Herinneringen herbeleven in Berlijn

Berlin HauptbanhofIk mocht voor NS International en Gasamen.nl naar Berlijn met de trein. Een reis die ik als zeer comfortabel heb ervaren, ondanks dat het toch 7 uur treinen was. We zaten eerste klas, lekker rustig! Ik had een tafeltje waar ik goed kon werken. De reistijd heb ik dan ook goed benut door een heleboel blogjes klaar te zetten voor de tijd dat ik vervolgens in Berlijn goed kon genieten. Ik had trouwens geen reisgids mee. Het plan was om Berlijn te ontdekken aan de hand van de herinneringen van mijn volgers. Een superleuke manier om een stad te zien, weet ik nu! In deze blog lees je alles over herinneringen beleven in Berlijn.

Herinneringen herbeleven in Berlijn

Ik ging dus de herinneringen beleven in Berlijn van 6 lezers. Eigenlijk hoefde ik er maar 3, maar ik vond het zo moeilijk kiezen uit alle leuke inzendingen, dat ik er 6 heb gedaan. We hadden daar ook voldoende tijd voor. Een ontzettend leuke manier om zo een stad te ontdekken, dat ga ik zeker vaker doen! Aanrader! De tips waren door mijn lezers gedeeld op verschillende kanalen. Ik had ze zowel uitgekozen via Instagram en Facebook als via reacties op de website. Uiteraard waren er dubbele tips, maar ik heb steeds de persoon gekozen van wie ik de herinnering als eerste las. Via een filmpje op Facebook maakte ik in de trein bekend welke herinneringen ik zou gaan herbeleven. Je kunt dat filmpje nog bekijken als je wilt via deze link. Beetje uit mijn comfortzone, aangezien ik toch echt een blogger ben en geen blogger 😉

De zes leukste herinneringen

De zes herinneringen uit Berlijn die ik koos waren allemaal absoluut de moeite waard. Ik ben blij dat ik niet zelf hoefde te kiezen wie de winnaar werd, want het was ontzettend moeilijk. In plaats daarvan, plaatste ik foto’s van de herinneringen op Instagram en mochten mijn volgers stemmen wat ze de leukste herinnering vonden.

Overzicht Berlijn foto’s

Bij het herinneringen herbeleven in Berlijn maakte ik dus deze zes onderstaande foto’s, elke foto geeft een herinnering van iemand weer. Hieronder lees je wie welke herinnering instuurde. De winnaar maakte zelf kans op kaartjes naar Berlijn, te gek natuurlijk. Je hebt al mooie herinneringen aan deze hippe stad, mag je gewoon nog een keer een citytrip maken met de trein naar Berlijn!

  1. Fietsen huren om Berlijn te ontdekken via @margotwit Ideaal om zo Berlijn te verkennen! We hebben heel wat afgefietst, zeker 80 km verspreid over 3 dagen.
  2. Iets eten en drinken in de KaDeWe bovenin onder de glazen koepel via @marietmedendorp Wat een winkel! Een soort Bijenkorf, maar dan nog sjieker. Ze hebben er werkelijk alles. Onder de glazenkoepel zit je leuk en je kunt er uren mensen kijken.
  3. De allerlekkerste Flammkuchen ooit eten bij Verstandige Vertreding via @teetjemineetje Ze had niets gelogen, deze Flammkuchen is echt subliem! Je zit er ook nog eens heel leuk zo aan het water. Oh ja, vergeet ook niet om een proseccootje te bestellen…
  4. Overblijfselen van de Muur bezoeken in de Bernauerstrasse via @toborono Indrukwekkend! Je kunt bijna niet geloven dat het werkelijk zo is geweest, maar deze straat herinnert je daar aan.
  5. Een eigen chocoladereep maken bij Ritter Sport via @kidseropuit   Wij maakten een reep voor alle kindjes. Eerst kies je de ingrediënten en kleur chocola, dan maken ze ‘m in een mal, gaat hij de koelkast in en een half uur later kun je ‘m ophalen. Leuk!
  6. Het Mauerpark op zondag bezoeken via @desiretoonen Een heus festivalsfeertje, met bandjes, een markt, karaoke en gewoon heel veel gezelligheid!

herinneringen herbeleven in Berlijn

De winnaar is….

Zoals jullie kunnen zien is de foto met de meeste likes die geworden van @Teetjemineetje met de allerlekkerste Flammkuchen ooit. Daar bleek geen woord van gelogen! Zeker even langs gaan als je in Berlijn bent, want we hebben zitten smullen. Je zit er ook nog eens leuk, zowel binnen als buiten. Gefeliciteerd Temon! Jij mag ook naar Berlijn met de trein! Er komt deze week een blog online met mijn eigen tips van Berlijn, ik ben benieuwd of jij er wat uit gaat pikken om te doen als je straks deze hippe stad mag gaan bezoeken.

16 tips voor jouw citytrip naar Berlijn

Alle leuke tips meenemen voor jouw tripje met de trein naar Berlijn? Ik heb natuurlijk ook een blog geschreven met 16 x wat je zeker moet doen als je in Berlijn bent. Je vindt er activiteiten, leuke restaurantjes en de tofste plekken en winkels.

Praktische informatie over met de trein naar Berlijn

Van veel plekken in Nederland gaat er een rechtstreekse verbinding naar Berlijn met de trein, maar soms moet je 1 of 2 keer overstappen. De reis duurt ongeveer 7 uur en een ticket heb je al vanaf €100 voor een enkele reis. Kijk voor meer informatie op de website van NS International.

bye berlin

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Berlijn citytrip
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelVers voor de Pers ontbijt
Volgend artikelWin een cd van André Hazes!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in