Een leuke slee kopen

Leuke slee kopenEr is sneeuw voorspeld! Heb jij een slee thuis? Of moet je nog een leuke slee kopen? Wij hebben lang geleden een hele toffe design slee in IJsland gekocht. Online gewoon. Helaas is deze slee niet meer verkrijgbaar. Wij zijn er nog steeds heel blij mee, omdat ie zo’n tof kleurtje heeft, niet te groot is en heel fijn glijdt in de sneeuw. Gelukkig zijn er nog veel meer leuke sleeën te koop, dus als je voor het eerst een slee aanschaft is het misschien goed om in deze blog te kijken waar je allemaal uit kunt kiezen.

Lees ook: Sleetje rijden

Een leuke slee kopen

Een slee kopen kan iedereen, maar welke je koopt, dat is misschien een afweging. Een leuke slee kopen is belangrijk, maar dat hij goed werkt, veilig is en fijn zit voor de kinderen is misschien nog wel belangrijker. De IJslandse design slee die wij hebben is bijvoorbeeld minder geschikt voor baby’s en kinderen onder de 3 jaar. Er is namelijk geen zitje op deze slee, waardoor kinderen die zich nog niet goed kunnen vasthouden snel vallen. Welke slee je kiest, is dus afhankelijk van de leeftijd van je kind.

baby sleetje

Een slee voor een baby

Voor echt kleine baby’s moet je je afvragen of een slee leuk is. Hele jonge kindjes hebben echt nog geen idee van wat er om zich heen gebeurt en willen eigenlijk alleen warmte en geborgenheid. Dat is sneeuw allemaal niet, dus mijn advies is om kinderen tot 1 jaar eigenlijk niet op een slee te zetten. Als maatstaf kun je aanhouden dat zodra een kind echt stevig zelfstandig kan zitten zonder om te vallen een slee ook pas leuk is. Een slee met een rugleuning of een zitje is dan het meest geschikt. Hieronder een aantal sleeën die voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar geschikt zijn. Sommige lijken gewoon op een kinderwagen en dat is heel fijn als je zelf gaat sneeuwaandelen bijvoorbeeld. Er zit wel wat prijsverschil tussen, maar je kunt zo’n ding vaak op Marktplaats weer goed verkopen, en dan heb je er toch een aantal jaar plezier van gehad.

leuke slee baby wandelwagen

Een slee voor kinderen van 4-10 jaar

Oudere kinderen kunnen zichzelf goed vasthouden en zelfs misschien wel alleen een heuveltje af glijden. De ene slee gaat superhard, wat vooral durfals vaak heel tof vinden. Anderen kinderen zijn juist een beetje bangig en kiezen liever een slee die niet zo hard gaat. Het hangt dus van je kind af wat het beste past.

bobslee rood met rem en stabiel

bobslee rood met rem en stabiel

Slee voor pubers en volwassenen

Zelfs pubers en volwassenen vinden het soms leuk om sleetje te rijden als er echt een pak sneeuw ligt. Zij willen vaak niet meer rondgetrokken worden door iemand, maar lekker zelf een heuvel af glijden in het bos ofzo. Hoe sneller, hoe beter! Gelukkig zijn er ook sleeën voor thrillseekers en snelheidsduivels. Die ook wat meer kilo’s kunnen verdragen dan de kindersleetjes.

  • Met een alpen ufo race je keihard de berg af! Gaat supersnel en plezier voor jong en oud.
  • Wokslee, ook superleuk en makkelijk mee te nemen
  • Axiski, multifunctioneel, want slee en skiboard in één. Ook te gebruiken op zand en gras.

een leuke slee voor pubers axiski

alpen ufo slee voor kinderen

Meer sleeën

Dit was een greep uit de leukste sleeën die ik heb gevonden voor baby’s, kinderen en pubers of volwassenen. Er is natuurlijk nog veel meer. Hier vind je nog veel meer leuke sleeën.

woxslee

Vorig artikelLandal Hoog Vaals review
Volgend artikelFlammkuchen met bloemkoolrijst, koolhydraatarm
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in