Verliefd op Nederland, bijzondere plekjes dichtbij huis

verliefd op nederlandVandaag zat er een prachtig boek bij de post: Verliefd op Nederland. Het kwam van Roëll de Ram, die het opstuurde naar mij. Roëll en ik kennen elkaar van een persreis naar IJsland in 2015. Aan die reis heb ik nog altijd hele mooie herinneringen, en dus ook leuke contacten overgehouden. Roëll is net als ik blogger op de website WeAreTravellers.nl en ik heb haar al wel eens geïnterviewd. Dat interview kun je hier teruglezen.

Verliefd op Nederland, bijzondere plekjes dichtbij huis

Roëll liet zich door de coronacrisis inspireren tot het maken van het boek Verliefd op Nederland. Ver op vakantie was namelijk ineens geen optie meer, maar ons eigen land heeft ook zoveel moois te bieden! Dus besloot zij een boek uit te brengen over de allermooiste, heerlijk verrassende, wereldberoemde én meest bijzondere plekjes in Nederland. Nederland zit namelijk vol #bucketlistplekjes, je moet ze alleen even weten. Daar helpt dit boek je bij.

Prachtige fotografie

Als je de prachtig mooie foto’s in dit boek zit, word je sowieso al knetterverliefd op Nederland, dat kan niet missen. Ik heb het boek met verbazing doorgebladerd en viel van de ene verbazing in de andere. Wat ik jammer vind: er staat niet per foto bij waar deze gemaakt is. Dat had ik graag willen weten, want hoe vind je nou dat schitterende plekje terug? Desondanks inspireren de geweldige foto’s je direct om ons eigen land te gaan ontdekken.

pagina verliefd op ned 1

Hoe is het boek opgebouwd?

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent hoe het boek is opgebouwd en welke informatie je er in vindt. Dat was ik zelf namelijk ook. Het boek bestaat uit maarliefst 16 hoofdstukken met verschillende thema’s. De onderwerpen die je erin terug vindt zijn: strand, kunst, dieren spotten, tulpen & pluktuinen, local food, sprookjeskastelen, op pad in de natuur, Nederland Werelderfgoed, camping & glamping, de mooiste molens, op het water, winterwonderland, op stedentrip, strijd tegen het water, eilandleven en bijzonder overnachten. In elk hoofdstuk vind je bijpassende foto’s, tips voor locaties en leuke slaap- en eetplekjes.

Het boek gebruiken

Je kunt het boek “Verliefd op Nederland” op verschillende manieren gebruiken. Ten eerste kun je het natuurlijk gewoon lezen als inspiratie voor je volgende tripje in eigen land. Het voordeel is dat je gewoon een weekendje kunt plannen om wat moois in eigen land te gaan bekijken. Of dat nu het strand, het bos, een kasteel, museum of een stad is, je bent hooguit 5 uur onderweg. Die 5 uur is dan ook alleen als je vanuit het alleruiterste puntje in Zeeland naar het alleruiterste puntje in Groningen wil, wat meestal natuurlijk niet het geval is. Prima te doen dus, als je op vrijdagmiddag de kinderen uit school haalt rijd je meteen door naar je Nederlandse bestemming en op zondagavond kom je weer naar huis.

pagina uit verliefd op ned 2

Werelderfgoed in Nederland

Daarnaast kun je natuurlijk ook gericht naar tips zoeken of een hoofdstuk op je bucketlist zetten. Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om alle Nederlandse Werelderfgoedlocaties af te vinken. Ik zag met een snelle blik dat ik er nog wel 4 te gaan heb voor ik ze allemaal af kan vinken. Dat zou ik best dit jaar eens willen gaan doen, zeker als corona het reizen naar het buitenland ingewikkeld blijft maken.

Campings en bijzondere slaapplekjes

Er staan ook diverse leuke campings in het boek en bijzondere overnachtingsplekken. Heb je iets te vieren met je geliefde, wil je met je gezin in het voorjaar een paar dagen kamperen of ga je een weekendje weg en zoek je gewoon een mooi en luxe plekje? Verliefd op Nederland geeft je genoeg suggesties om van elke nacht iets speciaals te maken. Dat hoeft dus niet per se luxe te zijn, ook een schitterende zonsondergang op een gezellige camping is onbetaalbaar. Dat heb ik zelf mogen ervaren toen ik in een trekkershut in Friesland sliep afgelopen vakantie met het fietsen van de Elfstedentocht. Ik heb aan die plek fantastische herinneringen. Er staan campings in die ik al wel kende, maar ook een aantal die ik nog niet kende. Ik wil ze zeker eens bezoeken met mijn gezin! Je kunt natuurlijk ook een last-minute in Nederland boeken. 

pagina uit verliefd op nederland 3

Review Verliefd op Nederland

Ik ben heel dankbaar voor het boek, want ik ga nog vele avonden genieten van de mooie foto’s waar ik bij kan wegdromen. Lief Roëll, dat je het mij stuurde! Ik denk dat je vele mensen blij gaat maken met dit boek. Ik vind het een heel waardevol boek met fijne informatie verzameld over het land waar mijn roots liggen. Er staan een heleboel plekjes in die ik nog niet kende, maar nu zeker wil zien! Ik heb al in de agenda zitten kijken om weekendjes weg te plannen. Nu maar hopen dat het nog een beetje leuk nazomerweer wil worden! Een goedkope vakantie in Nederland is gelukkig zo geboekt!

Nederlanders: dit boek moet je in de kast hebben staan!

 

Vorig artikelFree printable over stekjes planten
Volgend artikelRadijsjestaart, lekker in elk seizoen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in