Vers voor de Pers ontbijt

granolaTijdens het Vers voor de Pers Ontbijt heb ik kennisgemaakt met alles wat de Fitness EXPO (dè fitness beurs in november!) te bieden heeft. Het heeft niet alleen met bodybuilding te maken, maar tijdens dit event zorgen ze voor een volledige healthy lifestyle. Carlos Lens, Ralph Moorman en Nanneke Schreurs nemen je mee…

Het ontbijt

Tijdens het ontbijt krijgen we een voorproefje van de Healthy Food Area, verzorgd door Fit Foods. Er staan heerlijk geurende gezonde muffins op tafel, aangevuld met bananenbrood. De eerste gang is een kokosyoghurt met homemade granola en daarna krijgen we een chocolademousse van avocado en banaan.

tafel gedekt fitness event

Carlos Lens

Als eerst spreekt Carlos Lens. We kennen hem allemaal van de Tae Bo die hij vanuit Amerika naar Nederland heeft gehaald. Lens: “Ik heb geen succesverhaal om met jullie te delen. Ik ben eigenlijk gewoon gaan sporten. Als kind was ik veel ziek, bronchitis, astma. Ik lag veel in het ziekenhuis. Daarna ben ik korfbal gaan doen, want dat deden al mijn vrienden. Na de CIOS ben ik naar Amerika gegaan en daar heb ik Tae Bo leren kennen. In Nederland sloeg dat aan, Tatjana Simic wilde met mij een fitnessvideo maken. Ik deed mee met televisieprogramma’s en voordat ik het wist stond ik bij Linda de Mol voor de deur als haar personal trainer. Toen dat bekend werd, is het balletje gaan rollen. Voor mij zijn de pijlers voor een gezonde levensstijl: Rust, Training en Voeding. Maar deze gezonde lifestyle is voor iedereen anders, het is die zone waar jij lekker in leeft.”

carlos lens fitness expo

Tijdens de Fitness Expo neemt Carlos je mee met heftige HIIT workouts op de Fitness Festival Ground (waar uiteindelijk 120 workouts zullen zijn). In The Battle Arena zijn er top fitness wedstrijden, zoals de Walter NK Open Hype Cup. Op de Expo Stage kun je de grootste fitness-stars ontmoeten en er is 2000 vierkante meter aan beursvloer aan kraampjes en een Healthy Food Area. En wat denk je van de Dutch Strenght Weightlifting Trophy, het NK Kettle Bell en de Hype Sportsgames? Allemaal daar!

Voedingsdeskundige Nanneke Scheurs

De microfoon gaat ondertussen over naar Nanneke Schreurs, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Ze schrijft zelf boeken, maar hielp ook mee aan het boek van Fajah Lourens: My Killerbody motivation. “Vroeger was het anders in de sportscholen. Je kwam er gewoon om te sporten. Nu is het een hele leefstijl geworden, maar als je dit goed wilt doen dan hoort dat er allemaal bij.” Ze vertelt over de blue zones waar mensen bovengemiddeld oud worden. “Dat zijn een aantal plekken waar ze allemaal een andere voedingsstijl hebben, maar overeenkomstig is het vers, bewegen ze veel en doen ze ook aan ontspanning. Dat laatste is ontzettend belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Als je niet ontspant, blijf je in de fight/flight-stand staan en dan zit je op je snelle suikerverbranding, niet op de vetverbranding.”

Ralph Moorman

Tot slot komt Ralph Moorman aan het woord, de man achter ‘De hormoonfactor’. “Natuur is voor mijn gevoel de basis voor een gezond leven. Alles waar ik over schrijf en wat ik doe, heb ik op mezelf uitgetest. Ik deed mee aan een natuurlijke bodybuilding wedstrijd, maar ik ging te diep. Ik kwam in strijd met mijn hormonen. Die hormonen bepalen je stofwisseling. Ze bepalen ook of voedsel in spier of in vet terechtkomt. Kijk maar eens naar de dag voordat je menstruatie begint en je oestrogeen naar beneden valt… Zeker weten dat je etensbehoefte die dag anders is!”

12 & 13 november kun je je hart ophalen tijdens dit grootste Fitness-Festival van de Benelux in Sporthallen Zuid Amsterdam.

Bekijk ook het filmpje van deze dag!

dessert vers van de pers

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #79
Volgend artikelHerinneringen herbeleven in Berlijn
Barbara Schriek
De passie van Barbara Schriek is schrijven. Zij schrijft voor Hip & Hot over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast fotografeert ze. Ze is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, volgt daarnaast workshops, lezingen en masterclasses en schrijft verhalen. Meer informatie over Barbara vind je op haar website Writing Artist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in