Het Babbelspel

Als juf en mama heb ik een bijzondere interesse in spelletjes die een educatieve component hebben. Hier in huis vind je dus niet veel plastic spellen zonder al te veel inhoud (al vinden kinderen jùist dat soort spellen weer erg leuk). Wel zijn we fanatiek kwartetters, doen we memory, kleurenspelletjes, tellen, enz. Tegenwoordig zijn er zelfs heel leuke spellen beschikbaar die de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleren. De huidige maatschappij en ook scholen zijn vaak prestatie-gericht, menig kind ontwikkelt (mede hierdoor?) een bepaalde vorm van faalangst. Leren samenwerken is bovendien een vaardigheid waar je je hele leven profijt van hebt. Onze oudste dochter Sterre is een gevoelig meisje, en hoewel slim, ook bang om fouten te maken. Toen ik dus hoorde dat er een Babbelspel voor jonge kinderen uit kwam, speciaal voor het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden, wilde ik dat graag uitproberen. Ook de kleine Yuren (2,5) deed mee. Hoewel niet bedoeld voor zijn leeftijd, vond hij het hengelen erg leuk en deed hij ook zijn best om antwoord te geven op de vragen. Het spel is leuk, kan zo lang duren als je zelf wilt (hoe meer visjes je in de vijver gooit, hoe meer beurten) en behandelt vragen die afgestemd zijn op het jonge kind. Geef de kans om allerlei situaties te benoemen, bespreken en help oplossingen voor problemen te bedenken. Aan de hand van de kaartjes moeten ze dingen uitbeelden, vragen beantwoorden en situaties beschrijven. Als volwassene kun je de vragen uitdiepen door er andere vragen aan te koppelen. Hier werd het spel enthousiast ontvangen, na afloop riep Sterre meteen: nog een keer! Het spel is prijzig (65 euro), maar zodra je het in handen hebt zie je waarom. Het zit in een mooie doos, met stevige kaartjes, een grote puzzel (vijver) en houten visjes. Dit zal niet snel stuk gaan! Er is ook een Babbelspel voor oudere kinderen (groep 3-8).

Ik vind dit soort spellen een aanrader voor kinderen, en bij ons gaat er dan ook zeker eentje onder de kerstboom. Naast het Babbelspel zijn er ook goedkopere varianten zoals het “lekker in je vel” spel, het “spiegel jezelf” spel of de eigenwijsjes. Aanraders voor elke kind! Te koop via Blijfwijs.

Vorig artikelStockverkoop bij Funky Lama
Volgend artikelJuf Jannie App
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in