Op vakantie naar Italië

Gardameer overzichtHet is nog maar 7 weekjes hier, en dan is het eindelijk zomervakantie! Met het slechte voorjaar verwacht ik dat veel mensen de zon op zullen zoeken. Maar waar ga je dan naartoe? Italië is bijvoorbeeld een heerlijk land voor een vakantie met het hele gezin. Eigenlijk kun je het hele jaar door op vakantie naar Italië. In de winter kun je de kinderen rustig leren skiën in de Dolomieten en in de zomer kun je met het hele gezin genieten van de zon bij het Gardameer of in het zuiden van het land. Als je nog geen zomervakantie geboekt hebt voor dit jaar, dan zijn hier een aantal tips voor de zonnigste plekjes van Italië.

Het Gardameer
Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het klimaat is hier heerlijk en in de zomer vind je er daarom veel toeristen. Het ligt in een prachtige omgeving waar je veel campings en Italiaanse vakantiehuisjes kunt vinden. Het is een plek waar je kunt watersporten, de bergen in kunt en waar een overvloed aan heerlijke wijn is. Overdag kun je lekker actief zijn en ’s avonds als de kids op bed liggen, kun je genieten van een lokaal wijntje.

Lekker cultureel
Een vakantie is Toscane is het leukst als de kinderen al wat ouder zijn. Vanaf een jaar of acht kun je ze iets vertellen over de geschiedenis zoals bijvoorbeeld het verhaal van de toren van Pisa. Wat ook leuk is om met het hele gezin te doen, is een duik te nemen in een van de natuurlijke warrmwaterbronnen. Het stinkt er wel een beetje, maar het is zeker een ervaring!

visafdeling markt

Vorig artikelHanging houses
Volgend artikelNew basics 4 kids
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in