Muuto design lamp

In het kader van ons lichtplan, waren er nog wel wat wensen. Nog steeds trouwens, maar ja, niet alles kan in één keer natuurlijk. Toch hebben we recent een nieuwe vloerlamp aangeschaft, die al heel lang op ons lijstje stond. Een vloerlamp bij de tv-bank. Een prachtige designlamp van Muuto. Helemaal onze stijl: beetje Scandinavische look & feel, met blank hout en een witte kap.

Muuto

Wie niet weet wie Muuto is zal ik even een update geven. Muuto is opgericht in 2006 door twee Deense vrienden:Kristian Byrge en Peter Bonnen. Zij hebben hun hoofdkwartier in Kopenhagen. Ze ontwerpen designmeubels, accessoires en verlichting, met een knipoog naar de jaren 50 en 60. Inmiddels is Muuto razend populair in heel Europa, waaronder in Nederland.

Prijskaartje

Zoals met veel mooie design artikelen hangt er wel een prijskaartje aan de artikelen van Muuto. Nu vind ik dat persoonlijk niet zo erg. Ik vind het leuk om voor een mooi meubelstuk of een bijzonder accessoire te sparen. Het geeft me juist voldoening als ik het dan bij elkaar heb en eindelijk kan kopen. Iemand zei laatst tegen me over de vaas van Muuto: zoiets ga je natuurlijk niet gewoon zomaar kopen. Uhh dacht ik… ik heb dat dus wel gedaan! Want die vaas, ik vind ‘m prachtig. Ik geniet er nog elke dag van en ben zo blij dat ik deze heb. Hij is net even anders dan andere vazen, en hij past natuurlijk perfect bij ons in huis.

Muuto design lamp

Wij zochten dus nog een mooie vloerlamp voor bij de televisiehoek. Sinds de kerstboom weg is waren er een paar punten in huis waar we licht misten. In de winter gaat dat toch storen, want je zit rond etenstijd vaak toch al in het donker. Dan zie je weer hoe belangrijk het is om goed na te denken over lampen in je huis. De Muuto design lamp had ik al een poosje in het vizier. Gelukkig vond Maik hem ook mooi. Hij is in feite tijdloos. Ergens heeft hij iets weg van een schemerlamp, maar doordat de kap hangt, krijgt hij een eigentijdse look & feel. Het licht wordt mooi verdeeld en verlicht een stukje van onze bank en de vloer. Ik kan er prima bij lezen, maar met een dimmer (die wij er zelf los bij hebben gekocht) kun je het licht minder fel zitten en krijg je mooie sfeerverlichting.

Originele design lampen

Deze lamp hebben wij bij Flinders vandaan. Hier hebben ze ontzettend veel mooie design lampen, ik heb er nog wel wat op mijn lijstje staan. Een andere Muuto design lamp, maar ook andere binnenverlichting van andere merken die we nog kunnen gebruiken. Denk aan merken als Zuiver, Gispen, Moooi, Artemide, Flos en nog veel meer prachtige merken.

Ik ben wel benieuwd, stel geld speelt geen rol, welke lamp zou jij dan uitkiezen?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #161
Volgend artikelDe veelzijdige Danish Design horloges
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in