Herfstvakantietip: Berlijn

SiegessauleDe herfstvakantie komt er weer aan. Niet iedereen heeft zin om zo kort na de zomervakantie alweer op een camping te bivakkeren, dus misschien is het tijd voor iets anders. Een citytrip is niet altijd even ideaal als je met kinderen reist. Berlijn heeft echter ook voor kinderen veel leuks te bieden. Zo kan je bezoek aan musea en andere highlights afwisselen  met vertier voor de kids. Je kan gemakkelijk met de auto of trein naar Berlijn, maar als je met kinderen reist kan je het beste vliegtickets boeken naar Berlijn. Anders zijn ze al helemaal uitgeput tegen de tijd dat je in de stad aankomt, met alle gevolgen vandien.

Speeltuintjes en mooie uitzichten

In de wijken Kreuzberg en Prenzlauerberg hoef je niet lang naar een speeltuintje te zoeken. Vrijwel iedere straat heeft er wel een. Voor een mooi uitzicht over het Tiergatenpark kun je de Siegessäule beklimmen (285 treden). Of neem de lift naar de beroemde bol van de Fernsehturm. Ook de top van de Kollhofftower is toegankelijk voor publiek. Je gaat er naartoe met de snelste lift van Europa. Nog leuker is het om op te stijgen met de Die Welt luchtballon. Deze zit aan een staalkabel vast en gaat 150 meter de lucht in. De prijs voor een gezin met twee kinderen is 49 euro.

Legoland

Voor de kleinsten is het Legoland Discovery Center aan de Potzdammer Platz leuk. Hier zijn schaalmodellen van beroemde Berlijnse gebouwen te zien. Let wel op: heel slim hebben ze vlak voor de uitgang een legowinkel neergezet, zodat je er eigenlijk niet aan ontkomt om een legosetje voor je kinderen te kopen.

Potsdam

Vlakbij Berlijn ligt Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. De stad is bekend om haar schitterende architectuur. Dat is onder meer een overblijfsel van de verschillende vorstenhuizen die hier in de loop van de geschiedenis hun zomerresidentie bouwden, zoals het lustslot Sanssoucci van Frederik de Grote. Het bezoek aan zo’n sprookjeskasteel is voor iedereen leuk.

Legoland

Vorig artikelOrganic de winter in
Volgend artikelStørblends, huislijk met een Scandinavische twist
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in