Het spel waar mijn kinderen momenteel gek van zijn

Muizenval hasbroIk ontving het spel Muizenval van Hasbro voor een review. Die review bleek, met mijn technisch inzicht van een aardbei, nogal een uitdaging.  Je moet namelijk een boel in elkaar zetten, en dat was even goed kijken en nadenken. Maar goed, toen het eenmaal gelukt was, zag het spel er heel aantrekkelijk uit. Het leek wel een oerwoud!

Hoe werkt het?

Iedereen kiest een kleur muis uit die op de pijl gezet wordt. Het spelbord moet zo neergezet worden, dat de knikkers klaar liggen om te gaan rollen. Dan draait iedereen om beurten aan de draaischijf. Je gaat naar de kleur die je gedraaid hebt. Kom je op een vak met een “schop”, èn staat er iemand onder de muizenval, dan mag je de knikker laten rollen. Alles komt dan in beweging, met als klapper de muizenval die uit de palmboom valt en zo een muis vangt.

muizvenval hasbro ingepakt

Met name het rondrollen van de knikker, waardoor alles gaat bewegen en de spanning dat de muis gevangen wordt, maakt dit spel zo leuk voor kinderen. Yuren (4), kon de spanning soms niet aan als het te lang duurde voor er iets gebeurde, en dan tikte hij stiekem ineens de knikker aan. Sterre (7) houdt het wel goed vol, maar zit in de fase dat ze wat minder goed tegen haar verlies kan. En Lenthe (2) snapt nog helemaal niks van, maar ze vindt het wel heel leuk als de knikkers rollen! Voor iedereen plezier dus. Op dit moment spelen we het standaard na het avondeten een paar keer.

Je koopt Muizenval onder andere via Bol.com.

lenthe speelt muizenval

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelGratis printable Sinterklaaspakpapier
Volgend artikel9 schoencadeautips onder de 5 euro
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in