38 dingen die je gefotografeerd moet hebben als je op vakantie bent

dingen-die-je-gefotografeerd-moet-hebben-op-vakantieWeet je nog dat leuke gratis printable vakantiedagboek voor kinderen dat Nelleke Wouters voor Hip & Hot heeft ontworpen? Het ging in juli 2014 online en is inmiddels al duizenden keren gedownload. Ook de versie voor volwassenen is populair. En dat snap ik. Want het is ook superleuk om samen met je kinderen een vakantiedagboek bij te houden. Zo heb je na je vakantie een mooie herinnering om nog eens bij weg te dromen. Nog leuker is het voor later!

Fotografie inspiratie

Maar nu hebben we samen iets nieuws bedacht. Voor op vakantie. Ik vind het zò leuk! Het enige dat je kind (of jijzelf!) nodig heeft is een camera. Dat kan zo’n speciale V-tech kindercamera zijn (onze kinderen hebben die) of een oude smartphone of desnoods een oude digitale camera. Kinderen vinden het altijd leuk om te fotograferen. Ik loop zelf immers ook de halve dag met mijn iPhone foto’s te maken van de kids of andere dingen, en waar je mee omgaat word je mee besmet enzo…

Printable fotografie lijst

Vervolgens print je deze lijst met 38 dingen die je op vakantie gefotografeerd moet hebben voor de kinderen uit en geef je ze de opdracht om op vakantie van alles op de lijst een foto te maken. Zo mooi mogelijk natuurlijk. Elke keer dat je kind zich verveeld kom je met de lijst aan zetten en kunnen ze weer even aan de slag. Dat geeft kinderen richting aan het fotograferen, want vaak hebben ze op zo’n jonge leeftijd nog niet echt een doel.

Je zult zien dat ze er ontzettend veel plezier in zullen hebben. En misschien vind je het zelf ook wel leuk om mee te doen? Kunnen jullie de foto’s samen vergelijken. Misschien leuk om je kind meteen een fotoboekje cadeau te doen, zodat de foto’s ook kunnen worden afgedrukt en ingeplakt?

Download de printable fotografielijst hier.

fotografie inspiratie voor kids

Vorig artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Zuid-Holland
Volgend artikelDe tofste overhemden voor mannen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in