen. Zo doen wij het ook. Ik probeer wel op te letten dat ze dan iets nuttigs doen op het scherm. Zoals een online les of Schooltv thuis kijken. Dat weet ik zeker dat ze er iets van leren en niet alleen maar stomme YouTube filmpjes of vlogs kijken.

Lees ook: Ik Mik Loreland

Schooltv thuis

Nu snappen de mensen van Schooltv dat ook. Daarom hebben zij een lijst samengesteld met de 10 leukste afleveringen schooltelevisie gesorteerd op leerjaar. De tofste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen per basisschoolgroep. Normaal kijken kinderen die dus in de klas, maar nu we allemaal thuis zitten kun je dit natuurlijk prima zelf met je kinderen kijken. Zo weet je zeker dat je die schermtijd op een verantwoorde manier uitbreidt.

Schooltv thuis kijken

Diverse onderwerpen

Naast de schooltv programma’s zijn er ookkorte en langere kinderfilms van eigen bodem. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de informatieve ontdekplaten, die je op een speelse manier een hoop leren over de wereld, ons lichaam, de Tweede Wereldoorlog en meer. Als je het leuk vind, kun je zelfs nog allerlei leuke lesjes verzinnen rondom de schooltelevisie programma’s. Of je gebruikt het andersom: je zoekt een schooltv programma uit bij het onderwerp dat de meester of juf aandraagt.

Goed om te weten

Het online platform van Schooltv is voor iedereen vrij toegankelijk én altijd reclamevrij. Het is voor zowel docenten als ouders een handige ondersteuning bij onderwijs vanuit huis. Wist jij trouwens dat je via ‘Mijn Schooltv’ ook eenvoudig zelf afspeellijsten kunt maken en delen? Bekijk in deze korte video hoe dat moet. En voor wie nog niet zo bekend is met Schooltv, kijk de introductievideo even, dan word je ook een pro. Veel kijkplezier!

kids kijken tv. oudjaar 2017JPG

Vorig artikelGratis online sportactiviteiten voor thuis
Volgend artikelEen weekendje weg in eigen land
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in