Haal de natuur binnen!

Botanisch wonenEen trend van 2015 die doorloopt in 2016 is het botanisch interieur. Haal hiervoor inspiratie vanuit het Scandinavisch wonen. Hout is een van de meest typerende kenmerken van de Scandinavische stijl. De combinatie van strakke vormgeving en natuurlijke materialen is nog lang niet op het hoogtepunt. Het mooiste aan Scandinavisch design is dat het verkrijgbaar is in verschillende prijsklassen. Je hoeft dus niet diep in de buidel te tasten. De botanische trend combineert goed met veel andere materialen zoals beton (industriële stijl) en steen en de kleuren van deze materialen: grijsblauw en bruin.

Veel binnenplanten trend 2016

Deze trend is niet compleet zonder planten, heel veel planten. Zet ze in verschillende potten als een groepje bij elkaar. Denk ook aan geschikte tuinplanten, want deze vinden hun weg naar binnen. Aan de muur hang je posters met afbeeldingen van planten (ik kom ze regelmatig tegen op antiekmarkten) en ook de andere accessoires hebben een groene (dieren)print.

Behang van Kwantum.

Vliesbehang Lente met bladeren Kwantum

De Rotvik-lamp van Ikea.

Ikea Rotvik Bamboe hanglamp bruin

Plaats niet één salontafel maar ga voor meerdere bijzettafeltjes in verschillende maten van verschillende houtsoorten. Op de vloer leg je vervolgens een mooi vloerkleed van natuurlijk materiaal, zoals deze van Wehkamp handgemaakt van van repen gerecycled leder en jute.

Sierkussen Munster met botanische print van Woonexpress

Op deze manier creëer je jouw eigen oase!

Botanisch met wit

Vorig artikelEindeloos variëren met bobbi ravioli
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #65
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in