Herinneringen herbeleven in Berlijn

Berlin HauptbanhofIk mocht voor NS International en Gasamen.nl naar Berlijn met de trein. Een reis die ik als comfortabel heb ervaren, ondanks dat het toch 7 uur treinen was. We zaten eerste klas, wat niet per se betekende dat het enorm fijne stoelen waren, maar het was wel lekker rustig en ik had een tafeltje waar ik goed kon werken. De reistijd heb ik dan ook goed benut door een heleboel blogjes klaar te zetten!

Herinneringen herbeleven

In Berlijn ging ik de herinnering van 6 lezers beleven. Eigenlijk hoefde ik er maar 3, maar ik vond het zo moeilijk kiezen, dat ik er toch 6 heb gedaan. Ik vond het trouwens een ontzettend leuke manier om zo een stad te ontdekken, dat ga ik zeker vaker doen! Aanrader!

De tips waren door mijn lezers gedeeld op verschillende kanalen. Ik had ze zowel uitgekozen via Instagram, Facebook als via reacties op de website. Uiteraard waren er dubbele tips, maar ik heb steeds de persoon gekozen van wie ik de herinnering als eerste las.

Via een filmpje op Facebook maakte ik in de trein bekend welke herinneringen ik zou gaan herbeleven. Je kunt dat filmpje nog bekijken als je wilt via deze link.

Dit koos ik!

De 6 herinneringen die ik uit koos waren allemaal absoluut de moeite waard. Ik ben blij dat ik niet zelf hoefde te kiezen welke mocht winnen, want dat had ik niet gekund. In plaats daarvan, plaatste ik foto’s van de herinneringen op Instagram en mochten mijn volgers stemmen wat ze de leukste herinnering vonden.

Het ging om deze 6 foto’s:

  1. Fietsen huren om Berlijn te ontdekken via @margotwit (116 likes, 9 reacties) Ideaal om zo Berlijn te verkennen! We hebben heel wat afgefietst, zeker 80 km verspreid over 3 dagen.
  2. Iets eten en drinken in de KaDeWe bovenin onder de glazen koepel via @marietmedendorp (42 likes, 3 reacties) Wat een winkel! Een soort Bijenkorf, maar dan nog sjieker. Ze hebben er werkelijk alles. Onder de glazenkoepel zit je leuk en je kunt er uren mensen kijken.
  3. De allerlekkerste Flammkuchen ooit eten bij Verstandige Vertreding via @teetjemineetje (197 likes, 9 reacties) Ze had niets gelogen, deze Flammkuchen is echt subliem! Je zit er ook nog eens heel leuk zo aan het water. Oh ja, vergeet ook niet om een proseccootje te bestellen…
  4. Overblijfselen van de Muur bezoeken in de Bernauerstrasse via @toborono (51 likes, 5 reacties) Indrukwekkend! Je kunt bijna niet geloven dat het werkelijk zo is geweest, maar deze straat herinnert je daar aan.
  5. Een eigen chocoladereep maken bij Ritter Sport via @kidseropuit (57 likes, 3 reacties)  Wij maakten een reep voor alle kindjes. Eerst kies je de ingrediënten en kleur chocola, dan maken ze ‘m in een mal, gaat hij de koelkast in en een half uur later kun je ‘m ophalen. Leuk!
  6. Het Mauerpark op zondag bezoeken via @desiretoonen (52 likes, 9 reacties) Een heus festivalsfeertje, met bandjes, een markt, karaoke en gewoon heel veel gezelligheid!

6 herinneringen berlijn

Zoals jullie kunnen zien is de foto met de meeste likes die geworden van @Teetjemineetje met de allerlekkerste Flammkuchen ooit. En dat is niet gelogen! Zeker even langs gaan als je in Berlijn bent, want we hebben zitten smullen. Je zit er ook nog eens leuk, zowel binnen als buiten.

Gefeliciteerd Temon! Jij mag ook naar Berlijn met de trein! Er komt deze week een blog online met mijn eigen tips van Berlijn, ik ben benieuwd of jij er wat uit gaat pikken om te doen als je straks deze hippe stad mag gaan bezoeken.

bye berlin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here