Hip interieur

Hoe jij je interieur inricht is natuurlijk heel persoonlijk. Wat de ene persoon een hip interieur vindt, vindt de ander oubollig of saai. Hip is immers een subjectief begrip. Er zijn periodes dat eclectisch of retro heel hip is, maar er zijn ook mensen die deze stijl verafschuwen. Zelf houd ik het meest van een licht interieur, met wit als basis en wat pastelkleuren er aan toegevoegd.

Hip interieur

Wat hip is, wordt vaak bepaald door de media. Je kunt in feite alles hip maken, door het maar steeds overal terug te laten komen. De woonbladen, Pinterest, kranten, televisieprogramma’s over wonen, meubelzaken trekken vaak een lijn in wat ze laten zien op een bepaald moment. Wat je daar terug ziet is vaak bepalend voor de mode in interieurland. En dus bepalend voor wat door de grote groep als “hip” wordt gezien.

Hoe bepaal je je eigen stijl?

Als je jong bent, wisselt je stijl soms nog. Je bent gevoeliger voor modegrillen en soms wordt het ook bepaald door wat je van huis uit hebt meegekregen. Iemand die thuis een heel klassiek interieur treft, vindt dat gemiddeld gezien vaker mooi dan iemand die in een modern interieur is opgegroeid. Toch ontwikkel je zelf ook wel voorkeuren. Je partner speelt daar ook een rol in. Zo weet ik nog goed dat mijn ex een andere smaak had als ik en we daar een compromis in moesten zien te vinden. Dat lukte, maar toen we uit elkaar gingen vond ik het heerlijk dat ik zelf kon bepalen hoe ik alles wilde en mijn eigen keuzes kon maken. In basis was het nog steeds licht, maar ik voegde er wel andere kleuren en motieven aan toe dan toen we samen waren. Jouw stijl ontdek je in de loop van de jaren vanzelf.

Moodboard

Wat goed kan helpen is het maken van een moodboard. Dat zie je ook altijd in die woonprogramma’s, maar het helpt echt om eens op een rijtje te zetten wat je mooi vindt. Daar kun je dan vervolgens weer keuzes in maken als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of een make over gaat doen van je woonkamer of slaapkamer. Kijk welke kleuren je vaak uit kiest, welke meubels, welke accessoires. Als je dat paraat hebt, ga je een stuk makkelijker winkelen.

Interieur winkelen

Als je eenmaal helder hebt wat je woonwensen zijn, dan kun je de meubelwinkels gaan bezoeken om alles in het echt te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld bij Goossens Wonen & Slapen. Daar hebben ze een heel uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Je kunt online alvast wat inspiratie opdoen, maar het kiezen van een bank doe ik toch altijd het liefste door er gewoon zelf op te gaan zitten. Als je ook zeker weet dat de producten in het echt zijn wat je zoekt, dan kun je ze aanschaffen. Wat zul je dan blij zijn met je hippe interieur! Want wat hip is, dat bepaal je toch gewoon lekker zelf?!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #175
Volgend artikelEilandhoppen in Griekenland met een cruise
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in