Lene Frantzen, ontwerpster van de Zigzign

Lene Frantzen, ontwerpster van de Zigzign table sliceLene Frantzen is een Deense ontwerpster. Zij ontwierp de Slice, tegenwoordig ook bekend als Zigzign. Dat is een handgemaakt rond kussen in leuke kleuren. Je kunt ‘m op stoelen of krukjes leggen, waardoor het een echt blikvanger wordt. De Zigzign valt op! Dit design wordt gemaakt van 100% scheerwol. Deze wol wordt opgerold, aangedrukt en platgeslagen. Door deze techniek ziet de Slice er uit als een doorhakte boom met jaarringen. Heel apart. En uniek!

Lees ook: Silly U, een leuk trendy en Deens merk

Lene Frantzen, ontwerpster van de Zigzign

Naast de serie kussens, is er ook een serie hot pads gemaakt. Deze zijn natuurlijk een stuk kleiner en worden bovendien gemaakt van vilt. Ze zijn groot genoeg om een pan op te zetten. Leuk voor op tafel dus! De Slice is er in veel verschillende kleuren. Je koopt ‘m via Zigzign. Helaas zijn de kussens niet goedkoop en ten opzichte van ruim 10 jaar geleden zijn de prijzen zelfs bijna verdubbeld. Was het toch een mooie investering geweest destijds. De Hot Pads, onderzetters voor op tafel, zijn wat goedkoper. Inmiddels is het assortiment aardig uitgebreid. Naast de naamsverandering hebben ze nu ook poefjes, krukjes, sjaals, sleutelhangers en kleden van hetzelfde ontwerp. Tijdloos is het zeker: in 2009 vond ik het al leuk en nu, in 2023, nog steeds. 

Lene Frantzen, ontwerpster van de Zigzign sofa slice

Vorig artikelBy Winki
Volgend artikelLingerie voor twee
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in