Kindertraktatie potloden van kaas met Bugles

Kindertraktatie potloden van kaas met BuglesFee was jarig en had in haar hoofd dat ze iets met kaas wilde trakteren. Dus ik struinde Pinterest af en vond helemaal niks. Althans, niks wat zij wilde. Ze vond het allemaal niet zo leuk. Later ging ik nog even verder zoeken en uiteindelijk vond ik op een Amerikaanse website een leuke tips waarvan ik dacht dat zij het ook wel zou kunnen waarderen: een kindertraktatie potloden van kaas met Bugles. ‘s Morgens liet ik het zien en Fee was enthousiast. Dit werd haar traktatie met kaas!

Tip: een boekje met originele traktaties

Kindertraktatie potloden van kaas met Bugles

We kochten de ingrediënten en maakten een testversie. Toen die beviel wisten we het zeker: de kindertraktatie potloden van kaas met Bugles werd het. Het werd een familieproject. Fee had er 30 nodig en we zijn met z’n zessen. Ieder moest er dus ‘s morgens 5 maken en dan was het allemaal op tijd klaar. Via Instagram kreeg ik veel leuke reacties en vragen hoe we het gemaakt hadden, dus dan is een blogje zo geschreven he. Hier komt ie!

Wat heb je nodig?

Voor deze kindertraktatie potloden van kaas met Bugles heb je eigenlijk maar 4 dingen nodig. Lekker overzichtelijk he? We kochten het allemaal bij de AH, maar elke andere supermarkt heeft het waarschijnlijk ook. Wij kozen voor cheese strings, omdat deze al de vorm hebben van een potlood. Dat maakt het extra makkelijk.

  • Cheese strings, een verpakking heeft 8 stuks dus wij namen er 4
  • kleine sateprikkers
  • rozijnen
  • een zakje Bugles chips

Zo maak je het

Haal de cheese strings uit de verpakking. Deze hebben al de vorm van een potlood, alleen moet je de punten nog maken. Dit deden wij door met een mesje het uiteinde in een punt te snijden. De kinderen aten de restjes kaas maar wat graag op. Daarna prikten we een sateprikker in het puntje en schoven daar een Bugle hoedje overheen. Tot slot prikten we een rozijn als potloodpunt op de traktatie en klaar was ie! Bij het voorbeeldje hadden ze er met mosterd nog een plakje knakworst tegenaan geplakt als gum, maar ik voorspelde dat de mosterd door een groep kinderen van 7 en 8 jaar niet zo goed ontvangen zou worden, dus wij lieten dat achterwege. We serveerden de kindertraktatie potloden van kaas met Bugles op een bord en hadden er voor de sfeer een puntenslijper en gum bijgelegd. We wilden het eerst in een echte potlodendoos meenemen, maar dat bleek niet te passen. 

Serveren van de kindertraktatie

We hadden de traktatie bedekt met aluminiumfolie, zodat het niet zou uitdrogen. Meestal trakteren ze namelijk pas rond 10 uur natuurlijk. In de koelkast op school kan zoiets meestal wel staan, maar het is lekker als het er wel even een kwartier van tevoren wordt uitgehaald, anders is de kaas erg koud. Op twee kinderen na vond iedereen het heerlijk en het was ook nog eens glutenvrij (alhoewel de Bugles wel sporen van gluten kunnen bevatten, dus goed om dat vooraf even te checken bij alle ouders). Een andere traktatie die je eenvoudig glutenvrij kunt maken zijn de aardbeien met chocolade en discodip. Heel feestelijk!

Lees ook: Traktatie haasjes op cupcakes

Vorig artikelDit zijn de woon trends die je moet weten voor 2023
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #426
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in