Foto weekoverzicht Judith #65

Het was een hele spannende week. De week waarin we onderhandelden over ons huis (en het zo goed als zeker verkocht is), de week waarin de hypotheek eindelijk rond kwam en nog meer spannende dingen die ik op dit moment nog niet kan delen. We beginnen eerst maar eens met de maandag.

rijst eten fee
Fee lekker zelf aan het eten, de rijst vloog in het rond!
Zoals altijd was ook deze week de maandag weer een gewone werkdag. Ik begon met een vergadering ‘s morgens en reed daarna naar een school om de hele middag in overleg te zitten. Ik hoorde die middag van Maik dat de hypotheek eindelijk rond was. Dat was nogal een gedoe geweest, want Maik heeft geen vast contract en de regels zijn allemaal een stuk strenger dan toen we 8 jaar geleden dit huis kochten. Dat ons huis (zo goed als zeker) verkocht is en we dus zeker niet met dubbele lasten komen te zitten hielp ook. Opluchting dus!

Op dinsdag had ik het druk, er stonden een paar afspraken op het programma. Ik voelde me een beetje gestressed die dag. Ik heb soms zoveel afspraken, dat ik het administratieve deel dat ook bij mijn baan hoort niet kan doen. Eigenlijk moet ik dat inplannen in mijn agenda, maar het is soms zo druk met crisis dingen dat dat toch niet lukt. Dan wil ik het ‘s avonds afmaken, maar dat is een illusie, want Fee werkt nooit mee. Tegen de tijd dat ze eindelijk in slaap valt, ben ik zelf zo moe dat het niet meer lukt.

knuffelen met fee april 2016
ik kreeg ‘s morgens een hele dikke knuffel van Fee, ze wilde me niet meer loslaten 😉
Woensdag was ook zo’n drukke dag. Eigenlijk zijn al mijn werkdagen druk op het moment, haha. Ik ging van observatie naar vergadering, van commissie naar afspraak.

Donderdag werkte ik in de ochtend nog wat, al lukte dat niet heel goed, omdat Fee onrustig was. Ik deed haar maar in de draagdoek, dan kon ik tenminste nog iets doen. Ze was echt de hele dag hangerig.

indedraagdoek hangen fee

‘s Middags kwam de juf van Yuren op huisbezoek. Dat vond hij leuk en gek tegelijk. Best grappig. Hij was wel echt zichzelf, deed zich niet stoerder voor ofzo.

De nacht van donderdag op vrijdag werd opeens duidelijk waarom Feetje zo hangerig was geweest. Ze voelde plots heel warm aan en ze bleek koorts te hebben. ‘s Morgen was er veel groen snot en ze huilde aldoor. Dus deed ik haar maar in de draagdoek, waar ze gelukkig in slaap viel.

fee slaapt op mijn rug april 2016

De andere kinderen hadden een margedag en waren dus vrij. Sterre had een kinderfeestje. Lenthe en Yuren hadden een topspel bedacht: het haar van mama doen. Ik kreeg wel 100 speldjes in mijn haar en af en toe werd er flink getrokken aan mijn haren. Au! Doen jullie kinderen ook wel eens zulke spelletjes?

kapper spelen april 2016

Fee trokken we een paashaaspak aan, maar ze vond het helemaal niet leuk…

fee als huilende paashaas

Later die dag kwam de post de speelkruk Imagine brengen. Deze kruk verkoop ik vanaf nu in de webwinkel. Het is een erg leuk houten krukje, helemaal met de hand gemaakt. Maar het leukste is, dat het ook een speelfunctie heeft. Er zitten losse onderdelen bij, waardoor je het in een handomdraai omtovert tot een kasteel. Of tot een tunnel waar de auto’s doorheen rijden. Of de trein. Geen product voor een impulsieve aankoop (denk ik), want flink aan de prijs, maar wel heel duurzaam en daardoor geschikt als verjaardagscadeau. Mijn kinderen gingen er meteen mee aan de slag!

spelen met de imagine speelkruk

Fee sliep aan het einde van de dag in mijn armen op de bank. Toen ze daarna wakker werd, was ze gelukkig weer wat meer opgewekt.

fee slaapt bij mama

‘s Avonds in bed las ik nog wat woontijdschriften op de iPad. Leuk nu ik weet dat we over ongeveer een half jaar in een prachtig huis wonen!

Zaterdag rommelden we in de ochtend wat thuis. Ik moest eigenlijk sporten, maar ik zag er vanaf, omdat ik ook nog heel veel werk te doen had. Zowel voor Hip & Hot als voor mijn werk als onderwijsadviseur. Ik krijg er stress van als mijn to do list niet slinkt en dan kan ik ook niet echt lekker sporten, dus ik besloot Maik met de kinderen op pad te sturen, zodat ik zelf even in alle rust aan de slag kon. Dat werkte. Ik heb superveel gedaan en dat voelt goed.

Zondag heb ik in de ochtend ook nog wat gewerkt. Ik had een hoop bestellingen in te pakken, facturen te maken en nog wat mails te beantwoorden. Toen ik om 12 uur klaar was, wilde ik eigenlijk gaan sporten. Het was echter zulk lekker weer, dat ik er vanaf zag. We zijn toen met de kinderen op de fiets gesprongen om ergens op de Frederik Hendriklaan bij de Spijssalon, waar ze superlekker ambachtelijk ijs hebben gemaakt van duurzame ingrediënten, een ijsje te eten.

spijssalon

Daarna fietsten we door naar de zandspeeltuin, waar de kinderen lekker konden ravotten. Yuren kwam nog een vriendje van school tegen, Lenthe zat op den duur bovenin een hut die ze met takken hadden gebouwd en Fee mocht voor het eerst schommelen. Vond ze prachtig natuurlijk.

fee schommelen

Tegen vijf uur fietsten we weer naar huis. Hulde aan Yuren, die voor het eerst op zijn eigen fiets mee ging en ondanks zijn vermoeidheid het toch goed heeft volgehouden. Op het terras bedachten we ineens dat het een perfect bbq-weertje was.

bbq 2016 de eerste

Dus fietste Maik naar de stad om vlees te halen en gingen we spontaan barbecuen, de eerste van het jaar!

wijn en spareribs

Tot slot: ik weet dat veel lezers nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe huis. De komende weken zal ik er af en toe wat over vertellen. Het is in ieder geval veel groter dan het huis wat we nu hebben, 198 m2, en we hebben het helemaal zelf mogen indelen. Onze ideeën zijn uitgewerkt door een architect en die heeft dat heel creatief gedaan. We hebben straks 5 slaapkamers en 1 grote werkkamer. Ik kijk nu al uit naar al die ruimte!

Vorig artikelHaal de natuur binnen!
Volgend artikelMet dit boek leren kinderen snel Chinees
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Fijn nieuws! Ben inderdaad heel benieuwd wat jullie allemaal hebben bedacht 🙂 Hoeveel mensen lezen je weekoverzicht eigenlijk? Voor mij echt vaste prik elke maandag, haha! Zo leuk om te volgen wat jullie beleven 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in